|
![]() |
#31 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Tako sam nešto i mislio. Ipak je, bez obzira koliko je kvalitetan snimak, važno i ono što se pri mixanju čuje, tj. što dolazi iz DA konvertera...
Sad, ne znam da li se ta razlika meri u procentima ili promilima... ![]() Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Hahahaha... ne bih bas mjerio to u procentima ili promilima jer je monitoring, prije svega, stvar navike, stvar navike na odredjene uslove, gdje prije svega, spadaju sami monitori, a onda dijelom i prostorija odnosno rezija. Postoje ton majstori koji cijeli svoj radni vijek miksaju na neuglednim jeftinim monitorima ali dobijaju vrhunske rezultate. Jedan od primjera je recimo, veliki ton-majstor i donekle moj ucitelj, Rade Ercegovac koji je miksao na nekakvim home made monitorima i ni za zivu glavu ih nije htio mijenjati. Cak ih je nosio sa sobom ako bi trebalo miksati negdje na strani. Naravno da sto bolji DA konverteri to je slusanje kvalitetnije ali ono zavisi i od monitoringa jer sta vrijedi i najkvalitetniji DA konverteri ako su monitori zadnje smece.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Odomaćeni član
|
![]()
Sta efekti? Koji Presonus? Uzmes lepo Dynacord, efekti na 5/55 kao i svi ostali i vozi Mishko :-).
A da ih pitas zasto bas 5/55 svi ce da ti odgovore zato sto svi drugi tako rade :-). Realno pojma nemaju ni ta 2 sta ustvari rade. Treba Dynacord da napravi Balkan edition sa samo ta dva efekta. Ima da ustede debele pare. :-) Da se vratim na temu. Ako vam je potrebno podeliti main izlaz na vise zona i imati volume kontrolu za svaku zonu posebno, onda nabavite jedan dsp uredjaj sa 4 ili 6 izlaza i eto vam sva kontrola koja ce vam ikad trebati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Banovan!
![]() |
![]()
To je najnormalnije rjesenje, ama se ne radi samo o Volume vec i o EQ-ima, kompresorima, limiterima itd... u razlicitim miksovima, koji bi razlicito bili postavljeni za svaki od miksova onako kako je u tom momentu i okruzenju potrebno. To je problem koji muci kolegu. Za ovo je potrebno daleko vise od jednog DSP-a koji je u ovakvim slucajevima potpuno nemocan i suvisan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ja sam dobio dojam da njemu trebaju vise main izlaza koje moze da kontrolise u nivou. Za ostalo si u pravu.
BTW DSP ima sve to sto si naveo, i eq i limiter i kompresor. nema efekte. Promijenjeno od MarjanMilosevic (29.11.2013 u 18:22 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Banovan!
![]() |
![]()
Ne. ne, njemu trebaju potpuno razliciti miksovi sa svim komponentama jednog miksera, taman kao da ima na raspolaganju nekoliko nezavisnih miksera, do kojih dovodi istovremeno signale sa istih instrumenata i mikrofona a onda ih na svakom od tih miksera obradjuje potpuno nezavisno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
E sad, uzmimo npr. live monitoring kao opciju, zamisli da na bini imaš 24 monitorska mixera sa 56 kanala, i u sekundi se sa jednog mjesta prebacuješ s jednog na drugi. Naprosto da se čovjek usere kad to vidi, kao što sam ja naprimjer
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Haree
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Banovan!
![]() |
![]()
Da. da romario, poslao sam svojevremeno Haretu takav jedan software based mikser, tek da pogleda sta je moguce uraditi, a i da mnogi zive u zestokoj zabludi sa kojekakvim Dynacordima i slicnim igrackama, koje uzgred, skoro isto kostaju koliko i jedan takav mikser na bazi Surface Less ili ti Touch Screen konzola. O ogromnoj prednosti u pogledu sounda, efekata, routinga... nije potrebno ni govoriti. Ako se prisjetimo, o tome trubim vec skoro godinu dana po forumu, ama ljudi slabo reaguju, radi cuvene balkanske latentnosti.
Promijenjeno od tranzit (29.11.2013 u 20:37 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Odomaćeni član
|
![]()
Nije problem u latentnosti nego u lakoci rukovanja. Svi ce pre na dynacordu da rade, iako je svima jasno da daje totalno iskrivljenu zvucnu sliku.
Porediti ga sa ovim o cemu ti pricas je ko porediti yugo i mercedes. A zamisli jos i kosta tu negde. Ma mora da je neka prevara u pitanju :-). A i brate ko da se snadje na svim tip dugmicima. Pa pola muzicara neume email da koristi za ne slozene softver aplikacije. Plugin? Sta je to utikac neki? Tu je problem. Jedno ogromno neznanje. A jos i zestok otpor ka tome da se ista nauci. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|