Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > IT Sektor

IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 14.11.2013, 16:06   #51
smuchac
Kao kod kuće

smuchac's Avatar

Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
smuchac ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Skini Slim drivers i ne beri brigu.
smuchac je offline   Reply With Quote
Star 14.11.2013, 16:11   #52
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Registrovan/a dana: 07.11.2004
Mjesto: Mumiland
Godina: 50
Downloads: 805
Uploads: 4
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 48 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
DinO74 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
DinO74 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

@rolandx... Sto se tice led osvjetljenja Power tastera, tu sam 99% siguran da na G500 ne svijetli taster niti pored njega ima LED indikator kada je laptop ukljucen. Opet, ko ce ga znati kada ima mnogo tih podvarijanti koje rade za svako podrucje posebno. U vezi Catalyst, pokusaj otici u Device manager i tu uraditi Uninstall AMD driver i i tu naravno prihvati opciju "Delete driver software". Nakon brisanja nemoj ici na restart nego idi na Control Panel / Programs and Features / Uninstall any Catalyst or AMD Graphics Components. Uradi restart (ako se vec sam ne ponudi) i pokusaj da instaliras driver sa ovog linka http://download.lenovo.com/consumer/.../avga110w7.exe
Sretno !
DinO74 je offline   Reply With Quote
Star 14.11.2013, 16:39   #53
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Lächeln

Radim na tome. Ukljčio sam update pre toga deinstalirao sam drajvere pa ćemo videti. Kakav sam ja idiot. Instalacioni CD sa drajverima je tu ali ... samo windows 8. Ako ne uspem sa sedmicom da uradim sve kako treba, osmicu ne znam pouzdano da li ce mi poci za rukom da je nadjem a da je OK. Dakle drajvere za osmicu imam sve... ali sedmica .... muka živa. Hvala za info o dugmetu. I ja sam video da negde svetli a negde ne. Tamo gde je svetlelo ko zna koja je pod verzija u pitanju ... pa su kao i na yugu izgled poboljšali sa širokom lajsnom a na njemu sa powr led pozadinom.........
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od smuchac Pokaži Post
Kupio si jeftin laptop i, bez uvrede, ne bi se smio cuditi kvaliteti izrade a danas-sutra i performansama.

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2
Nisam od nekih koji sve svoje dižu u nebesa. Jesam ograničio sebi budžet za ovakvo nešto ali pre bih kršem nazvao DELL koji mi je posle par dana otkazao sa radom. Popularno - crkao. Preformanse koje sam naveo, ovog Lenova nisu slabe za novac od 330 evra. Ponoviću još jednom:

Model G500 (59390503)
Procesor Intel Celeron DC 1005M 1.9GHz (2MB Cache)
Memorija 4GB (4GB x 1) DDR3 1600MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket maksimalno 8GB SDRAM
Hard disk 500GB SATA 5400rpm
Grafička kartica ATI Radeon 8570 1GB DDR3
Ekran 15.6" HD LED 1366 x 768
Optički uređaj DVD+/-RW SuperMulti Dual Layer
Mreža LAN 10/100 Mbps, Wireless LAN (802.11b/g/n), Bluetooth 4.0
Povezivanje 3x USB 2.0, Analogni VGA, HDMI
Web kamera Web kamera sa integrisanim mikrofonom
Baterija 6-cell Li-Ion

Svakako među konkurentima konfiguracija ovog tipa je daleko skuplja. To što nisam platio 700 - 1000 jedina je stvar što ovaj Lenovo svrstava u konfiguracijski slabe računare.

Promijenjeno od rolandx (14.11.2013 u 16:49 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
rolandx je offline   Reply With Quote
Star 14.11.2013, 17:28   #54
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
Standard

Jos sam zaboravio da ti napomenem vezano za Catalyst ako uspijes instalirati "sedmicu" i pokrenuti da sve radi preko nje (mada mislim da neces imati problema) obavezno instaliraj, prije nego sto instaliras Catalyst, Microsoft framework 3.5 ili noviji pa tek onda Catalyst paket... Imas sve potrebne drivere na njihovoj stranici za Windows 7!
Star 14.11.2013, 18:02   #55
Dell
Satriani

Dell's Avatar

Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Da se ne radi o tzv. "switchable graphics" i da ti je taj Radeon diskretna kartica kao kod mene?

Dell je offline   Reply With Quote
Star 14.11.2013, 21:20   #56
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Nemoguce da ne mozes da instaliras Catalyst za ATI Radeon 8570. A da probas da instaliras samo driver za graficku kartu bez Catalyst softvera. Ako sam dobro razumio u pitanju je driver za Win 7 ? U specifikacijama koje si prve postavio pises da se radi o G505, a sada o G500. Onaj G505 je na bazi AMD A4-5000 procesora a taj sto Laptop sto imas, cini se da je na Intel Celeronu. Ipak bih ti preporucio da mijenjas za G585 koji je na i3 procesoru, bez obzira sada na LED lampice i Catalyst, Windows 7 ili 8. To ce se sve srediti, nego obavezno mijenjaj to za G585 jer njega ces vec moci da koliko toliko iskoristis i za audio. Ne zamajavaj se nebitnim stvarima. Performansa je daleko najbitnija.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 14.11.2013, 22:17   #57
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Standard

@tranzit... Instalirao je on driver i CCC za Ati Radeon 8570 ali nesto nije ok sa CCC (Catalyst control center) i moja predpostavka je pogresan AMD paket ili nedostatak framework-a. p.s. i ja sam primjetio da su spomenute dvije razlicite konfiguracije a ova sa Celeronom je najgori moguci izbor kada su novi laptopi u pitanju :/
Star 14.11.2013, 22:57   #58
tranzit
Banovan!

Standard

Tacno, Celeron treba zaobilaziti u najsirem luku. To sa Catalystom ce onda biti najprije framework koji pravi probleme. Mislim da ni redoslijed instalacija pojedinih drivera i aplikacija nije bio kako valja, pa i radi toga moze doci do ovakvih problema. Iskreno govoreci, ne znam sta ljude odvraca od Win 8.1 sa kasnijom instalacijom jednog Classic Shella (bez obzira na imitaciju "Starta" kod Win 8.1) kojim se Win 8.1 moze 100% opsluzivati kao Win 7. Win 8.1 je veoma stabilan sistem, koji i u audio radu ima prirast performanse u odnosu na Win 7, za nesto manje od desetak procenata u prosjeku. Kod nekih aplikacija i drivera nema promjena i razlika ali zato kod vecine je to veoma primjetno i osjetno. Bez razmisljanja treba instalirati Win 8.1 ako se Laptop misli koristiti i u audio svrhe.
Star 14.11.2013, 23:21   #59
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Stvarno neznam kako da vam svima zahvalim koji mi jedini , iskreno i sa potpunim poznavanjem materije pomazete...... HVALA! Necu pokusavati da menjam, sta je tu je. Samo da se ne maltretiram ponovo da idem tamo amo, a verovatno bi trazili dlaku u jajetu. Jos bih Vas samo molio za jedno pojašnjenje i obecavam da ce to biti i poslednje ( bar za danas ).

Instalirao sam osmicu windows. Sve kao po loju. Drajveri uspesno ubaceni kao i sve što je bilo neophodno za njen ne smetan rad. Posto imam zasbnu graficku i catalist koji me je mucio za AMD , vise mi ne prijavljuje u device menagment-u problem. Sve je ,,OK". ALI , da li mu sada radi AMD radeon graficka ili integrisana intel? U opcijama vidim podesavanja samo za intel ( Hz, i ostale gluposti) a za catalist imam opcije ali nema nikakvih podešavanja.... Koja sada graficka radi, kako to da proverim i da eventualno prebacim ukolioko to bude trebalo. Ova osmica je nova za mene ali control panel i tako te stvari nisu nikakav problem pronaci.... Hvala drugari
Star 14.11.2013, 23:36   #60
tranzit
Banovan!

Standard

Prije nego krenemo da ispitujemo po BIOS-u, idi prvo u Start, pa pogledaj imas li App za Catalyst.
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 11:49

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije