|
|
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#51 |
Moderator
|
![]()
dragan78 ! bocim tije dao odgovor.Samo sa dobrog majstora,koji prodavac ga ne poznaje.Buduci da neznash originale, necesh razlikovati i plagijate. Nece biti dovoljna samo slika ili slike samo od vani, vec ispod dekle /mehanizam/, kako i unutrashnji deo sa fasenima. Pozz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 29.07.2009
Mjesto: Herceg Novi
Downloads: 91
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Guerrini
![]() |
![]()
bokim, gdje su slike?
Znaš šta si obećao. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.10.2010
Downloads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Guerrini Superior 2
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
kakš je lepa, ako nije tajna koliko te izašla?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
4000.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
nisi uspio da spustiš koju stoju, nema veze važno da si ti zadovoljan!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Vredi te pare, definitivno, kada sam je otvorio unutra je bila kao nova, bukvalno ni trun prasine. A tonski je ekstra, stvarno primerak boli glava. Harmonika nije izasla iz sobe za sve ove godine.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
đe si je pazario?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 13.05.2010
Mjesto: Chicago, IL
Downloads: 74
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Dallape Organtone, Korg Pa700, Yamaha DX-11, Casio CZ-101
![]() |
![]()
Koje je godiste? Po meni, najlepsi model od Guerrini. Jos da je Prezident
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Godiste je '79. A sto se tice President-a uopste nemam nameru da zbog "goluba na grani, pustim vrapca iz ruke". Ovo sam spomenuo cisto iz razloga koji sam prilicno i sam dosta analizirao a tice se razlike izmedju Superior 2 i President. Po meni a nadam se da ne gresim iskoristicu izraz koji se dosta koristi u automobilskoj industriji i veoma je rasprostranjen kao marketinski potez, President je samo restilizovana verzija dvojke. Dvojka je bila top model u ponudi Guerrini-ja tako da su modeli do pojave President-a identicni ako ne i bolji u zavisnosti od primerka. Jer sto se tice razlike, u cemu se ona ogleda, vizuelno drugacija je dekla, slova, registri nisu cetvrtasti vec "paciji kljun", sam mehanizam za registre je identican i na dvojci i na Prezidentu, dirke su malo zaobljenije na dvojci i mozda su tu neki detalj sto se same klavijature tice doterali i to je to. Sto se tice tonova i to je vrlo diskutabilno, opet bih se vratio na ono sto sam malopre rekao, ako je do pojave President-a Guerrini-ju dvojka bila top model u ponudi pa nije valjda na njih stavljao tonove 2. klase a da samo na President stavlja tonove 1. klase?! A i tonovi su kao sto rekoh za diskusiju jer nije ni svaka harmonika ista makar napravljena i iste godine... Svaki instrument je prica za sebe. Takodje i prica koju sam negde procitao da su na President-u duze suseni faseni nego na dvojci takodje mi "ne pije vodu" jer poznato je da su tih 80-tih godina Prezidenti isli "kao ludi" pogotovo za prostore bivse SFRJ. Cim je potraznja velika to je i vreme za neku vrstu proizvodnog procesa skraceno i to uslovno. U sustini ovo sto sam napisao vazi za period pre samog pocetka proizvodnje President-a, posle toga moguce je da su hteli da ipak naprave razliku izmedju dvojke i njega pa su mozda na dvojke stavljali tonove 2. klase, ali pre toga, nikako ne mogu da poverujem u to. Da rezimiram, dvojke do pojave President-a su ili identicne sa njim ili mozda cak i bolje, u zavisnosti od primerka. U harmonikaskim krugovima President mu malo dodje pitanje i prestiza, ne moze da se kaze da nije tako, ipak je to instrument na glasu. Malo je duza prica ali eto nekako mi doslo da se malo raspisem o ovome. Ne zamerite.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
guerrini, harmonike, kupovine, savet |
|
|