|
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
![]() |
![]()
Ja sam već negde pisao o tome da je, po meni, vokalist mnogo bolje radio na pa2...znam da će me mnogi prozvati jer hvalim stari a kudim novi model ali sama boja mikrofona je na pa3 sintetika...imaš tamo da uključiš lowcut i da mu podešavaš opseg ali i lowcut i kompresor i sve jednostavno radi sintetički i ja za dve godine nisam uspeo da namestim da to radi ako ne bolje onda barem isto kao na pa2...to je, opet, moje lično mišljenje i ne mora značiti da sam u pravu ali bih voleo da me neko razuveri....
Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
da,ima low cut kao filter, ali mi se cini da mu je donja granica 160 hz, a trebalo bi mi 80....efekat sam uspeo da prinamestim, ok su efekti,dobar cist reverb,posle malo cackanja,dobrio sam manje-sto sam hteo, i terce kao terce,sve je to sad ok,posle malo duze cackanja( do jedno 6, pola 7 jutros
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 23.04.2010
Mjesto: Prigrevica
Downloads: 507
Uploads: 1
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 28 puta u 25 Postova
Instrumenti: Pa3X 76 i Korg Triton Le
![]() |
![]()
Sinoc je poceo da mi otkazuje Pitcher na plus......iznervirao sam se.....nekada radi ,nekada radi do pola tona a nekada neradi ......da li su u pitanju neki federi,neznam na kom principu radi?sta raditi da se popravi?
Sent from Galaxy S4 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Ha, klasicna korgova bolest taj Pitch....
Ako su opet stavljali ribarski konac umesto kvalitetna zica nije cudo da se pokidala delumno ili celosno sa obzirom da je to podvizan element. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Jel treba novi da se kupi bender ili samo popravka starog?
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
White Noise
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Popravka starog. Testiraj prvo da se osiguras da je zaista hardverski kvar. Inace kod dosta od starije serije se desavalo da se zica pokida od spojnica koja ih spaja sa malu plocicu na pitch bendera jer je prostor mal a ti sa pomeranjem bendera optegnes ih, zice su dosta tanke i eto problem. Treba da se zica vrati u spojnicu ili zalemi. Ako si bio malo grub sa pomeranjem onda je to moguci razlog.
Evo izgleda ni kod pa3x nisu nista preuzeli po tom pitanju. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Ace za ovaj koristan post: | zoric (24.08.2013) |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]()
Milane... Ako ne koristis izlaze 1+2 na klavijaturi, moj ti je savet da se uopste ne patiš-smaraš- igraš sa tim. Lepo pogasi sve te gluposti, stavi EQ na nulu. U routing signala stavi da ti izlaz vokala bude na 1+2 i vrati vokal u mixer i tamo mu daj efekt i low cut, pravi boju... sve što treba i to radi nema greske... Provereno!
Sto se tice bendera... Ja sam ga preventivno kupio unapred i sada mi sedi kuci rezervni pitch baš iz tog razloga, jer sam na pa1x menjao pitch, i tu popravke nije bilo, pojede se plastika i pravac slikanje :-(... Tako da, matori, probaj da ga popraviš, ali vidi da ako možeš negde naručiš drugi... Na žalost, trebaće kad-tad :-( Sent from S⁴ far away from home
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Hvala matori.... bas sam ga I przio zestoko nije ni cudo da je otisao....da nebude zabune da je sad Korg ova greska....
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
White Noise
![]() |
![]()
Neznam dali se ovaj kvar pojavljao do sad kod cele pa serije (pa50/80, pa500, pa1x su bili najcesci zrtvi mislim).
Ja sam ga pre nekoliko godina na pa500 pokvario bas zbog grubo pomeranje al nisam ga menjao. Bila je jedna zica pokidana (ispala) iz spojnicu. Ja sam spojnicu kompletno izvadio i zalemio zice direktno na onu malu plocicu pa posle oblio ih sa silikonom i vise nema smrt. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Vex drug, uvek odvajam mic na out 1+2 pa u mixer za poseban kanal, nikad ga ne koristim na L+R....potrebno mi je da sredim vocalist za neke manje svirkice,gde cu da nosim neki mali suvi mixer( koristim aktivne kutije inace), i preko vocalista nastelujem mikorofn sve i cao zdravo,da ne teglim veci mixer,za neke manje varijante,tipa neki manji kafin ili proslava do 20-30 ljudi...to mi je do sad ODLICNO funkcionisalo na pa2,bez greske,i zivot mi je bio laksi (laksi za jedno 15 kg
![]() Dodato: Vex drug, uvek odvajam mic na out 1+2 pa u mixer na poseban kanal, nikad ga ne koristim na L+R....potrebno mi je da sredim vocalist za neke manje svirkice,gde cu da nosim neki mali suvi mixer bez efekata( koristim aktivne kutije inace), i preko vocalista nastelujem mikorofn sve i cao zdravo,da ne teglim veci mixer,za neke manje varijante,tipa neki manji kafin ili proslava do 20-30 ljudi...to mi je do sad ODLICNO funkcionisalo na pa2,bez greske,i zivot mi je bio laksi (laksi za jedno 15 kg ![]() Promijenjeno od Milan$ (25.08.2013 u 05:36 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|