Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mikrofoni

Mikrofoni Mesto za one koji vole da pevaju ;)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 24.01.2010, 10:59   #31
Beethoven
Odomaćeni član

Beethoven's Avatar

Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
Beethoven befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

To nije "samo", to je ok, mislim, moze i bolje ali je i ovo ok.

Hm, ako si siguran da nisu mikrofonski kablovi, ja onda ne znam sta moze biti...

Pozz
Star 24.01.2010, 21:08   #32
dejanmaksic
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 09.09.2008
Downloads: 5166
Uploads: 3
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
dejanmaksic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
dejanmaksic pošalji poruku preko ICQ messengera dejanmaksic pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

zdtavo druze,radio sam juce rodjendan,2 klavijature,gitara i pevac,desilo mi se da se ton zamutio,skinuo sam malo snage na mixu i posle nekoliko minuta sve normalno radilo...ali ja imam na kutijama zastitu,sad ne znam mozda je kod tebe upitanju mikseta..probaj stavi drugi mix,ili stavi druge kutije pa ispitaj.pozdrav
dejanmaksic je offline   Reply With Quote
Star 25.01.2010, 16:46   #33
aleksandar72
Odomaćeni član

aleksandar72's Avatar

Registrovan/a dana: 08.05.2009
Mjesto: 50° 07´ N 8° 41´ O
Downloads: 53
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 103 puta u 92 Postova
Instrumenti: ima ih vise..
Interesi: $
aleksandar72 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
aleksandar72 pošalji poruku preko MSN messengera aleksandar72 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Cesto se to desava kod manjih razglasa,koji su predvidjeni za 50-100ljudi a mi furamo u veliku halo gde je publika 200+,jos mikseta nafurana, skoro svi ulazi "popunjeni",lose podesen master a najvise parametarski EQ....posledica toga je da odredjeni instrumenti ne mogu da se probiju u glavni mix i nama se cini da se razglas gusi i sl.Pronadjite spektar frekfencija na koje vam rade instrumenti(isto vazi i za vokal) i oslobodite frekfencije koje su vama nepotrebne a pr trebaju vokalu,harmonici ili sl....
Mislim da je problem oko podesavanja razglasa i da nije tehnicki kvar ili zastita kutija.

Pozdrav
Star 25.01.2010, 17:40   #34
mimiki
Stvarno kod kuće

mimiki's Avatar

Registrovan/a dana: 04.10.2007
Mjesto: Batajnica
Downloads: 1565
Uploads: 11
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 79 puta u 74 Postova
Instrumenti: CharlesLakOB
Interesi: CharlesLakOB
mimiki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
mimiki pošalji poruku preko AIM messengera mimiki pošalji poruku preko MSN messengera mimiki pošalji poruku preko Yahoo! messengera mimiki pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

e to moze mozda biti...
Star 25.01.2010, 18:29   #35
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od svrakan Pokaži Post
Te kutije imaju malu decibelazu
Sta li je to "decibelaza", majku mu sto bih volio da znam. To sto se tebi mimiki desava je sasvim normalna pojava i nema nikakvih madjija u tome. Neko je vec rekao da se to obavezno desava kad hoces ozvucenjem predvidjenim za pedesetak ljudi da ozvucis dvjesta. Onda napucas Gain na ulazima, onako muski, nema veze sto su sve lampice koje postoje na mikseru u vrlo jarkoj crvenoj boji, nema veze sto iz kutija sijeva ko pred ljetnju kisu, nema veze sto su svi siberi do maksimuma (kratak im onaj kanal, nanu mu naninu)... ama nema nista veze s vezom. I u svemu tome ti se jos cudis sto se gusi signal. Cudim se i ja ali kako to uopste radi. Pojacala snage, kakvo je i to tvoje HiFi (sto ne donese citavu liniju na binu) imaju, radi svoje zastite, ugradjene limitere. Neka na ulazu a neka na izlazu. U onom momentu kada jedan od signala (pogotovo onaj koji udje u mikser kad pjevac krene da rice i zapomaze) znatno predje treshold (slikovito: prag bola) automatski se ukljucuje taj limiter i sabija kompletan signal koji dolazi do pojacala snage, na dole. Ti imas utisak da je sve uguseno, a u sustini je sve drasticno tise. Limiteri reaguju na Peak signale, znaci one najace i to veoma brzo (radi se o milisekundama) stisavaju kompletan signal i onda ga drze jedno izvjesno vrijeme koje odredjuje tzv. release time a kod nekih i parametar hold na tom nivou jer nemaju pojma da to ne smiju da rade i da ces se ti naljutiti, bas kao sto i tebe nije briga da li se pojacalo i kutije ljute sto si zakucao sve signale do maksimuma. Stisavaj te signale, podesavaj ulazni gain signala kako treba i zabrani pjevacu da divlja, garant ce gusenje da nestane.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 25.01.2010, 23:52   #36
mimiki
Stvarno kod kuće

mimiki's Avatar

mimiki pošalji poruku preko AIM messengera mimiki pošalji poruku preko MSN messengera mimiki pošalji poruku preko Yahoo! messengera mimiki pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

nije tako uopste ne pojacavam toliko,pre neki dan sam svirao kucnu zurku i nisam imao potrebe toliko da pojacavam,i nemam vise ono kako vise kazete HI-FI pojacalo ,vec sam rekao da sam uzeo Yamahu 5014c ,ali je cinjenica da se stisa kad pustim neku rumbu jaku da gruva i uz to neku piskavu tercu ili neke gajde piskavije i kad dvoje dohvate mikrofon da se deru...ali sam provalio da mi prvih sat vremena radi normalnlo i posle pocne cesto da se desava na svaki neki visi ton...
Star 26.01.2010, 00:07   #37
domino
Vredan član društva

domino's Avatar

Registrovan/a dana: 10.03.2008
Downloads: 14
Zahvalili mu 14 puta u 12 Postova
domino befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

To sto se zvuk prigusi, znaci da se pojacalo "bori da ne pregori".Limiteri kod 5014 ne bi trebalo da se cuju.Kad se upale -to je maximum, i dalje ne pojacava - ali ne utisava.Jos jedna stvar: proveri da li su mikrofonski kablovi isto zalemljeni na kenon (ili banana jack).tj 1na1,2na2,3na3 na kenonu odn + i - na "banani". Ako kutije imaju termicku zastitu za visokotonac, normalno je da ga zastita utisa da ne bi pregoreo.
Pozdrav.
domino je offline   Reply With Quote
Star 26.01.2010, 01:19   #38
mimiki
Stvarno kod kuće

mimiki's Avatar

Standard

jedan mikrofon mi je kenon,a jedan banana,provericu,a na kablovima od kutija znam da je sigurno dobro povezano jer sam skoro sam stavljao konektore
Dodato:
a jel mislite da bi mi pomoglo kad bih smanjio mikrofone i klavijature na ulazu i smanjio visoke malo ,a pojacao glavni siber, da li bih dobio nesto time?

Promijenjeno od mimiki (26.01.2010 u 01:26 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
mimiki je offline   Reply With Quote
Star 26.01.2010, 02:56   #39
genijalac
Banovan!

Registrovan/a dana: 23.01.2010
Downloads: 37
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
genijalac befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

e vidis ja se slazem s ovim.

kod kuce kad imas probe il sta vec puno si tisi nego na svirci i ako su ti kutije slabe moguce da ti one izbace to se desava al samo me zanima kolko su ti ohma kutije.
genijalac je offline   Reply With Quote
Star 26.01.2010, 14:48   #40
mimiki
Stvarno kod kuće

mimiki's Avatar

Standard

8 oma ,250rms

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 17:00

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije