|
|
Vesti Nova oprema, vesti iz sveta, zemlje (Ne ležati na zemlji, može da bude hladno) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Kao kod kuće
|
![]() Citat:
Treba da se uvede red ali necu da uzimam licencu dok se ne dogovore cija vredi. Ako ulete ovi vojvodjanski ne vredi BG,a u BG ne vredi NS. Srecom su pohapsili one iz Beceja pre par godina inace bi i sa njima imali posla. Ja sam krenuo i muzicku akdemiju i na pola prekinuo jer danas ne moze da se zivi samo od muzike i otvorio PC servis. Sad sam kako kazes vikend muzicar ili bolje reci mesecno jednom kad sve zbrojis,a samo zato sto necu da idem za 2000 din. Vule izvini ako sam pogresno shvatio ali meni po tvom postu ispada da svako ko radi jedan ili dva dana u nedelji ne radi profesionalno. To nije tacno. U blizini ima kafic i lik radi 4 veceri po 500 din + baksis,verovali ili ne tako je. Balgo receno lik nema veze sa vezom pola akorda mu fali forspili jedva razaznas koja je pesma i ima Branimirovu licencu. Otkud mu licenca????? Gazda bito neka nesto lupa,kad se napiju niko nine obraca paznju svi se vesele i nepada mu na pamet da uzme nekog ko to radi profesionalno i da ga plati 5000-10000 din. Takvi nas pokopase,a ne vikend muzicari. U NS cim cujes muziku kako radi znas tacno odprilike koliko gazda placa. Jako puno je onih koji rade lose i oni idu za male pare,a ima ih ko kineza. Svaki muzicar koji ima kvalitet u svirci i pevaci u pevanju imaju i cenu ali gazde malo obracaju paznju na to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Izvadis licencu Udruzenja Estradnih Radnika Srbije,za nju sigurno znam da vazi svuda,za ostale nisam siguran ali sama licenca i nije toliko vazna,ako je pokazes inspektoru nisi se pokrio. Potreban je ugovor izmedju gazde i izvodjaca,to oni traze i tu se pravno regulisu odnosi gazda-muzicar a sama licenca muzicaru omogucava da pravi ugovor,ona dodje kao "firma" za muzikanta. Kada zazive ti ugovori nece biti moguce da gazda ucenjuje nekoga...radno vreme se zna,novac takodje i kraj...samo to treba da zazivi kako valja. Ovo sad je neko dosao na ideju da malo "proceslja" po lokalima ne bi li uneo malo straha medju ugostitelje da ne bi prekoracivali radno vreme,i to sam siguran da je selektivno,neke nisu ni takli,daleko je to od primene zakona kako valja jer na prvom mestu u samoj opstini ne bi umeli da muzicara upute tacno sta treba da uradi da bi sebe pokrio tako da...neko lepo rece...ovo je Srbija. Ne verujem da je i u drugim bivsim republikama stvar bolja ali sta je tu je...valjda ce se srediti.
Ponovicu vam da su mene hapsili u Crnoj Gori pre par godina i kad sam ih pitao zasto mene onaj rece da im je to jedini nacin da sprece gazdu da radi bez muzike dok ne pribavi potrebne dozvole...blesavo skroz al funkcionise...ja 7 dana bez instrumenata a gazdi taman toliko trebalo da sredi papire i eto. |
![]() |
![]() |
#43 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Hahahaha... Vule brate pa zar i ti bio na robiji. Od prvog momenta sam sumnjao da si mracan tip.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
I ja sam bio u 'apsu, pa sam fino i milo dijete
![]()
![]() |
#45 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 23.01.2011
Downloads: 149
Uploads: 18
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
to se i meni za malo desilo skoro ovde u crnoj gori htjeli sve da mi oduzmu al sreca poznavao sam jednog inspektora i odma ga zvao i posle on nijh nazvao i reko dame puste.i onda sam ga ja pitao kako imaju pravo to da rade on mi objasni da imaju jer ispao je zakon da muzicari moraju da imaju neku lincencu ko ja dokazuje daste muzicar i da poseduje te opremu na kojoj radite i da sa snjom mogu vani.e to ja sad gledam da to izvadim al kako cujem mora da se ide kao na neko polaganje dadnu ti pet stvari po njihovom izboru da osviras pa ako znas znas to sam samo nacuo/pozzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Nishki
|
![]()
Malo se kasnije ukljucujem u pricu .....ail.........!!!!!!
Policija sa pravom moze oduzeti muzicku opermu,jer vi direktno krsite zakon o javnom redu i miru!(gazda je kriv,ali policiju boli uvo jer se iz vasih zvucnika se cuje galama!) Ugovor u Srbiji o "muzicko izvodjackom programu" trenutno moze potpisati bilo ko,ako gazda nije clan "Unije poslodavaca",jer je zvanicana licenca pala u vodu zbog pravnih zackoljica! Zbog pridruzivanja Evropskoj uniji,zakoni ce za par meseci biti promenjeni i licenca ce biti neohodna! (Moj je savet da licencu produzite) Ispekcija trenutno trazi samo ugovor ,jer bitno da se plati porez drzavi! Nebitno je ko ima licencu,a ko nema! Muzicari sa licencom,palacaju manje poreza! Muzicari bez licence,palacaju vise poreza! Ima tu jos mnogo da se prica............ ------------------------------------------------------------- Nisam za to da se muzicarima oduzima oprema i mislim da je to nasa krivica! Do sada se nije cuo glas muzicara u javnosti!!!!!!Ebes Sabana i ostale pevace.... Muzicari (muzikanti) nemaju svoj glas koji se cuje u mediskom svetu!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Kao kod kuće
|
![]()
Znaci ako gazda prekrsi zakon to jeste radno vreme ne gine nam oduzimanje opreme ako ulete zbog narusavanja javnog reda i mira.
Pre dva meseca u NS su gazdi samo zatvorili lokal zato sto je radio malo duze nas nisu dirali niti bilo sta pitali,a pre par godina sam dobio prijavu zbog narusavanja javnog reda i mira i jedva izbegao oduzimanje opreme i sve zbog toga sto gazda nije bio u lokalu. Gazda zbriso cim ih je video na ulazu kroz drugi izlaz. ![]() Sad me zanima dali bi vredeo kakav ugovor sa gazdom overeno kod advokata da je on odgovoran,a ne mi tako da se izbege oduzimanje opreme ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.03.2009
Mjesto: Zemun
Downloads: 589
Uploads: 0
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: pa3x i triton le
![]() |
![]()
Ako mehanicar neplati porez ili na neki nacin prekrsi zakon,da li i njemu iz garaze oduzimaju dizlice,klesta,alat........?Naravno da ne!Ide kod sudije za prekrsaje i tamo se sve zavrsava.Zasto bi nama oduzimali opremu,za koju smo radili?Da pisu prekrsajnu prijavu,da platimo kaznu ako nesto nije pozakonu je ok.ali da oduzimaju opremu nije.....Zamislite kako se oni ophode sa tom opremom u stanici,koje je to izivljavanje.Sta mislite ako ostete opremu da li ce da snose odgovornost???Oce malo sutra!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Nishki
|
![]()
Da je mehanicar uzeo 32 okasto-viljuskasti i udarao njime u neko prazno metalno bure cime bi narusavao javni red i mir,verovatno bi mu oduzeli alat!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|