Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Yu-Midi Info > Komentari i Pitanja

Komentari i Pitanja Ovde možete postovati Vaše komentare, sugestije i pitanja vezana za ovu stranicu.

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 07.03.2008, 12:23   #31
No.1
Odomaćeni član

No.1's Avatar

Registrovan/a dana: 03.04.2007
Godina: 41
Downloads: 1585
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: pa3x
No.1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
No.1 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Joj da se to dogodi...da ne proizvede vise sequncere bio bi najsrecan.
Mnoge kolege skinuo bi s'kurac, bice posao za pravi muzicari.
Star 07.03.2008, 12:35   #32
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Kljucko, kakve vajde od peticije ???
I nismo mi jedini svirači na ovom svijetu. S druge strane, da ti i izbace sequencer kako bi ti onda radila ritam mašina i kako bi si editirao ritmove na aranžeru ???
kreso je offline   Reply With Quote
Star 07.03.2008, 13:21   #33
kljucko
Vredan član društva

kljucko's Avatar

Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 1072
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: G1000
Interesi: Sve sto je vezano za tehniku..
kljucko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pa o tome ja i pricam...Ljudi iz tih firmi su mislili na sve,a ne samo na ljude koji su isli u skolu za crno-bijele tipke.
Mogli su oni napraviti klavijaturu sa sekvencerom,u ukinuti mogucnost pustanja matrica i midi fajlova,ali kakva bi im prodaja u svijetu bila,jos su sad uveli i mp3...hehehe...cuo sam da imaju u vidu u sledecu seriju aranzera,(vjerovatno neki pa3xpro),ubaciti i kafe aparat.

Bitno je zabaviti narod i uciniti im vece sto ljepsim....A kako??? Pa boli njih ona stvar kako.
kljucko je offline   Reply With Quote
Star 07.03.2008, 14:50   #34
spale
Vredan član društva

spale's Avatar

Registrovan/a dana: 29.08.2006
Mjesto: Bačka Palanka
Godina: 55
Downloads: 1554
Uploads: 1
Rekao HVALA: 36
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: PA3x
Interesi: muzika
spale befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
spale pošalji poruku preko MSN messengera spale pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Na jednoj svirci kruži čovek oko mene, kruži gleda,gleda i kaže "Ti to ne sviraš" i ode.Posle pola sata opet on kod mene.Ja stisnem "Start-stop" da naglasim neki refren a on mi uze obadve ruke i skine sa klavijature.Stade ritam,pratnja a harmonikaš cepa li cepa.."Vidi stvarno sviraš..." i ode.
Ma ljudi ja nisam neki Bog zna kakav muzičar.Govorim o kvalitetu.Ali ja nijednog midi fajla nisam pustio na svirci.Imam ih jer mi deca vole muziku i kući pevaju uz njih jer sve tekstove znaju napamet za razliku od mene!!!
Ali ako ja sa svojih 38 godina i poslom koji mi oduzima skoro ceo dan sednem uveče pa uz pomoć knjige i Cubase-a pokušavam da nešto napravim pa da mi klavijatura bolje radi,iako sam TOTALNI AMATER, onda bi valjda ovi mlađi koji se novi pojave na ovom site-u a koji odmah traže midi,program,ful setove mogli bar malo čisto radi kulture pokušati nešto i odsvirati i nešto sami napraviti.
spale je offline   Reply With Quote
Star 07.03.2008, 15:10   #35
GALA
Kao kod kuće

GALA's Avatar

Registrovan/a dana: 21.06.2007
Mjesto: Vinkovci
Downloads: 11736
Uploads: 21
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 51 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa5x,M3
Interesi: Studio
GALA befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
GALA pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ljudi netreba ukinut sekvencer na sintu da proizvode ,nego ljudima koji prave fajlove njima treba polomit ruke,niti jedan bubnjar nemoze napravit fajl,da ga zna napravit znao bi i svirat...krivi su ljudi koji prave fajlove
Star 07.03.2008, 19:34   #36
kuki
Kao kod kuće

kuki's Avatar

Registrovan/a dana: 23.11.2005
Mjesto: Zrenjanin
Godina: 37
Downloads: 1668
Uploads: 26
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 18 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha 9000pro, Korg TR76
Interesi: Ribe na dve noge
kuki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
kuki pošalji poruku preko MSN messengera kuki pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od GALA Pokaži Post
Ljudi netreba ukinut sekvencer na sintu da proizvode ,nego ljudima koji prave fajlove njima treba polomit ruke,niti jedan bubnjar nemoze napravit fajl,da ga zna napravit znao bi i svirat...krivi su ljudi koji prave fajlove
Potpuno se slazem!
Star 07.03.2008, 20:00   #37
milanceshow
Nishki

milanceshow's Avatar

Registrovan/a dana: 02.12.2007
Mjesto: Srbija,Nis-Prokuplje
Downloads: 538
Uploads: 16
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 83 puta u 69 Postova
Instrumenti: Roland E80 i FantomG
Interesi: Heklanje....
milanceshow ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
milanceshow pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Ljudi koji prave midi fajlove su dobri muzicari.Nije bas prosto napraviti midi fajl vrhunskog kvaliteta.Tu se uvek vrti problem sa ljudima.Ljudima koji suvise lenji za vezbanje ,a jaki na jeziku.I kada takvom coveku das midi fajl ,on midi fajlom moze da opravda svoju pricu.Mozda taj nezna drugacije da zaradi za zivot.Ili .....postoje jos milion razloga.
Mozda za nas koji sviramo na nekom fajlaskom forumu pricaju : "Sta ovi muzicari samo vezbaju i nigde ne sviraju.Samo znaju da se skoncetrisu na svoj instrument,a kad ih pustis medju ljude on neume da progovori rec sa ljudima.I posle im kriv djavo sto nemaju tezge. I.T.D." ili nesto slicno.....

naravucenije :Misljenje treba dati kada se problem sagleda iz razlicitih aspekata.
milanceshow je offline   Reply With Quote
Star 07.03.2008, 20:10   #38
fico
Pravi prijatelj foruma

Registrovan/a dana: 06.05.2004
Mjesto: Slovenija
Downloads: 2743
Uploads: 14
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 51 puta u 48 Postova
Instrumenti: E-mu X board;Novation SL61 MK II :Weltmiaster Cansone
Interesi: sve po malo
fico befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
fico pošalji poruku preko MSN messengera fico pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Svi bi muzcari bili najsretniji da se nikad nije izmislio sint. Uzmi brate harmoniku na prsa gitaristu pored sebe i bubnjara iz ledja i deri .Vrlo brzo bi se videlo ko koliko radi i ko koliko vredi .Ko bi hteo muziku morao bi da ju plati i to ceo bend , a ovako vidi se dokle je muzika dosla .Ali cim su poceli da izlaze sintovi sa sekvencerom i midi fajlovi to je bilo neminovno da se desi prije ili kasnije .Tako ti je danas nazalost u mnogim poslovima ne samo u muziki .Onaj ko placa njemu je uvek skupo ,a onima drugima malo .Mozemo se samo nadati boljim vremenima za sve ali .................?
Poznajem njih dosta koji su prije svirali u bendu i preko noci se to raspalo zbog tog sto gazda nije mogo da plati ceo bend.Harmonikas je nakon mesec dana svirao na aranzeru sam sa pjevacicom a sta ce bubnjar i gitarista kupi sint i start i stop i jeftinije pare i eto konkurencije.
fico je offline   Reply With Quote
Star 08.03.2008, 04:43   #39
jager
Odomaćeni član

jager's Avatar

Registrovan/a dana: 17.06.2007
Mjesto: Subotica, Srbija
Godina: 56
Downloads: 69
Uploads: 12
Rekao HVALA: 4
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Triton Extreme
jager befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
jager pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Ma postoji resenje, samo sto je pitanje da li ce ikada da se to i sprovede u delo....
Trebalo bi lepo da krenu kojekakve inspekcije po lokalima i da pregledaju ko ima licencu za svirku. Ko nema - DEBELA KAZNA.
A licencu da ne moze da dobije bas svako. Ispit, pred komisijom, ali da covek SVIRA. Resili bi se fajlasa za 6 meseci, garantujem.....
Star 08.03.2008, 16:01   #40
kljucko
Vredan član društva

kljucko's Avatar

Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 1072
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: G1000
Interesi: Sve sto je vezano za tehniku..
kljucko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od jager Pokaži Post
Ma postoji resenje, samo sto je pitanje da li ce ikada da se to i sprovede u delo....
Trebalo bi lepo da krenu kojekakve inspekcije po lokalima i da pregledaju ko ima licencu za svirku. Ko nema - DEBELA KAZNA.
A licencu da ne moze da dobije bas svako. Ispit, pred komisijom, ali da covek SVIRA. Resili bi se fajlasa za 6 meseci, garantujem.....
Kolege takvih inspekcija nema...Da se razumijemo,sve to dolazi iz malo naprednijih drzava neko sto su ove gdje mi zivimo..Svijet je prepun ljudi koji koriste matrice na svirkama i to je doslo i do nas.
Komisije su nekad postojale u ex-yugi,ali samo za tezgarenje po renomiranim hotelima i restoranima..Ali tezgarenje sa pravim instrumentima, a ne sa ovim korgicima i rolandicima..I da postoji ta komisija,sumnjam da bi bilo dozvoljeno ljudima da tezgare sa ovim igrackicama...Mozda,ako bi komisiju sacinjavali samo harmonikasi,ali ja ipak mislim da bi bila zastupljenja prava svih muzicara,a ne samo klavijaturista....Eh onda bi kolega harmonikas morao da zovne i kolegu basistu i gitaristu i bubnjara i svi bi bili sretni..
kljucko je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
izbrisan, podforum

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 13:56

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije