|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ma to se priča tako ... :-)
Ako naručiš u Thomannu da ti pošalju izvan EU, oni automatski skidaju cijenu za iznos poreza. Zi onda taj porez (i ostala davanja ako ih država ima) platiš u zemlji u koju roba stiže. Ako kupuješ u trgovini, direktno kod njih, oni ti izdaju račun s porezom. Ti ga na prelasku granice ovjeravaš. S takvim računom možeš dobiti povrat poreza u dučanu ili u nekoj od poslovnica Taxfree u tvojoj zemlji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.10.2009
Downloads: 1023
Uploads: 0
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 25 puta u 22 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G6, V-Synth GT, D-05, Korg T2EX, Ketron SD4, Yamaha Motif XF6, PSR-S770 i Stagepas 400
![]() |
![]()
procedura ti je da nema procedure jer je Thomann već sve uradio na svojoj kućnoj stranici zato što šalje u sve zemlje svijeta. Znači ja sam na njihovoj kućnoj stranici odabrao jezik engleski, zemlju Srbiju, valutu srpski dinar i to je to. Na sljedećoj stranici sam ukucao taj tvoj zvučnik i lijepo mi se ukazalo da on košta 142 742 dinara ili 1160 EUR, nakon što je Thomanova kućna stranica sama odbila njemački PDV od 19 % jer Srbija nije u EU. Uz to plaćaš dodatnih 40 EUR transport, bez obzira šta kupuješ od njih i koju količinu kupuješ - ali ipak je gornja granica 30 kg. Čekaš 7-10 dana. Imaš trogodišnju garanciju i 30 dana rok vraćanja. E sad kad roba dođe u Srbiju, onda plaćaš srbijanski PDV + carinu ako je predviđena. Možda ti i pošta naplaćuje neku ležarinu ili sl. Dakle nema razloga da ideš u Njemačku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Upravo tako.
Ako pak ideš sam u Njemačku i kupiš kutije s željom da ih "sam uneseš" u Srbiju onda ne možeš dobiti povrat poreza. Jer potvrdu o izlasku iz EU koja ti treba za povrat poreza dobivaš na Mađarskoj/Hrvatskoj granici. Znam pouzdano da će carinik dojaviti tvojoj carnini da si kupio novu robu. Dakle, to nemoj niti pokušavati jer se neće isplatiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
hvala lepo skontao sve...Znate li koliko bi iznosili pdv i carina kad roba udje u Srbiju? ne znam gde to da pogledam, koliko bi me tacno izasla carina i pdv na tih 1190 evra koliko kosta kutija?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 125 puta u 113 Postova
![]() |
![]()
Tko te tako slagao da je Thomann virtualna trgovina???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
![]() |
![]()
Koliko sam ja saznao carina ide 10% na vrednost robe SA transportom sto znaci da u carinsku vrednost robe ulazi cena kutije i cena njenog slanja kao sto je npr u thomann-u 40e slanje u srbiju i onda na sve to 20% porez...znaci po nekoj matematici onda ide ovako (1190+40)*1.1*1.2=1623e....ako nisam nesto pogresio u racunu...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
otprilike sam i ja tako sracunao, na nabavnu cenu se dodaju troskovi transporta i otprilike jos 30 posto od te vrednosti, izadju sve drzavne dazbine...opet je i to usteda na trenutu cenu u Srbiji 250 evra po komadu, sto ce reci 500 evra za par, to i nije malo, da se covek potreudi oko toga..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
E sad...ili da odes preko kupiš ubaciš u kola i....ali...sad već dolazimo u sivu ekonomiju...
![]() Sent from my SM-G920F using Tapatalk Dodato: Ej...al nas šišaju ovde...ovce su mala maca za nas muzičare...plus što to što bi kupio obično nemaš ni gde da probaš...dok sa thomana platiš 30-40% jeftinije...probaš...ako ti se ne svidi zameniš... Sent from my SM-G920F using Tapatalk Promijenjeno od splendid (21.10.2016 u 13:41 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ma da su polovne ubacis u kola i ajd polako...ali ove nove ako ih opazi...bice zlo i naopako
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Poslao sam ti pm
![]() Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|