|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#41 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Što se tiče POSLA i SVIRKE...
Tu se prijatelju NEĆEMO složiti NIKAD i bez veze se sad prepucavati... I ja i Dejan radimo u firmu i tezgarimo non stop...A kvalitet neću da govorim,o tome neka govore gosti koji nas dolaze slušati u kafani...Inače realno gledano,Dejan je varilac a ja računovođa-2 različita svijeta ali kad skupa radimo dajemo maksimum od sebe i gazda je prezadovoljan...Dolazilo je njih par muzičara koji više ili manje ŽIVE od muzike i koji su članovi Yu-Midi.com ali im je gazda reko da im ne treba druga muzika i da je sa nama prezadovoljan iako je bilo ponuda da rade za manju dnevnicu od nas...Nama u nije u biti da zaradimo,već da UŽIVAMO u muzici...Za mene nije muzičar onaj koji gleda samo kako će zaraditi s njom,već onaj koji u njoj uživa i izvuče dobar bakšiš-to je njegova sposobnost izražavanja...Što se tiče tezgi odsad smo odlučili da ZAVALIMO cifre,jel treba se polako dizati sa nizkobudžetnih tezgi,a ionako imamo sad zagarantovan poso cjelu 2009-tu godinu,ali batke kad nemaš redovne svirke tad moliš Boga pošto-poto da sviraš,samo da se šta radi,znam ja to sve-prošo sam i period kad NIGDJE nisam radio u firmi i pošo da živim od muzike...Zato ipak mislim da ne treba PODCJENJIVATI i brukati "firmadžije" jel sam i ja jedan od njih a hvala Bogu odradim sa Dejanom poso na nivoju profesionalnosti...Bez zamjere i svađe,Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
#42 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
@Alix...zasto padas u vatru,nema prepucavanja,cista razmena misljenja i nista drugo...niko tebi ne osporava ni pravo ni kvalitet ni cenu za koju nastupas...ako si ti zadovoljan i tvoj kolega tu nema sta ko treci da komentarise i kraj?!
Samo sam hteo da se napravi razlika izmedju Profesionalca i Poluprofesionalca u poslu...ne moze mi niko reci da je odmoran i oran za svirku ako je ustao u 7 ujutru bio ceo dan u firmi,vario ili racunao,dosao kuci oko 4 ili 5 i da je uvece oran za svirku,i tako do 4 ili 5 ujutru,pa sutra opet...mozda jeste jednom ili dva puta i cao...prvo odose zivci pa posle sve ostalo...a drugo pitanje za tebe...ja ti sad ponudim da ides sa mnom na neku tezgu za dobre pare recimo 200 km od tvoje kuce,radi se svaki dan tri meseca a lova je tolika koliko ne zaradis u firmi za tri godine...sta bi uradio? Dao otkaz i otisao da radis? Ne verujem? E ovo je dokaz da se ne moze sedeti na dve stolice... ![]() ![]() Promijenjeno od Vule (23.12.2008 u 16:38 sati) |
![]() |
#43 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.07.2008
Downloads: 2589
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Korg Extreme,Roland XP30
Interesi: Sex,droga,alkohol...sve sto vole mladi
![]() |
![]()
ljudi da se razumemo,ako hocete da budete dobri muzicari vredni pomena,u bilo kom smislu vezano za muziku(ne mislim na tv i radio,nego kad stanete pod satru ili dodjete u lokal,a gosti da se smrznu kako svirate) onda uz muziku ne ide ni jedan drugi posao. e sad jako je bitno kako ko shvata muziku.neko skine forspil u prolazu i kaze to je to dobro to zvuci,a neko ide do najsitnijih detalja tako reci do toga koji su trileri u pitanju i kako su odsvirani u kolu i forspilu.e za to je potrebno vreme za vezbanje,a to ne dozvoljava drugi posao osim muzike.npr bane vasic nije postao dobar svirac zato sto je radio neki posao uz muziku,vec samo i samo muzika.e sad druga je stvar sto nam materijalne mogucnosti ne dozvoljavaju da se bavimo samo muzikom,vec na zalost moramo da radimo nesto sa strane.ne bih zeleo da se neko uvredi,ali mislim da je ovo samo realno razmisljanje.pozzz svima
|
![]() |
![]() |
#44 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Mogao si i bez P.S.
![]() Teže je svirati uz neki drugi posao koji se radi. A teško je i biti profesionalac muzičar.Nije to lak posao. Mada po meni nisi kompletan profesionalac bez radnog staža i ostalog. Ne mislim na tebe ,nego općenito.To nema veze s umijećem sviranja. Uz posao sigurno da čovjek ne može prihvatiti sve svirke.Vjerovatno i neke dobro plaćene.Ali posla ima dovoljno i za vas profesionalce, i za nas amatere. Ono P.S. je baš bezveze i nisi to trebao napisati. |
![]() |
![]() |
#45 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ova tema je otisla podaleko i ako uopste nije bila namenjena ovoj raspravi,ali mislim da je ovo pravi tok!Ja sve i da hocu da radim u firmi i da sviram nemogu,ja godisnje ljudi predjem po 100000km,uglavnom ih ja odvozim sam posto u mom gradu radim jednom nedeljno ili nijednom!E zamisli sa taj rad veceras idem za NS,vozim oko 4,5h - 5h pa onda se montiram i odradim svirku od 3 sata pa cekam da se malo isprazni lokal pa onda pakujem opremu i krecem nazad kuci,opet vozim naravno jos 400 km!Ja sve i da imam posao ne bih mogao da stignem na vreme a i kad bih stigao znas kakav bi bio na radnom mestu,smesno da opisujem a vec sutra uvece na primer moram za Podgoricu ili slicno,uopste nije bitno gde!Ako bi se odlucio da zivim od firme slaba bi mi vajda bila od plate 250-300e a posla u Novom Pazaru nema za muzicare!Radim ono sto najbolje radim i ono za sta sam se i skolovao i mucio i ulozio dosta truda,zivim samo od muzike dok budem mogao da tezgarim,kad ne budem mogao to da radim otvoricu prodavnicu prehrane a ja cu da se zabijem u studio i opet cu biti u najuzoj vezi sa muzikom!Znaci samo covek treba da se odluci sta ce i kako ce i da se nikada ne predaje
![]()
#46 | |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() Citat:
![]() Ja vam garantujem kada je u pitanju muzika da se ne moze raditi sa 100% kapaciteta ako se ima jos neki posao pride,pogotovu ako se radi u ovim "skracenim" varijantama kao ONE MAN ili Kljava i pevach... A ono P.S. cu obrisati da se neko ne nadje uvredjenim...nije problem... ![]() |
|
![]() |
#47 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 15.02.2008
Mjesto: Srbija
Downloads: 249
Uploads: 28
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 13 puta u 11 Postova
![]() |
![]()
zasto ne metete lok na temu?
|
![]() |
![]() |
#48 |
Kao kod kuće
|
![]()
a ja ne kuzim zasto neki stalno pricaju o kvaliteti kad smo svi culi tu kvalitetu,,stvarno mi nije jasno zasto se dizati bez razloga ne kontam..a nijedan Demo u downloadu...hehehe mozda jedan al nisam ga nasao....pozdrav.... a i ne vidim smisao ove teme uopce
Panonica Band Panonica Studio Promijenjeno od GALA (23.12.2008 u 17:59 sati) |
![]() |
![]() |
#49 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Neke kolege nece da shvate sustinu price...ne moze se raditi ozbiljno dva posla u isto vreme...kao kad bi ja dosao iz kafane u 5 ujutru,legao da spavam a od 8 ujutru trebao da odem na posao na primer da vozim Tramvaj...
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ne mora se svaka tema zaključavati
![]() Vidi rolandinjos,kad sam bio mlađi,dolazio sam kući i u sedam a radio od osam sati.Ja jako dobro poznajem ovu tematiku. Ali ti si nešto krivu čini mi se.To što ja tokom dana zidam kuće, ne znači da ne smijem ići svirati za novac.Za koliko novaca ,to je druga stvar. A o cjenama sviranja gaža se može otvoriti tema da vidimo koliko su tu novci u igri.I što sam zidar,ne znači da ne znam harmoniku svirati. A još jednu da vam stvar kažem.Ne tebi rolandinjos ![]() Dobro sviranje ,ma šta to značilo nije ničija privilegija.To se može naučiti. Ali,to se ne uči sad dok nosim cigle i pravim beton. ![]() naučiti prije. A ti demo snimci ovdje. Ako je nečiji snimak dobro odsviran,to se čuje. I obično ga odmah i poprate pozitivni komentari.Tako ,ja kao zidar ne mogu ni dopingiran odsvirati kao neki ovdje.Neću ih imenovati. ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
kvalitet, neispavanost, svirke, umor, utice |
|
|