|
|
Vesti Nova oprema, vesti iz sveta, zemlje (Ne ležati na zemlji, može da bude hladno) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#51 |
Drugar foruma
|
![]()
pozdrav ja sam to rjesio jako jednostavno..... dakle clan sam HGU ili hrvatske glazbene unije i kao takav sam otvorio obrt koj sluzbeno ima pravo za organiziranje i odrzavanje glazbeno zabavnih veceri .. kao takav za svaku svirku radim ugovor o djelu sa lokalom tj vlasnikom gdje sviram i na osnovu tog ugovora placam porez i davanja drzavi..... od tog trena nemam nikakvih problema sa nicim ni sa vlastima ni sa naplatom niscim.....
tako je kod nas.....
![]() |
#52 |
Kao kod kuće
|
![]()
#mojjmbg#
Ovde je problem radno vreme i sto ni jedan gazda nece zatvoriti lokal u 1h ako mu dobro ide niti dozvoliti muzici da stane. Kao sto rekose ovo je Srbija. Ako radi duze od jedan oni zaplene muzicarima opremu umesto da gazdi zatvore lokal. Nema to veze sa porezima,licencom ni dali si clan nekog muzickog udruzenja ili ne. Ovde se sve svodi na ugrozavanje javnog reda i mira sto znaci neko od obliznjih stanara prijavi buku ili iz ljubomore da gazda radi duze i nadrljaju muzicari umesto gazda lokala. I sto je jos cudno ne dobijaju prijavu za narusavenje j.r.i.m. pevac ni pevacica vec samo vlasnici instrumenata i ozvucenja. Bar ovi moji nisu,samo ja kao vlasnik opreme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Zatvarace gazde u 1 cim krenu da pljuste kazne,svi ce u 1 da gase muziku...a ko hoce da radi duze zna se,pored tehnickih uslova koje treba da ispune postoje i odredjene dazbine koje treba da se plate,registruje se nocni klub i udri do zore...al tu nece pivo da bude kao u kaficima nego tri puta skuplje.
Kada se sve sabere muzicarima je ovaj limot odlicna varijanta,nema ono odes na posao pa ni baba Vanga ne zna kad ces da zavsis nego lepo do 1 i cao |
![]() |
![]() |
#54 |
Vredan član društva
|
![]()
Vule jeste nama dobar limit do 01 pa kuci ali ajde reci gazdi kad se pogadjas da od 01 h neces svirati - automatcki ostajes bez svirke !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ama neces ti morati nista govoriti kad sklapas ugovor. Slusace gazda one koje mora da slusa pa ce da pita ima li jos sta da se slusa. Vazno je da se taj zakon konsekventno sprovede u djelo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 24.07.2008
Mjesto: cacak
Downloads: 121
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: korg tr 61
Interesi: muzika i produkcija
![]() |
![]()
sramota sta smo docekali u srbiji.da nam dolaze panduri i uzimaju instrumente i opremu,sramota.odakle im to pravo,po kom zakonu?po svoj prici do sada i da imamo licence za rad oni ce da nam oduzimaju.ovo nema nigde kad sam cuo sta se desava u s.m.ko ce nama da nadohnadi stetu u slucaju da ostete nesto?ko?pozzz svim kolegama.treba se udruziti i zatraziti svoja prava u vezi posla koim se bavimo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Odomaćeni član
|
![]()
Dečki u ovim vašim slučajevima oduzimanja opreme, tipa, mixeta, kutije, instrumenti, sve to je SREDSTVO IZVRŠENJA PREKRŠAJA koje se oduzima i vraća u sudskom postupku po završetku istog, to je fizički dokaz na sudu a i odmah vas onemoguće u daljnjem činjenju prekršaja jer nemate na što.... a radno vrijeme lokala je nešto drugo što ne spada, bar kod nas, u NARUŠAVANJE JRM-a.
A to tko je kome rekao da svira duže policiju ne zanima jer su SVIRAČI ti koji su svirali i narušavali JRM, ne gazda.
Yamaha Tyros 5 76, Korg Krome 61, Dallape ORGANTONE, RCF 735 MK IV, Midas MR12, Honda TRX 400 - 4x4. Promijenjeno od tonijo (17.07.2011 u 11:44 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
E to ne smije da pije vode. Gazda je taj koji je angazovao muziku u svom lokalu koji dalje, podlijeze zakonu o ocuvanju javnog reda i mira u svom objektu. Muzicare bi trebalo kaznjavati samo u slucaju da sviraju na ulici i tako ometaju javni red i mir. Ovo bi moralo da se regulise zakonom. Od kud muzicar moze da zna do koliko sati gazda objekta ima dozvolu za rad sa muzikom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Odomaćeni član
|
![]()
Sve je to jasno, ali to POLICIJU ne zanima, policija zatiče svirače kako sviraju a sve to oko gazde i do kad on smije, ne smije, moraš reći na sudu a ne policiji jer to njih ne zanima.
Na žalost je tako.
![]() |
Favoriti |
|
|