|
![]() |
#31 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Uh ja sam onda nešto dobro fulio, ama vidio sam negdje na jednom snimku poređenja EON 515XT sa još nekim starijim EON-om ali izgleda da to nije taj o kome pričamo...
U tom slučaju ako se već dvoumiš između te dvije, onda definitvno EON 515, novija izrada, bolje pojačalo... ![]() ###inace herpa drug 5016cf je na 8 oma 2x360 wati,a na 4 oma 2x500 wati..ako je tako na 8 oma,po meni sasvim zadovoljavajuce za 2 prosecne kutije os 300-350 wati.. ### Taman tako... ![]() ###ne znam da li je i na njoj moguce skinuti taj limiter,ako zatreba???### Koliko ja znam moguće je, neki ljudi su to radili. A zašto bi to radio ako bi koristio taj JRX? Time joj samo skineš zaštitu, ako paziš da ti VU metar ne ide preko 0 dB, manja je mogućnost da će se nešto loše desiti, ali poznavajući naše pjevače koji pjevaju ko da ih neko kolje i samo što ne progutaju mikrofon, ne isplati se ![]() Da, ima kompresor na 8 kanala ali ima samo potenciometar za određivanje amounta, nema, kao što sam ranije napisao, parametre tipa attack, release, makeup gain, threshold kojim šteluješ kompresor, mada onima koji nemaju iskustva sa korištenjem kompresora ti parametri i nisu potrebni. Još zanimljivije je to što ima svoj maximizer/leveler ![]() I da, zašto me zoveš "herpa"? hahahahahaha ![]() Promijenjeno od harepa50 (11.02.2012 u 00:49 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ahahahahahahahahahh drug,al sam se sad ismejao za ovo na kraju....ne znam drug da me ubijes sto tako, tako sam nekad procitao,tako mi ostalo upamceno i tako, sory
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Banovan!
![]()
Hahahahaha, ma znam da nisi ništa loše mislio, nego mi bilo smiješno
![]() Dell, dogovorićemo se ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Godfather
|
![]()
Sherpa
![]() |
#36 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ohoho drug harepa dobio novu titulu kako vidim..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Banovan!
![]()
### ohoho drug harepa dobio novu titulu kako vidim...###
hahahaha, zahvaljujući tebi ![]() Eh ovako, što se tiče one godine, godina proizvodnje 1995. je važila za staru seriju JBL EON515. JBL je sad izbacio tu novu seriju EON515. Iako nisam ni puno omašio za EON G2 seriju (konstatujući se sa kolegom tranzitom), nije toliko stara ali je tu negdje. Vidim nešto si mi navalio na taj JBL ![]() ![]() Ne znam zašto toliko ljudi boluju zbog toga bassa jel 12" ili 15". Svakog strah da im ne zafali. Da imaš bilo koje kutije da su 15" i da na to dodaš bass bin 18 inča, džabe ti ta 15" jer sve iz njenog donjeg spektra se automatski reže (ili ako nije automatski, treba rezati). Taj Mackie ima vrlo konkretan bass. Vala kad meni ne zafali bassa na mojim PAudio kutijama 12" ne bi ni tebi trebalo, osim ako voliš više punchy sound ![]() Što se tiče dvojbe između EON G2 i novog EON515, glas ide za EON515, ako baš mora JBL. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|