|
![]() |
#41 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
![]() |
![]()
Dynacord je odlican mixer sa svim svojim manama. Godinama je powermixer No.1, niko nije napravio nista bolje u toj klasi. Ima mana ali kad se sve uzme u obzir, nema konkurenciju.
Ja vise ne sviram na Dynacordu, najverovatnije vise nikad i necu ali to ne znaci da su svi gluvi koji sviraju na njemu. Neko se manje razume, neko vise, neko nece da se pati, neko ima problematicne u orkestru pa mu je najbolja solucija bas Dynacord... Ima puno razloga zasto se neko danas moze odluciti za taj mixer. Ne mora biti los muzicar. Jedan PowerMate 1000/2 izmedju nogu, u rukama dve Zx4 i mozes gde hoces, zavrsices posao. Ako zelis jos profesionalniji pristup, ima drugih stvari. Ovo je klasika koja radi i tu nema sumnje. Predpojacala su odlicna, snage koliko hoces, sto je najbitnije u startu zvucis kao neko ko se ne zaj..ebava. To je prva stvar koja nama tezgarosima treba. To PowerMate ima i zato je tu gde jeste. Tacno je da ima "prljav" zvuk, ne moze se ni porediti sa zvukom ozbiljnijih firmi (koje u ponudi nemaju powermixere ili imaju neke koji ne mogu ni prici) ali radi posao za svaku paru i za svakoga, svako se snalazi sa njim, i ako ne ume - nista mu ne moze, ako ume -solidno ce zvucati. Svi zadovoljni. ![]() To smo ispricali do sad milion puta ali rekoh da jos jednom napisem, izgleda da nije dovoljno. ![]() Pozdrav.
Ćlan 2 Vam se zahvalio, Beethoven, za koristan post: | veselinovicvs (14.10.2014), VUNIMRAV (09.02.2011) |
![]() |
#42 |
Odomaćeni član
|
![]()
@Beethoven
Vidim da HARMAN pozitivno utice na tebe! ![]() Raduje me.... @Dynacord Na ovu temu smo vec hiljadu puta polemizirali... Apelujem na konkretno uporedjene proizvoda a ne brendova generalno! Znaci uporedba "A to B"!..ostalo ce biti brisano! Kolega Beethoven je dao najbolji primer...svakako u pozitivnom smislu P.S.ko zna da peva, pevace dobro i na Dynacordu i na Yamahi i na Behringeru i na....ko ne zna, dzaba mu i MIDAS PRO6
Sledeći član vam se zahvalio aleksandar72 za ovaj koristan post: | VUNIMRAV (09.02.2011) |
![]() |
#43 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
ja to i ocekujem ovde na forumu da se argumentovano analizira neki mikser a ne da se pausalno i bez osnova daju kometari.
u svemu se slazem sa kolegama @Bethoven i Aleksandar 72. ja koristim Dinacord PM1000 I i meni se nikad ne desava da master ide u pik i da iskace kao sto neki kazu. Dinacord je napravljen tako da mozes lepo da obojis svaki glas,da klavijatura zvuci odlicno i sve performanse su prilagodili za nas tezgarose(a sviramo i zabavnu muziku). Slazem se da ima kvalitetnijih miksera,snagasa,efekata od Dinacorda ali mislim da su nemci pronasli recept da naprave dobro,pouzdano i pristupacno svima koji se bave ovim poslom da mogu sebi da ga priuste i da budu zadovoljni. Ne zaboravite da je firma EV i Dinacord napravila dil i da opremu rade kao jedna kompanija.
![]() |
#44 |
Vredan član društva
|
![]()
Naravno gosn Neso, da si u pravu, za 3in1, sto znaci, mikser, integrisani efekat i pojacalo, bolje a jednostavnije za upotrebu od powermate nije niko napravio, mada je cena malo jaca nego sto bi trebalo, a ono za pikovanje, ja sa tim nemam veze, greska.
Meni ni behringer nije pikovao!!!! Ali da je prljav, i mutan, i previse mekan mikser, jeste, i tu se na vokalu najmanje osecaju greske..... radio sam godinama na behringeru, i dinakordu powermate i 600 i 1000/2. Behringer je bio moj isao je sa mnom na manje svirke, a za vece i ozbiljnije iznajmljivao sam powermate uvek. Kada sam konacno se odlucio da promenim sound, razmisljao sam o allen & heat ili soundcraft. Sticajem okolnosti odlucim se za soundcraft, jer mi ispala lepa cena. Evo vec je mesec dana kod mene, u pocetku sam pomislio da je pokvaren,...ili da mi visokotonci na kutijama riknuli, ma uzas, nema onog mutnog ambisa koji je i na behringeru i na dinakordu bio slican,... pa sam Aleksandra72 davio na PM, da mi pomogne oko stelovanja, sve dok nisam preslusao snimak gde sam uvideo da mi je zvuk konkretniji, cistiji, jasno definisan, vokali su razumniji,... a instrument diskretan ( aranžer)! Sto znaci navika pa navika,... navikao sam na mekani dinakord i kraj,.... Zato se slazem sa onim postom! A ko hoce da da 2000 eura za powermate 600 i sx300 par, neka da. Ja necu! Promijenjeno od pedjajazz (09.02.2011 u 17:08 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
a sta fali ozvucenju art300 nadjes ok polovan za 500eura ,i nadjes polovon pm600 za 600eura i to ti je 1100eura.svi kažu polovno ne valja bla bla ,odeš i probaš i opteretiš maksimalno,ja sam do sada sve kupovao polovno skoro i nisam imao nijedan problem do sada ...
![]() |
#46 |
Odomaćeni član
|
![]()
@mimiki
Kolega, sta si hteo da nam kazes?? Stvarno nisam nista konkretno razumeo...
![]() |
#47 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Ljudi,tema je "Nova mikseta",obojica kolega koji su trazili pomoc pri izboru kazu:"do 600 eura",ja stvarno ne znam koji nov Dynacord moze da se kupi za te pare.
p.s.Ne vodite racuna o tome kako se osecaju oni koji nisu u mogucnosti da si priuste dobru opremu i instrumente,ne mogu se svi voziti avionom,neko mora i vozom,mada svejedno svi cemo stici tamo gde treba,neko pre neko kasnije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
e aleksandre072 ovde ne znaju ljudi da daju obrazlozenje kao ti! koji tranzistor gde kako funkcionise itd....i cim neko daje neki odgovor s kojim se ti ne slazes ti odmah trazis neke cinjenice kao da smo na sudu...ja sam odgovorio laički iz iskustva mog ličnog i to sam izneo meni se sviđa ta kombinacija sviđa mi se zvuk i to je to nema nikakvog vise obrazloženja vrlo prosto,ovoj forum postaje jako težak ljudi šta god napišu odmah ih krivično gone mislim da samo moderatori treba da odgovarju na teme...u svakoj temi posle svakog posta stiže neka ispravka moderatora....ne kažem da je loš forum samo mislim da preterujete malo....
a napisao sam ono jer je kolega rekao da treba 2000eura...a ja kažem da treba 1100eura
Promijenjeno od mimiki (10.02.2011 u 12:52 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Odomaćeni član
|
![]()
Necu da ulazim u polemiku kolega mimiki...ako imate neku primedbu za moju moderaciju, iskoristite svoje pravo(Tacka 23 Pravilnika)...a pravilnik vazi ne samo za clanove foruma, nego i za moderatore...tu spadam i ja.
Pozz
![]() |
#50 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 10.02.2011
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Ma svaka mixeta je dobra za prave profesionalce