|
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
![]() |
![]()
@ilixev to radi sigurno dobro ali je kutija 40tak kila tako da to otpada u startu...nisam vise tinejdzer da to sam tovarim...dvaes i koju mogu al preko toga necu...slusao radio sam nekoliko puta na prx612 i svidja mi se kako bacaju pa pretpostavljam da novije serije rade slicno ako ne i bolje
Sent from my SM-G920F using Tapatalk Dodato: @ffb...to ti je skroz dobra ideja za thomann pa isprobati u tom roku od 30 dana...a u pravu si i za to da im je sajt odlican...sve u svemu bilo bi dobro bar negde da se moze iznajmiti to sto bi covek kupio pa da proba...ali na nasem prostoru sveto trojstvo shure dynacord i EV dominiraju ko da nista drugo ne postoji... ![]() Sent from my SM-G920F using Tapatalk Promijenjeno od splendid (30.11.2016 u 21:59 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 125 puta u 113 Postova
![]() |
![]()
Da nastavim ,veceras me nesto krenulo haha.U vrijeme danasnje svjetske globalizacije u kojoj se firme spajaju i gdje menadzeri zaradjuju milionske godisnje premije( euri ili dolari) kvaliteta nije vise primarna.Npr.Ev i Dynacord je kupio Bosch, Behringer kupio Turbosound, Samsung kupio Harman, Jbl, Soundcraft, Lexikon ......Proizvodnja Kina, Tajvan i svi ostali gdje radna snaga radi za kiki- riki.Razlog zbog cega je tako znamo svi- da njima ostane sto vise para a za Peru,Marka, Janka nikoga nije briga .Oni tj. mi cemo kupiti Bose, Dynacord,Qsc,Ev i da ne nabrajam ostale marke koji su se svi proizveli u jednoj tvornici.Prva smjena radi za Dynacord ,druga za xy i tako dalje..Tvornica radi u 3 smjene non-stop bez praznika svetka i petka.A mi cemo kupovati i placati skupo ime i jedan drugoga pitati sto je bolje.Nekako mi se cini sa su jos jedino Talijani ostali dosljedni sebi i dalje proizvode i inoviraju u Italiji.Doduse jeftini Db Technologies modeli se proizvode u Kini ali Rcf( kojega osobno stavljam na mjesto broj 1.)Fbt, mozda cak i Montarbo ili Sr technologie su dobre pouzdane i kvalitetne marke.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 16.10.2016
Downloads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
Da dodam.Sve je u marketingu.Sve te velike firme namerno prave neke serije losije da bi se sledeca pojavila kao neko revolucionalno cudo.Pogledajte samo 60',70',80' pa i 90' sve te firme su se enormno sirile a kad su dosli kinezi i postavili stvar na svoje mesto svi spustili loptu i sad prodaju firme jer nema 1000 posto zarade.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 19.06.2009
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
![]() |
![]()
@ Srkiboj_zr
Ja da sam na tvom mestu ja bih najpre uzeo dve neke aktivne kutije sa 15icom oko 20ak kg i sa njima da radis sve manje svirke do 100tinak ljudi , i par aktivnih basova koje dodajes za vece svirke kao kolega ''Casper''. npr EV ZXa5 je solidna kutija za tako nesto. Solidan ton , solidan SPL , dobar bas za samostalan rad , nije kina , unutra je sve EV ,tezina 22kg... Promijenjeno od neshatomic (30.11.2016 u 23:34 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
![]() |
![]()
@casper prx612 me je jako prijatno iznenadio pre par godina na jednoj svirci tako da se moj pogled na kutije svodio na prx712 jer 612ki nema novih...medjutim video sam da se sprema serija 800 pa sam odustao od 712 mada su na kraju thomanove ponude bile ispod 700e sto je mislim vrlo dobra cena za takvu kutiju...trenutno je prx812 nesto preko 800e komad...mislim da je to pametna kupovina pod uslovom da je JBL jos uvek ono sto je bio pre nekoliko godina...
Opet...vodim se i misljenjem da ce to pre ili kasnije trebati prodati pa mislim da su QSC, HK i slicne marke verovatno velik problem za dalju prodaju ako se ispostavi da mi to ne odgovara iz nekog razloga...sa druge strane delovi i servis su sigurno posebna prica...tako da...nadam se jednom paru prx812ki uskoro ![]() Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Izgleda slično serija 600, 700 i 800. Koliko vidim, koncepcija se mijenjala. U 612 je Crown pojačalo dok na varijantama 700 i 800 nije tako. Kod 612 nema venta za hlađenje na pojačalu i meni se čini da se malo više griju. Nisam osjetio nikakve probleme (sviram ih 3 godina), a toplina na stražnjoj strani je gotovo ista kada sviram u leru ili nagazim gas. Štoviše, kada sviram glasno, ne osjeti se nikakav "zamor". Ono što je specifično kod 612 je vent otvor sa stražnje strane (kod 700 i 800 postoji front vent) i čini mi se da ponekad upravo on zna stvarati "problem" ako je pozicija kutije negdje u kutu i okrenuta pod 45 stupnjeva na spoj zidova. Nisam 100% siguran da je to uzrok ali kad postavim kutiju pod 90 stupnjeva, radi mnogo konkretnije u bas području.
Ako razmišljaš o seriji 800 onda razmisli o varijanti s petnaesticom koju spominje neshatomic, PRX 815W je svega jednu kilu teža od 812. Iako se mnogi profesionalci u razgaslima ne slažu s tim, ja volim ove "ekrančiće i software" kojima možeš podešavati karateristike kutije. To sigurno otvara veće mogućnosti pri optimalizaciji zvučnog sustava, pogotovo ako radiš razne kombinacije, 1 bas ili 2 basa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 16.10.2016
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
E uze mi nesa rec iz usta.Da ZXA5 i ne boj se.Ja mozda mnogo pridajem znacaju toj kutiji i pasivnoj i aktivnoj jer su zvucnici unitra dosta iznad kvaliteta za plasticne kutuje.Taj bas recimo DVX3150 stavljaju u svoje najvece sisteme i dosta je truda EV ulozio u taj zvucnik.Druze jos jednom uzmi ZXA5 neces se pokajati sigurno.Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super-Moderator
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Podsjetio me @ilixev, pa da samo nadodam, JBL PRX je drvena kutija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 16.04.2007
Mjesto: Zrenjanin
Godina: 45
Downloads: 721
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 9 puta u 8 Postova
Instrumenti: KORG PA4x
Interesi: Niente importante
![]() |
![]()
cekaj izasla je prx 800 serija? gde to ima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super-Moderator