Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 24.08.2013, 09:25   #1
splendid
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
splendid befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja sam već negde pisao o tome da je, po meni, vokalist mnogo bolje radio na pa2...znam da će me mnogi prozvati jer hvalim stari a kudim novi model ali sama boja mikrofona je na pa3 sintetika...imaš tamo da uključiš lowcut i da mu podešavaš opseg ali i lowcut i kompresor i sve jednostavno radi sintetički i ja za dve godine nisam uspeo da namestim da to radi ako ne bolje onda barem isto kao na pa2...to je, opet, moje lično mišljenje i ne mora značiti da sam u pravu ali bih voleo da me neko razuveri....

Pozdrav.
splendid je offline   Reply With Quote
Star 24.08.2013, 11:39   #2
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

da,ima low cut kao filter, ali mi se cini da mu je donja granica 160 hz, a trebalo bi mi 80....efekat sam uspeo da prinamestim, ok su efekti,dobar cist reverb,posle malo cackanja,dobrio sam manje-sto sam hteo, i terce kao terce,sve je to sad ok,posle malo duze cackanja( do jedno 6, pola 7 jutros),ali boja mikrofona,kako rece ti koelga, cista sintetika, bar ja ne umem toga da se otarasim...cak i kad ugasim efekte,sve filtere,gate, desser, ostane samo compresor i eq,opet je tu ta neka neprirodnost u boji glasa, nema mekoce, ama boji ga nekako cudno, isto kao sto to radi dynacord mixer,kad daje neke cudne low i hi frekfencije mikrofonu i uostalom svim instrumentima,tako i ovaj vocalist, a treba biti neutralan....ne znam,mozda sam ja lood,jeste da ima brdo iskoristljivih opcija,ali moje uvo ga ne "mirise"...al dobro,idemo dalje...
Milan$ je offline   Reply With Quote
Star 24.08.2013, 11:53   #3
zoric
Ovaj baš voli da kuca

zoric's Avatar

Registrovan/a dana: 23.04.2010
Mjesto: Prigrevica
Downloads: 507
Uploads: 1
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 28 puta u 25 Postova
Instrumenti: Pa3X 76 i Korg Triton Le
zoric befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Sinoc je poceo da mi otkazuje Pitcher na plus......iznervirao sam se.....nekada radi ,nekada radi do pola tona a nekada neradi ......da li su u pitanju neki federi,neznam na kom principu radi?sta raditi da se popravi?

Sent from Galaxy S4 using Tapatalk 2
zoric je offline   Reply With Quote
Star 24.08.2013, 14:17   #4
Ace
White Noise

Ace's Avatar

Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
Ace ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ha, klasicna korgova bolest taj Pitch....
Ako su opet stavljali ribarski konac umesto kvalitetna zica nije cudo da se pokidala delumno ili celosno sa obzirom da je to podvizan element.
Ace je offline   Reply With Quote
Star 24.08.2013, 15:34   #5
zoric
Ovaj baš voli da kuca

zoric's Avatar

Standard

Jel treba novi da se kupi bender ili samo popravka starog?

Star 24.08.2013, 15:40   #6
Ace
White Noise

Ace's Avatar

Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
Standard

Popravka starog. Testiraj prvo da se osiguras da je zaista hardverski kvar. Inace kod dosta od starije serije se desavalo da se zica pokida od spojnica koja ih spaja sa malu plocicu na pitch bendera jer je prostor mal a ti sa pomeranjem bendera optegnes ih, zice su dosta tanke i eto problem. Treba da se zica vrati u spojnicu ili zalemi. Ako si bio malo grub sa pomeranjem onda je to moguci razlog.
Evo izgleda ni kod pa3x nisu nista preuzeli po tom pitanju.
Sledeći član vam se zahvalio Ace za ovaj koristan post:
zoric (24.08.2013)
Star 24.08.2013, 19:18   #7
Vex
Odomaćeni član

Vex's Avatar

Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
Vex ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Milane... Ako ne koristis izlaze 1+2 na klavijaturi, moj ti je savet da se uopste ne patiš-smaraš- igraš sa tim. Lepo pogasi sve te gluposti, stavi EQ na nulu. U routing signala stavi da ti izlaz vokala bude na 1+2 i vrati vokal u mixer i tamo mu daj efekt i low cut, pravi boju... sve što treba i to radi nema greske... Provereno!

Sto se tice bendera... Ja sam ga preventivno kupio unapred i sada mi sedi kuci rezervni pitch baš iz tog razloga, jer sam na pa1x menjao pitch, i tu popravke nije bilo, pojede se plastika i pravac slikanje :-(... Tako da, matori, probaj da ga popraviš, ali vidi da ako možeš negde naručiš drugi... Na žalost, trebaće kad-tad :-(

Sent from S⁴ far away from home
Star 24.08.2013, 19:40   #8
zoric
Ovaj baš voli da kuca

zoric's Avatar

Standard

Hvala matori.... bas sam ga I przio zestoko nije ni cudo da je otisao....da nebude zabune da je sad Korg ova greska....

Star 24.08.2013, 20:42   #9
Ace
White Noise

Ace's Avatar

Standard

Neznam dali se ovaj kvar pojavljao do sad kod cele pa serije (pa50/80, pa500, pa1x su bili najcesci zrtvi mislim).
Ja sam ga pre nekoliko godina na pa500 pokvario bas zbog grubo pomeranje al nisam ga menjao. Bila je jedna zica pokidana (ispala) iz spojnicu. Ja sam spojnicu kompletno izvadio i zalemio zice direktno na onu malu plocicu pa posle oblio ih sa silikonom i vise nema smrt.
Star 25.08.2013, 05:35   #10
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Vex drug, uvek odvajam mic na out 1+2 pa u mixer za poseban kanal, nikad ga ne koristim na L+R....potrebno mi je da sredim vocalist za neke manje svirkice,gde cu da nosim neki mali suvi mixer( koristim aktivne kutije inace), i preko vocalista nastelujem mikorofn sve i cao zdravo,da ne teglim veci mixer,za neke manje varijante,tipa neki manji kafin ili proslava do 20-30 ljudi...to mi je do sad ODLICNO funkcionisalo na pa2,bez greske,i zivot mi je bio laksi (laksi za jedno 15 kg), a sad od septembra mi i krece sezona tih nekim manjih svirki,tako da mi ovo bas treba da sredim,a ne ide...terce mi nisu toliko bitne,koliko jeste da pripravim ok efekte(dovoljan mi je samo hall,delay nije nuzan) i boju glasa...e sad, za Gate postoji opcija off, i to je ok, a kako iskljuciti kompresor? desser stavim na 0 i iskljucen je, ali compresor ne mogu da iskljucim nikako...na pa2 je postajala opcija da se iskljuce sve dinamicki alati i ostane samo mikrofon sa efektom bez ikakvih pomagala...na pa3 kako vidim ja te dynamicke alate ne mogu da totalno iskljucim, bar nisam nasao tako nesto za compresor....ajd ako znate sta i kako,javnite...pozz
Dodato:
Vex drug, uvek odvajam mic na out 1+2 pa u mixer na poseban kanal, nikad ga ne koristim na L+R....potrebno mi je da sredim vocalist za neke manje svirkice,gde cu da nosim neki mali suvi mixer bez efekata( koristim aktivne kutije inace), i preko vocalista nastelujem mikorofn sve i cao zdravo,da ne teglim veci mixer,za neke manje varijante,tipa neki manji kafin ili proslava do 20-30 ljudi...to mi je do sad ODLICNO funkcionisalo na pa2,bez greske,i zivot mi je bio laksi (laksi za jedno 15 kg), a sad od septembra mi i krece sezona tih nekim manjih svirki,tako da mi ovo bas treba da sredim,a ne ide...terce mi nisu toliko bitne,koliko jeste da pripravim ok efekte(dovoljan mi je samo hall,delay nije nuzan) i boju glasa...e sad, za Gate postoji opcija off, i to je ok, a kako iskljuciti kompresor? desser stavim na 0 i iskljucen je, ali compresor ne mogu da iskljucim nikako...na pa2 je postajala opcija da se iskljuce sve dinamicki alati i ostane samo mikrofon sa efektom bez ikakvih pomagala...na pa3 kako vidim ja te dynamicke alate ne mogu da totalno iskljucim, bar nisam nasao tako nesto za compresor....ajd ako znate sta i kako,javnite...pozz

Promijenjeno od Milan$ (25.08.2013 u 05:36 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Milan$ je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 19:27

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije