|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#51 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5210
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Roland g serija je u danasnje vreme klavijatura kojoj je mesto u muzeju. Nikakve druge vrednosti nema osim sentimentalne... sve te strava boje i ritmove koji su nekada bili vrh, sada spakujes u jedan user ritmova i jedan user performansi u npr.korg pa800 koji je takodje vec stara klavijatura (o novijima necu ni trositi reci). Da ne spominjem da za tezgarenje sa g serijom moras proci bar 3 meseca fitnesa da bi uopste mogao da ju vucaras okolo.... moja poenta je da je roland g serije jedan prevazidjeni dinosaurus, kojega je vec dobrano pregazilo vreme. Glomazan i tezak za nosenje isa starim ton generatorom it kojega nemozes izvuci ni najosnovnije da bu odradio svirku u danasnje vreme. Vise ima neku nostalgicnu, nego upotrebnu vrednost.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Mjesto: Čakovec, Međimurje
Godina: 43
Downloads: 178
Uploads: 15
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 19 puta u 18 Postova
Instrumenti: Roland G 70, E-A7, Triton LE
![]() |
![]()
Rolandu G70 nije mjesto u muzeju, to je klavijatura koja dan danas uz recimo SRX proširenje po pitanju ritma pojede puno novije klavijature s time da nije plastičan, ne raspadaju mu se displeji, tipke, gumbići, napravljen je da traje. I kad vidim usporedbu s nekakvim PSR i nekakvim EA7 dođe mi da plačem, G70 i nekakav sempler uz njega tipa triton LE su kombinacija iz koje se dan danas da izvući čudo za nekoga tko zna o klavijaturama nešto više od skidanja tuđih setova s interneta.
|
![]() |
![]() |
Ćlan 2 Vam se zahvalio, Va-7, za koristan post: | megane (25.09.2020), nikadvisekorg (28.09.2020) |
![]() |
#53 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5210
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Za g70 sam i ja cuo reci hvale, mada ga nikada nisam svirao. Mislio sam na g serije sa kojima su radili one man bendovi u srbiji 90ih godina i koji su tada bili vrhunac aranzera, pogtovo za narodnu muziku...( g600, 800,1000 itd...) Meni oni i dan danas imaju prijatan sound i sasvim sposobnu ritam masinu, ali pregazilo ih vreme zbog toga nemaju neku upotrebnu vrednost. Dok g70, uprkos njegovoj tezini i dalje kolege vuku na tezge, zbog srx prosirenja, vernog bubnja, i sounda koji se i dan danas moze nositi i sa novijim klavijaturama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 18.10.2020
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Koji program je potreban da se napravi setovi za Korg
Dodato: Pa600 Promijenjeno od FREDI (24.10.2020 u 11:49 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Odomaćeni član
|
![]()
Pisano o tome na forumu milion puta.
https://youtu.be/ssB8tYIXTIk Poslano sa mog NOA_N8 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 15.12.2017
Downloads: 133
Uploads: 1
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 18 puta u 18 Postova
Instrumenti: Korg Pa3x 76, Korg Triton Extreme
![]() |
![]()
Imao G70 sa Srx proširenjem. Mana samo težina. Klavijatura je što si tiče ritmova vrh vrhova, ni jedan Korg nisam čuo da zvuči tako vjerno i da tako istančano i čisto izlaze elementi ritma..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 12.03.2019
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Pa600 sasvim korektna klavjatura za pristojnu cenu, izmedju ostalog na nasim prostorima je bas zastupljena za razliku od Yamahe/Rolanda. Pa800 isto dobra sprava ali vec dosta stara, opet sve zavisi od tvog ukusa svaka od njih ima nesto svoje
![]() Promijenjeno od Nixon (06.06.2021 u 16:42 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|