|
|
|
|
|
|
#1 |
|
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
Ma neću je otarati ali sam odlepio. Prvi korg da sam imao problema ( pa500 je bio fabrički promašaj sa kockastom lampicom na adapteru), ali kao što rekoh kolege su već imale identičan kvar. Kada vidim da je na Pa900 identičan joistic, muka mi je, majke mi. Kao kada bi na novom autu procureo amortizer posle mesec dana... I šta sada da upakujem i kao što su oni meni poslali poštom ( imam originalnu ambalažu) da isto tako pošaljem njima. Jer da odnesem i da odem po nju treba da pređem 400 km i dva dana izgubim... Strašno. I sve vreme bez klavijature... Maaaaa, onaj logo korga je trebao biti tako mali da se jedva vidi golim okom. Veći logo na klavijaturi ovaj korg nije zaslužio.
![]() ![]() za Korg. Korg 2 - 3 Ja Ima veremena da izjednači
Promijenjeno od rolandx (08.10.2014 u 08:59 sati) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
Lepo si ime izabrao za NICK, šta ti je trebalo da menjaš firmu i pređeš na Korg? Eto zašto ja gotivim druge proizvođače,a jedino ne Korg, pa me svi ispljuvaše ovde po forumu zbog toga.
Vidim svakog dana da se poneko požali da mu je nešto crklo na Korgu i to na relativno novijim spravama. Izem ti ja takvu firmu sa toliko reklamacija i kvarova. Neću da ti stajem na muku, baš mi je žao što ti se desilo,znam kako ti je, još ako imaš posla. Slanje u servis može da potraje poprilično i to je ono što je najgore kod nas. Da živimo u nekoj normalnijoj zemlji, pa da kupiš bilo šta kad si siguran da imaš normalan, brz i efikasan servis, pa te baš briga da li će da nešto crkne. Vidi ovako, pich bender se jako lako menja, to je posao od sat vremena, ali me izluđuje pomisao da će zbog toga držati klavijaturu u servisu bar mesec dana. Tako je meni bilo kada sam trebao da menjam gumice, na kraju sam ih sam kupio i zamenio za čas i nisam hteo da mi zbog toga drže klavijaturu u servisu do besvesti i uz to naplate skidanje svakog šrafa. A bio sam u servisu u BG koji je ovlašćen baš za popravku Korga i rekao sam NIKAD VIŠE kod njih. Em lupaju neke cene, em ne znaju kada će biti popravljen i pominju neke delove direktno iz Japana, pa kao carine,pa procedure, pa ovo pa ono... Problem je kod tebe šta uraditi jer je u garanciji? Samo da imaš nov bender (a 99% će morati nov), ja bih ti ga zamenio da se ne cimaš. Ovako, neka ti je sa srećom ako je šalješ u servis. Vidim da hoćeš puno da pomogneš ljudima po forumu, pa neka sad i tebi muka prođe lagano i bez puno cimanja.Pošto ćeš verovatno morati da šalješ u servis, prvo ih zovi i sve se u detalje dogovori, nemoj da te zavlače, a to itekako znaju jer im je servis pun reklamacija i neispravnih Korgova (bio moj prijatelj sa PA800 polovinom septembra i video to lično i naravno odustao od servisa). Nemoj da šalješ ako trenutno nemaju bendere za zamenu, jer ćeš klavijaturu dobiti negde posle Nove godine. Sve najbolje i sa srećom !
|
|
|
#3 |
|
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
`Vako stoje stvari... Zvao sam servis. Zameniće mi u jednom danu, dakle bez čekanja i ponovnog odlasaka u BG. Sa te strane svaka im čast. Ovlašćeni serviser za najveće muzičke kuće je Leo Electronics, ako nekome znači ta informacija, ALI imam sada većih briga. Sutra idem u servis. Savet za vožnju i parking u BG, da izbegnem Slaviju i posto je adresa makenzijeva 67, ima li neki parking blizu,... Beogradjani, pomoć, na PVT... Hvala. Šta je tu je.
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5261
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
Varate se ako mislite da su servisi u inostranstvu azurniji nego u srbiji.... Moj slucaj: kupim u jednoj vecoj muzickoj kuci u Austriji yamahu psr s700. Sluzila me ok godinu dana, i onda crkne ona mala led lampica na dugmetu za registraciju, ona mala sto svetli zeleno, pa kad stisnes registraciju, svetli crveno... ili obrnuto, ne secam se sad... uglavnom zelena je crkla i svetlila stalno crveno. i ja reko hajde, pod garancijom je, sto da mi bode to oci, odo da odnesem pa nek poprave... ja sam za to malo sranje zvao neprestano jedno dva meseca, molio, kumio da poprave, na kraju kad sam pogubio zivce rekao sam, ili popravljajte ili dajte novu, ili cemo na sud. onda je bila ekspresno popravljena u roku od dva dana. Cisto da razbijem iluziju koja Vlada da su evropske firme ekstra azurne u pogledu reklamacija i servisa... Da ne pricam za komp, koji su mi drzali skoro 3 meseca na servisu (takodje pod garancijom), i na kraju dali drugi, novi, posto onaj stari nije mogao da se popravi.... Sad ne zelim ni da zamisljam kako bi prosao da mi se nesto pokvari na korgu, posto sam ga kupio oko 200 i kusur km odavde u nemackoj.
|
|
|
#5 | |
|
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.04.2015
Mjesto: Kragujevac
Downloads: 0
Rekao HVALA: 10
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Klavijature
Interesi: Sviranje, spavanje, ....nje :D
![]() |
Citat:
Može i ovako od (lupam) 1000 prodatih KORG-ova 100 ima kvar i to je 10%, a od 150 prodatih ROLAND-a 15 ima kvar i to je 10%. I onda ti se učini da se ROLAND mnogo manje kvari. Kapiraš? Htedoh da pitam jel moguće dodavanje pojedinačnih semplova na Pa600??? Npr. ubacim gotov set i posle toga hocu da ucitam/dodam 1 sempl (i pritom imam slobodne memorije). Ili obrišem sve semplove i dodam jedan po jedan (sa raznih setova)- samo one koji mi trebaju. (Inače nemam pa600, ali se raspitujem jer ću možda da je kupim) Hvala unapred na odgovoru. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.03.2011
Mjesto: Njemacka
Godina: 46
Downloads: 466
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 4
Interesi: Klavijature,Sport,Zabava
![]() |
Eto sve se dobro zavrsilo
Gesendet von iPhone mit Tapatalk |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 30.12.2005
Mjesto: Sl.Brod
Godina: 37
Downloads: 803
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: KORG PA4X
Interesi: Sviranje
![]() |
Taj isti problem sam imao na korgu pa500. Jedna žica sa konektora koji ide u Pitch Bender je od kretanja gore dole jednostavno pukla jer je savijena. I zato mi se događalo da klavijatura sama od sebe distonira. Problem je rješen s lemilicom i za svaki slučaj zailiven konektor sa vrućom plastikom i nikad više problema.
|
|
|
#8 |
|
Odomaćeni član
|
Hocu da uzmem pa 600 , a dali postoi mogucnost da se povezi eksterni volakist a da radi na levolj ruci kao kog pa 1 x pro sta sam imao ugradjeni , nisam upucen kako se to poveziva i dali je moguce kod pa 600
|
|
|
|
#9 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.06.2009
Downloads: 96
Zahvalili mu 64 puta u 64 Postova
![]() |
Moze. Iz pa600 midi out povezes u midi in na vokalistu, a ako vokalist ima skalik modus(biranje tonaliteta bez midija) onda ti i ne treba midi veza.
|
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio velja87 za ovaj koristan post: | Svirac bt (06.12.2014) |
|
|
#10 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.03.2011
Mjesto: Njemacka
Godina: 46
Downloads: 466
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 4
Interesi: Klavijature,Sport,Zabava
![]() |
Zasto se neke boje ne cuju kad ich ucitam?
Gesendet von iPhone mit Tapatalk |
|
|
|
![]() |
| Favoriti |
|
|