|
|
Komentari i Pitanja Ovde možete postovati Vaše komentare, sugestije i pitanja vezana za ovu stranicu. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#31 |
Odomaćeni član
|
![]()
Joj da se to dogodi...da ne proizvede vise sequncere bio bi najsrecan.
Mnoge kolege skinuo bi s'kurac, bice posao za pravi muzicari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Kljucko, kakve vajde od peticije ???
I nismo mi jedini svirači na ovom svijetu. S druge strane, da ti i izbace sequencer kako bi ti onda radila ritam mašina i kako bi si editirao ritmove na aranžeru ??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 1072
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: G1000
Interesi: Sve sto je vezano za tehniku..
![]() |
![]()
Pa o tome ja i pricam.
![]() ![]() Mogli su oni napraviti klavijaturu sa sekvencerom,u ukinuti mogucnost pustanja matrica i midi fajlova,ali kakva bi im prodaja u svijetu bila,jos su sad uveli i mp3...hehehe...cuo sam da imaju u vidu u sledecu seriju aranzera,(vjerovatno neki pa3xpro),ubaciti i kafe aparat. ![]() Bitno je zabaviti narod i uciniti im vece sto ljepsim....A kako??? Pa boli njih ona stvar kako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Vredan član društva
|
![]()
Na jednoj svirci kruži čovek oko mene, kruži gleda,gleda i kaže "Ti to ne sviraš" i ode.Posle pola sata opet on kod mene.Ja stisnem "Start-stop" da naglasim neki refren a on mi uze obadve ruke i skine sa klavijature.Stade ritam,pratnja a harmonikaš cepa li cepa.."Vidi stvarno sviraš..." i ode.
Ma ljudi ja nisam neki Bog zna kakav muzičar.Govorim o kvalitetu.Ali ja nijednog midi fajla nisam pustio na svirci.Imam ih jer mi deca vole muziku i kući pevaju uz njih jer sve tekstove znaju napamet za razliku od mene!!! Ali ako ja sa svojih 38 godina i poslom koji mi oduzima skoro ceo dan sednem uveče pa uz pomoć knjige i Cubase-a pokušavam da nešto napravim pa da mi klavijatura bolje radi,iako sam TOTALNI AMATER, onda bi valjda ovi mlađi koji se novi pojave na ovom site-u a koji odmah traže midi,program,ful setove mogli bar malo čisto radi kulture pokušati nešto i odsvirati i nešto sami napraviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ljudi netreba ukinut sekvencer na sintu da proizvode ,nego ljudima koji prave fajlove njima treba polomit ruke,niti jedan bubnjar nemoze napravit fajl,da ga zna napravit znao bi i svirat...krivi su ljudi koji prave fajlove
![]() |
#36 |
Kao kod kuće
|
![]()
Potpuno se slazem!
![]() |
#37 |
Nishki
|
![]()
Ljudi koji prave midi fajlove su dobri muzicari.Nije bas prosto napraviti midi fajl vrhunskog kvaliteta.Tu se uvek vrti problem sa ljudima.Ljudima koji suvise lenji za vezbanje ,a jaki na jeziku.I kada takvom coveku das midi fajl ,on midi fajlom moze da opravda svoju pricu.Mozda taj nezna drugacije da zaradi za zivot.Ili .....postoje jos milion razloga.
Mozda za nas koji sviramo na nekom fajlaskom forumu pricaju : "Sta ovi muzicari samo vezbaju i nigde ne sviraju.Samo znaju da se skoncetrisu na svoj instrument,a kad ih pustis medju ljude on neume da progovori rec sa ljudima.I posle im kriv djavo sto nemaju tezge. I.T.D." ili nesto slicno..... ![]() naravucenije :Misljenje treba dati kada se problem sagleda iz razlicitih aspekata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pravi prijatelj foruma
|
![]()
Svi bi muzcari bili najsretniji da se nikad nije izmislio sint. Uzmi brate harmoniku na prsa gitaristu pored sebe i bubnjara iz ledja i deri .Vrlo brzo bi se videlo ko koliko radi i ko koliko vredi .Ko bi hteo muziku morao bi da ju plati i to ceo bend , a ovako vidi se dokle je muzika dosla .Ali cim su poceli da izlaze sintovi sa sekvencerom i midi fajlovi to je bilo neminovno da se desi prije ili kasnije .Tako ti je danas nazalost u mnogim poslovima ne samo u muziki .Onaj ko placa njemu je uvek skupo ,a onima drugima malo .Mozemo se samo nadati boljim vremenima za sve ali .................?
Poznajem njih dosta koji su prije svirali u bendu i preko noci se to raspalo zbog tog sto gazda nije mogo da plati ceo bend.Harmonikas je nakon mesec dana svirao na aranzeru sam sa pjevacicom a sta ce bubnjar i gitarista kupi sint i start i stop i jeftinije pare i eto konkurencije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ma postoji resenje, samo sto je pitanje da li ce ikada da se to i sprovede u delo....
Trebalo bi lepo da krenu kojekakve inspekcije po lokalima i da pregledaju ko ima licencu za svirku. Ko nema - DEBELA KAZNA. A licencu da ne moze da dobije bas svako. Ispit, pred komisijom, ali da covek SVIRA. Resili bi se fajlasa za 6 meseci, garantujem.....
![]() |
#40 | |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 1072
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: G1000
Interesi: Sve sto je vezano za tehniku..
![]() |
![]() Citat:
Komisije su nekad postojale u ex-yugi,ali samo za tezgarenje po renomiranim hotelima i restoranima..Ali tezgarenje sa pravim instrumentima, a ne sa ovim korgicima i rolandicima..I da postoji ta komisija,sumnjam da bi bilo dozvoljeno ljudima da tezgare sa ovim igrackicama...Mozda,ako bi komisiju sacinjavali samo harmonikasi,ali ja ipak mislim da bi bila zastupljenja prava svih muzicara,a ne samo klavijaturista....Eh onda bi kolega harmonikas morao da zovne i kolegu basistu i gitaristu i bubnjara i svi bi bili sretni.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
izbrisan, podforum |
|
|