|
|
Studijski Hardware Zvucne karte, Efekti, Analogne mixete, Digitalne mixete, Digitalni snimaci, Midi interface, Transport interface, Audio interface, Kompjuterske konfiguracije |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#31 |
Odomaćeni član
|
![]()
Hvala @korgic
![]() Promijenjeno od DinO74 (07.11.2013 u 14:28 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 07.04.2008
Downloads: 712
Uploads: 3
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
![]() |
![]()
Da normalno da moze ploca i 5 ccm zasto da ne.Rockwoll deblinje isto sasvim dovoljno.Svako ima svoj nacin rada kako napravio absorbere.Inace imam dobrog drugara koje inace akustik designer sto svako dnevno radi oko toga sve akustica elementa.Inace ima isto odlican forum nazalost na nemcki gde sam i ja sazno neke stvari.Ja kad sam radio prostoriju nije ni bio plan da sradi neki studio al eto moje kolege naterla me to da odradim i tako sam sve sam napravio.Jedino sto mi je zao da nisam radio merenje frekvencije.Mada da cela akustika mnogo kosta i para da se to sve odradi kako treba,ja sam zadovoljan kako sam odradio znam da moze to sve jos bolje.Najvaznije mi bilo da sniak koji radim pevanje harmonika bubanj budu sve kako treba,jer miks radim jedan moj durg sto ima vec odgovarajacu akustiku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
I ja mislim da je nema u BiH. Mislim da si upravu, to je za bass trapove ali sam viđao i da cijelu sobu obrade tako, preko toga drvene grede i mislim da presvuku nekom tkaninom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ima @harepa50 firma u Sarajevu. Na lageru imaju Knauf DP3 u debljini od 5 i 10 cm i nije skupa. Ja sam ovdje kod Tuzle nasao Rockwool debljine 10 cm i sa cijenom su isti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Večeras sam dobio informaciju od jednog prijatelja koji je građevinar, da ova kamena vuna ima u sebi karcogene nitit ??? jel to istina nije ni on siguran za kamenu ali staklena 100 % .. ???
![]() |
#36 |
Odomaćeni član
|
![]()
I jedna i druga su stetne a posebno staklena vuna. Zato se i presvlaci platnom da se niti ne bi sirile. evo tekst kopiran sa stranice proizvođača:
Kamena vuna je dugi niz godina bila predmet različitih studija i ispitivanja kako utiče na zdravlje ljudi. Zato se proizvodi od kamene vune proveravaju od strane međunarodnih zdravstvenih organizacija i ekspertskih grupa sa aspekta potencijalne štetnosti po zdravlje ljudi. Prema tim istraživanjima ovi proizvodi su svrstani u grupu proizvoda koji nisu štetni po ljudsko zdravlje. To je zvanično i potvrđeno na sastanku IARC (International Agency for Research on Cancer) održanom 9-16. oktobra 2001 u Lionu, Francuska, kada je mineralna vuna, a samim tim i kamena, klasifikovana u âGrupu 3â odnosno materijali koji nisu kancerogeni. Promijenjeno od DinO74 (08.11.2013 u 10:18 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Nijedna od ovih vuna nije "zdrava" jer je logicno da svaka vrsta prasine steti organizmu.
Kod staklene (kamene) vune je tim gore jer su u pitanju vlakna dobijena topljenjem kamena ili stakla (svejedno) I udisanje istih nije nikako dobro. Na pakovanjima ovde kod mene pise "may cause cancer" ili, u prevodu, "moze da izazove rak"... To je, po mom misljenju, opasno za one koji svakodnevno rade sa ovim materijalom a ne za tebe koji ces imati kontakt sat-dva ![]() Zato, ako radis sa izolacionom vunom, koristi masku a mozes I rukavice da te ne zulja ![]() Takodje gledaj da koristis neko platno koje nije "mrezasto" da vuna ne moze izaci. i bice ok. Kod ovih vuna ima razlicitih kriterijuma i za ove tvoje potrebe ne valja koristiti onu "labavu" vunu. Potrazi kompresovanu akusticnu ili tako nesto. Primetices po tome sto je cvrsta i ne savija se lako kao obicna... Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Odomaćeni član
|
![]()
Upravo to @sale_band. Svaka je opasna u dirktnom kontaktu ali kada se presvuce nece biti problema. Takodje, za zvucne absorbere je i potrebna presovana kamena vuna, tvrda ne mekana zbog bolje absorbcije zvuka. Niko do sada nije imao problema pa ne vidim razlog za brigu. Da je toliko kancerogena nebi se sigurno upotrebljavala. Ljudi izbacuju staklenu i prelaze na kamenu bas iz razloga sto staklena vuna postaje porozna i osipa se vremenom, pretvara se u prah posebno u dodiru sa vlagom dok kako se tvrdi , to se kod kamene vune ne desava. Tako kazu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Evo i skice prostora sa dimenzijama
![]() Ovo su prostorije od Kulturnog centra, trenutno pripadaju Udruženju u kojem sam član. Prozor iz budućeg studia gleda u koncertnu salu. Ako ga je pametno zazidat ili napravit pregradu od gipsa, reci te ![]() ![]() Dodato: što ste odustali, kako sam stavio ovaj nacrt ![]() Dodato: Evo malo sam i usminko ![]() ![]() Dodato: Jeli ovo zamrla tema? treba mi pomoć oko boje zidova, da lagano počmem sa sređivanjem ![]() ![]()
Ko pjeva zlo nemisli Promijenjeno od mr_eko (12.11.2013 u 00:25 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Odomaćeni član
|
![]()
Nije zamrla tema nego nas nije bilo preko praznika
![]() ![]() ![]() ![]() Promijenjeno od DinO74 (14.01.2014 u 23:27 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |