Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > DEMO > Demo snimci

Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 17.06.2013, 00:01   #461
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Nema @Bobana ovih dana na forumu,sigurno ima svirke covek.
Nece on svasta da postavlja u svoju demo stranu.Kad odradi nesto da je ekstra onda cemo da cujemo.
Star 20.06.2013, 19:57   #462
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 229 puta u 200 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Izvinite drugari,do guse sam u obavezama,imao sam tezgi i vise nego obicno ali para utoliko manje,a istovremeno pokusavam da uradim reorganizaciju na staroj klavijaturi i pakujem novu klavijaturu ali mi ne ide i na kraju cu izgleda ipak da odustanem.U medjuvremenu sam evo malo sakupio dosadasnji rad na jednom mestu pa poslusajte.....
Boban010 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Boban010 za ovaj koristan post:
gorangica (09.06.2016)
Star 20.06.2013, 20:07   #463
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

To tako treba da bude . Ne znam sta si htio da mijenjas ili sta si promijenio od klavijatura ali GW8 je sigurno odmah ispod BK-9 u Rolandovoj hijerarhiji aranzera. Ostao ti je snimak dosta tih, 'ajd ako ti nije tesko podigni ga na neki server pa mi posalji link na PP da ga masterizujem. Uradicu samo ono sto bi i ti na bini mogao da imas ako upotrijebis neki hardver leveler. Cuces kolika moze da bude razlika i sta moze da uradi samo jedan leveler od stotinak eura.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 20.06.2013, 21:57   #464
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Standard

Jesi neke od ovih snimaka presnimio od ranijih snimaka ili si ih radio ponovo.
GW-8 radi bez greske,naravno tek kad se sredi onako kao sto ti to umes.

Svirku necu da komentarisem,vec sam sve rekao.
Star 20.06.2013, 23:10   #465
nele1
Ovaj baš voli da kuca

nele1's Avatar

Registrovan/a dana: 07.09.2006
Mjesto: Nemacka Berlin
Godina: 56
Downloads: 552
Uploads: 0
Rekao HVALA: 47
Zahvalili mu 80 puta u 76 Postova
Instrumenti: 2 Harmonike Artist,PA800,LE korg
Interesi: pomagati dobrim ljudima
nele1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
nele1 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Ma ko zna mozes damu das i deciju klavijaturu,odlicno zvuci ali druze moram dase ogradim znaci da neko od fabrickih farbi dotera ovako sint skoro nisam cuo,e sad ide ona druga ali sempl je sempl,ja mislim daces ti onda taj pa600 da razvalis samo tako i bas sam radoznao kako ce da zvuci to kod tebe,jos jednom svaka cast i svaka ti dala hehehehe,mora malo.
Star 20.06.2013, 23:15   #466
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Standard

Sempl je sempl ali ih retko ima dobrih u nasim klavijaturama.Ne slazem se Nele sa tobom,Roland stavlja odlicne semplove u svoje aranzere tako da je tu po meni mrtva trka.Voleo bih da i Boban da neki komentar povodom semplovanja i semplova.
Dodato:
Koliko ja znam @Bobana010 on je Rolandovac i tako ce i ostati najverovatnije.

Promijenjeno od nesaband (20.06.2013 u 23:33 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
nesaband je offline   Reply With Quote
Star 20.06.2013, 23:37   #467
bokivelik
Donator

bokivelik's Avatar

Registrovan/a dana: 15.04.2009
Mjesto: H 68° L 51
Godina: 42
Downloads: 684
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 32 puta u 27 Postova
Instrumenti: KORG PA4
bokivelik befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
bokivelik pošalji poruku preko MSN messengera bokivelik pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard ....

Bata boke koji je cocek na 3.13 ubav do ti ti? Mislim kako se zove?

"Nemorate biti bolji od drugih budite samo najbolji sto mozete"

bokivelik je offline   Reply With Quote
Star 20.06.2013, 23:49   #468
nele1
Ovaj baš voli da kuca

nele1's Avatar

Registrovan/a dana: 07.09.2006
Mjesto: Nemacka Berlin
Godina: 56
Downloads: 552
Uploads: 0
Rekao HVALA: 47
Zahvalili mu 80 puta u 76 Postova
Instrumenti: 2 Harmonike Artist,PA800,LE korg
Interesi: pomagati dobrim ljudima
nele1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
nele1 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Slusaj Neso druze ovako,opet cu da kazem koristio sam sc 88 od rolanda sad date nelazem do neke 2005 mislim znaci u studiju sam vukao sve iz te masine ,ali cim sam poceo da radim sa semplovima sve druge sprave su bile zaboravljene znaci smec kanta,pa valjda nam i jeste cilj da nam bas gitara zvuci kao pravi sempl basa,kontra isto tako,bubanj takodje i sad da nepricam o violinama ,saxovima,klarama,horovima i da nedrvim dalje ja mogu da kazem decku svaka cast za ono sto dozvoljava ta klavijatura izvukao je vrh ali samo onaj ko nece da prizna ce reci da dobro sredjen aranzer sa semplovima zvuci isto recimo kao taj roland.
Razlika je minimum 25-30% u korist aranzera sa semplovima hteo ti to da kazes ili ne,ja sam se kleo u dx11 dok nije izasao triton,vreme cini svoje druze ma koliko covek hteo to da prizna.Evo ti jedan primer samo svirao sam pored raznih faca sa onim pa50 preradjen u pa80,pored mene su svirali sa svim mogucim masinama od pa800,pa2,pa3,t2,t3.
i svima je masina radila makar 20% gore od moje,sami nisu mogli da veruju upravo ti zato i pricam zbog semplova,inace nemoze u normalnim okolnostima pa80 da prismrdi bilo kojoj novijoj masini,ajde da nedavim vise.
Dodato:
Ako mi neverujete Boban ce vas uveriti najkasnije za par meseci kad sredi masinku.

Promijenjeno od nele1 (21.06.2013 u 00:01 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
nele1 je offline   Reply With Quote
Star 21.06.2013, 00:27   #469
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 229 puta u 200 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@Tranzit
Poslao sam ti link na pp ovde na forumu.Sto se tice GW8 ja sam sa njime prezadovoljan i apsolutno se slazem sa tvojom konstatacijom.Kupio sam u medjuvremenu PA600 ali cu tek po koji utisak podeliti sa svima ovde iz razloga o kojima za sada ne bih....
@Nesaband
Vec sam napisao u opisu,samo sam sakupio snimke na jedno mesto.Sad imam mogucnost da iz prve ruke i natenane odmerim zvuke koje daju i "osmica" i "shestotka".O semplovima i semplovanju napisacu bata Neletu onako iz mog ugla,kao nestrucno lice....
@Bata Nele
Hvala zlatan,na komentaru i za onu uslugu(ti znas).Ima PA600 dobre boje,puno toga upotrebljivog onako fabricki,na zalost,fabricke i sve druge semplovane harmonike koje sam imao priliku da probam ne zadovoljavaju moj ukus da tako kazem(izuzetak je kabina)...Nisam neki strucnjak ali cu reci samo jedno,harmonika kojoj klaparaju drike nije za studijsku upotrebu,jer osnovni cilj je da tog zvuka ima minimalno a idealno je da ga uopste nema...Znam da je te oscilatore moguce iskljuciti ali bi vise voleo da je veca paznja poklonjena samom prirodnom zvuku nego li pravljenju ovakvih gluposti...
Generalno,jeste sempl sempl u onom smislu koji ti mislis,ali je cinjenica da je i u PA2 i PA3 malo mesta za puno kvalitetnih semplova sumnjivog porekla.Neko ce se pitati,kako?Pa evo kako,plaseci se da se ne izgubi osnovni kvalitet sempla,nestrucnjaci koji kreiraju vecinu semplova koje koristimo moraju da zadrze njihovu velicinu,dok fabricki semplovi koji su kvalitetniji(bar za sada) i daleko prirodnije zvuce nego ovi iz kucne radinosti,zauzimaju manje mesta...Nemojmo da se zavaravamo,za obradu zvuka osim dobrog sluha treba i nesto skole,malo onako,neki faks...
Jos jedna vrlo,vrlo bitna stvar,mnogi muzicari a slozicete se puno dobrih muzicara koriste klavijature sa mogucnoscu ubacivanja semplova,svojim umecem,nacinom sviranja pokriju ili sakriju da tako kazem nedostatke ovih zvukova koji su inace samo bleda kopija originala.To je u svetlu onoga da si ti svojom malom masinom zasenio i daleko bolje klavijature....
Prosecno "dobar" sempl(uslovno receno) od onih koje koristi vecina u svojim PAxyz kljavama je otprilike 4 Mb.Dvadesetak takvih i ode memorija na PA600......
Za sada je dosta utisaka,pusticu da prodje malo vremena,jutro je pametnije od veceri...
Pozdrav druze i ne zameri na iskrenosti...
@Bokivelik
Ne znam druze kako se zove,cuo sam od nekih rumuna na yotutube,neki orkestar sa PA2x,harmonika,violina i tarabuke sa pevacima,ako se dobro secam neki 18-ti rodjendan...
Dodato:
Eeee....jbg,ode u "etar"-yututututututube!

Promijenjeno od Boban010 (21.06.2013 u 00:38 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Boban010 je offline   Reply With Quote
Star 21.06.2013, 01:24   #470
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

File je kod mene a sutra ces ga obradjenog dobiti nazad, pa sam uporedi. Ono sto sam pri povrsnom slusanju zapazio, bass je nesto slabijeg levela nego sto bi to bilo optimalno a izrazeni su dosta jako visoki imedju 5kHz i 6kHz, koji se manifestuju najvise kod Crash cinela gdje one postaju prejake i pomalo neugodne. To se sve da donekle relativirati a vjerovatno je nastalo prilikom raznih konvertovanja koja je dozivio ovaj File.

Sto se tice tvojih zapazanja iz proslog posta a u vezi sa "home made" samplovanjem, potpuno si u pravu. Razmisljas u pravom smjeru. Sampluje i ko zna i ko ne zna, a uglavnom ne zna. Sta sam sve imao prilike da cujem kod nasih muzicara na raznim sampling instrumentima... to je katastrofalno. Simptomaticno je da u novijim instrumentima imaju daleko kvalitetnije iste ili slicne samplove ali ih ne upotrebljavaju vec sampluju ili uvode smece koje je za klase i klase losijeg kvaliteta od fabrickog ROMa. Da odmah uklonimo sve zablude, sampl iz ROMa je fizicki potpuno isto sto i sampl koji uvodimo ili sami samplujemo. Jedina razlika je u tome sto je sampling materijal ROMa komprimiran posebnim metodama kod kojih se ne gubi na kvalitetu, a radi ustede na Sound Chipu, pa su samplovi u prosjeku dva puta kraci od "normalnih". Velika je umjetnost i znanje odraditi dobar sampl, a jos veca postaviti ga u program i editirati, odnosno napraviti od tog sampling materijala Sound Program. No, kako to vec na Balkanu biva, svako okusava srecu na ovom polju a da pri tome nema ni ono najosnovnije znanje iz te oblasti... i ... naravno, rezultat je porazavajuci. Noviji aranzeri i workstationi vise klase, su opremljeni odlicnim ROMom i vrlo je malo, do nimalo, potrebe da se bilo sta dodaje. Treba samo znati iskoristiti vec postojeci materijal... ali... i tu treba znanje i iskustvo. I na kraju, cinjenica je da je to malo sampling RAMa i kod najnovijih instrumenata i vise nego nedovoljno za bilo kakav kvalitetniji sampling sound. Sve je to u sustini jadno i zalosno opremljeno ako se ima na umu aktuelna niska cijena radne memorije i ako se zna kako zvuce dobri softver instrumenti. Tek kada se u hardver instrumente budu mogli uvoditi Pluginovi i to sa velikim i kvalitetnim Contentima, tek tada ce sampling na tim instrumentima imati nekog smisla. Na aktuelnom stepenu razvoja hardver instrumenata, to sve zaista nema smisla. Rado pominjem Ride ili Crash cinele koje kod kvalitetnih softver instrumenata imaju velicinu i do tridesetak MBa. Dvije takve i... PA800 ostao bez sampling RAMa. Zar nije smijesno !!!
tranzit je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 17:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije