|
![]() |
#41 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
i jos nesto momci svaka klavijatura se da sredit. znaci danas nema lose klavijature, samo imaju dobre i bolje. sta vrijedi nekome tyros 2 ili pa1x itd kada nezna sredit??? covjek kad ima uho i talenta za muziku sve ce sredit samo treba truda i vremena.
|
![]() |
#42 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Normalno da se sve da srediti...Ali Adise daj mi reci kako bi ti sredio Yamahu Tyros-2 kad ništa za nju nema.Par muzičara prodavaju semplove koje ni za kite ne liče...E sad T2 ne prima standardne semplove od Korg-a,Akaki,ili PSR9000...A upustva za semplovanje obširuju oko 30stranica na engleskom...E sad mi reci koji tukan će uzeti tako skup instrument,i imati ga kući a neće na njemu imati ono za što ga je i kupio?Ja sam sam odusto od toga,a imo sam veliki merak da ga kupim...A Fićo nad tom tvojom izjavom se slažem donekle...Ja poznajem bar 3 muzičara iz Slovenije koji sa "starim kantama" rade poso...Ali ko je njima kriv da su blesavi pa ulažu pare u tome da djeci kupuje bolje LAP-TOPe,volane za igrice,ili budaleštine umjesto da sebi priušte bolji instrument s kojim će bolje da odradi poso i naravno s njim zarađivati...Sam se sjećam kolike sam muke imo sa Rolandom G-800 i Yamahom V50...Treba to snijeti sa 5.sprata po stepenicama pa sa svirke uznjeti onako umoran...Ali hvala Bogu dragom evo sad sam s tom mukom i svirkom nabavio vrhunske instrumente i komplet novo ozvučenje-tako su i mnogi mogli da nisu bacali pare u besposlice al za razliku ja sam bolestan na muzičku opremu...Svaki tolar sam davo ili za instrumente,kablove,stalke i rezultat je tu...Ej ako danas nemaš ništa u planu navrati kod Šumara u klub SOKOL-Celje noćas ja i Suljo sviramo...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
#43 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Almire buraz, ne napadam te al da te razumem bolje sta hoces reci sa time da
NEMA NISTA ZA OVOGA, NEMA NISTA ZA ONOGA...zar mislis da svi ko i ti sredjivaju klavijature....da uzimaju NESTA prvo? Kad sam uzeo MOTIF ES mozda sam bio i jedan od prvih od nasin, nije bilo ni A za MOTIF ES, i dan danas nema nista, imam i EXTREME al sa MOTIFom bi pojeo mozda i svaki postojeci EXTREME bas za tu Juznjacku muziku...a od nista. Ako nema nista za T2 ne znaci da se ne moze srediti, ne znaci da covek ga nece srediti, jer nije fer i iskreno kad ljudi kazu NE VALJA, NEMA NISTA ZA TOGA. Ako nema nista sednuces, napravices i bice svasta. Ajd mi reci da sam nesto pogresno rekao sada.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
#44 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#45 | |
Banovan!
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#46 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Alix bas lako mozes sredit tyros 2. Ritmovi su sigurno kompatibilni znaci mozes iz uzet iz stariji psr serija. drugo sjedes upalis lijepo awave studio i konvertujes sve samplove sto ti pasu. trece pocnes da pravis jedan sample za tyrosa. cetvrto kad napravis taj jedan kako treba onda ce ostali biti jos lakse da ih napravis. znaci kratko receno jaro treba stolicu zagrijat.
znam da je to tesko i ja sam lijen pa trazim farbe za psr a ako hocu da napravim da valja morat cu stvarno sjest. pozdrav |
![]() |
#47 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Nedime tu si u pravu-sve se može ako se hoće...Ali da pojasnim jednu stvar s kojom sam imo problema kao i ja mislim mnoge kolege "tezgaroši"...Imo sam sređen komplet PA80 na kojem sam radio skoro pola godine,znači povremeno sam ga dotjero po svom ukusu dok sam savlado neke cake...E sad taj isti PA80 sam dao čoveku uz doplatu za njegov PA1X,pošto ga je hteo imati ko za boga a meni se opasno sviko PA1x...Cjeli mjesec dana sam ODGAĐO razne svirke jer nijednog nisam imo seta s kojim bi mogo da odradim posao onako kako znam i onako kako mi se sviđa da radim...Znači imo sam čak u tom vremenu jednu svadbu koja je došla onako izbrza,a ja šaljem druge umesto mene jer ne mogu da odradim poso.Pa Boga mi dragog hteo sam da ga prodam jer nisam mogo ništa da skomponujem na njemu ali uz pomoć kolege BLUSE i GAGE (živeli vi meni 100godina) dobi sam neke osnovne setove koje sam počeo da dorađivam...E sad engleski imam u rukavu to nije problem ali znaš li koliko vremena,muke i živaca treba da se Yamaha Tyros-2 sredi?Ja se ne imam za nekog genija za klaviature ali imam onoliko znanja koliko mi treba da sebi doradim sinth za Live Performance kako ja želim,evo čak ni vokoder nisam nikad pokušavo da štelujem jer mi ne treba...Al da se vratim na temu--Tyros-2 da bi napunio treba ti jedan studio u kojem bi semplovo instrumente i ostale đavole jel sempliranje bez studija je gubenje vremena,dalje i kad se sempliraju instrumenti i ostale boje treba ih dorađivati,urediti,itd...E sad to može da potraje kod mene i više od pola godine jer sam osetljiv na neke stvari i perfekcionist sam a mislim da su mnogi muzičari takvi---dakle vole ono NAJ i da im dobro zvuči.Onda na Tyros-2 nije kompatibilan nijedan koliko ja znam Pattern od ritma da bi ga ubacio već moraš da svaki ritam snimaš ko blesav i dorađuješ svaki Track posebno...E sad ja kad sam vidio User Manual prvo sam se upito za kojeg đavla kompliciraju život i sebi i drugima?Pa Korg je milion puta jednostavniji za upotrebu cjela PA-serija (sve i jedan model) je bazirana na sličnom stilu obrade...Od PA50 pa sad do PA1X ama skoro sve stvari su slične...A jedna T2 hiljadu nekih đavola i caki koje nama uopšte ne trebaju...A za cjenu da ne spominjem...E sad kako jedan muzičar koji nije financijski moćan ili se toliko ne razumije u Sampling da kupi T2 i da ga sebi sredi...Evo živi dokaz je Javni oglas BOLHA (ne želim praviti reklame)...Ima ih najmanje 4-5 komada T2 koje ljudi prodavaju za 1000eur jeftinije a stari su oko mjesec dana...Dakle svako misli da je to samo kupiš sinth i on sam svira...A kad vide kakva je situacija odmah prodavaju...Dakle ne treba se zalećati sa kupovinom,prvo skontajte šta očekujete od instrumenta pa onda koji je najprimerniji za to,a za T2---sutra bi ga uzo na rate ali kad sam vidio kakve muke bi imo radije ni ne pomišljam na njega...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
#48 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Adise---druže ko god ti je reko da je kompatibilno slago te je...Meni je trgovac u Avtotehna Ljubljana-generalni uvoznik Yamaha za Sloveniju reko da Tyros-2 NIJE kompatibilan sa PSR-serijom.a što se tiče konvertovanja-i kad konvertuješ SVAKi konvertirani file gubi na kvalitetu to zapamti...Pozdrav!
![]() |
![]() |
#49 | |||||
Banovan!
![]() |
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||||
![]() |
![]() |
#50 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
tranzit podpuno si u pravu. realan cojk bas i ja tako mislim.
pozdrav iz austrije |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
juzni, vetar |
|
|