Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 09.04.2010, 00:38   #31
Beethoven
Odomaćeni član

Beethoven's Avatar

Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
Beethoven befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ajd nek je sa srecom!!!
Dodato:
Ajd nek je sa srecom!!!

Ovaj mixer ima apsolutno sve sto mu treba i treba da se stide i Mackie i Soundcraft i Yamaha, sve te "ozbiljne firme"...yamaha sa svojim "usamljenim" stereo master klizacem, Soundcraft sa svojim GigRacom i Mackie sa svojim plastikanerima... Ponekad razmisljam da je sto puta bolje uzeti ovakav mixer pa ma kakav da mu je zvuk ali brate mozes da odvojis L i R, mozes da bocnes dva kompa ili dva iPoda ako ti se prohte, imas SUB izlaz, dva efekta,dva auxa,dva master EQ-a ( a nisu MON i MAIN ko kod "jakih firmi" ba se moz j...at, sta ces gde i hiljadu nacina al mora da biras)... Ovo je mnogo lep mixer, pretpostavljam da bi se razocarao kad bi ga cuo al pa nemoz a da ne svira barem kako, i to za koje pare?

Nek je sa srecom, jos jednom...

Pozzz

Promijenjeno od Beethoven (09.04.2010 u 00:47 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Beethoven je offline   Reply With Quote
Star 09.04.2010, 13:05   #32
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Hvala prijatelju!
Mogu da ti kazem da i sto se tice zvuka nije los i za mene u svakom slucaju predstavlja napredak jer kao sto sam vec rekao ima bolji zvuk od Yamahe 212S koju sam imao,kao i vise mogucnosti.Ja sam poprilicno bio zadovoljan Yamahom sto se tice zvuka tako da sami izvedite zakljucak.Jedina mana je tezina kojoj se iskreno receno nisam nadao ali mozda je tako bolje.Nisam nasao u manualu odakle je proizvodjac ove miksete,a i na njoj ne pise Made In..
Pretpostavljam da je iz Kine ali sta sad na kraju krajeva i Dynacord se preselio u Kinu pa sta?
Boban010 je offline   Reply With Quote
Star 15.04.2010, 14:07   #33
energy
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 03.03.2009
Mjesto: Zemun
Downloads: 589
Uploads: 0
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: pa3x i triton le
energy befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja se malo kasno ukljucujem.Radio sam na toj martin mikseti i dva fbt neznam tacno koja modela(u pitanju su 12").odlicno su odradili posao.Zvuk je cist,snage ima kao sasvim dovoljno.E jedino neznam koliki je rok trajanja tog miksera posto mu je cena nov 350e,a to je skoro duplo jeftinije od jenog dynacorda 600 koji je polovan.a s"druge strane moguce je da hoce cenom da dobiju trziste.ko zna.....Sve u svemu mikseta jako lepo radi.
energy je offline   Reply With Quote
Star 15.04.2010, 14:50   #34
viktor011
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 25.01.2010
Mjesto: Centa
Downloads: 1051
Uploads: 8
Rekao HVALA: 23
Zahvalili mu 10 puta u 8 Postova
Instrumenti: Yamaha Genos
viktor011 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja sam je kupio,mada bio sam prinudjen,pre par dana i odmah odneo na svirku,celo vece sam je bacau u pik,gurala je dve kutije rcf325i i na moje iznenadjenje to je tako dobro radilo da se nisam nikako pokajao sto je uzeh
E sad snage ima dovoljno,efekti su ok,mada hall je odlican a dillej malo prebrz ali za 350eu,pa to moze da zaradi mnogo vise
Sto se tice ekvilajzera,odlicno radi,mala zamerka je kada je napanjis do maksimuma,malo gubi na basu,ali to je nebitno jer imas dovoljno snage
Danas sam dodao jos dva bina,pa to ubi,ko god da je kupi ne ce se pokajati
viktor011 je offline   Reply With Quote
Star 15.04.2010, 15:29   #35
Boban010
Zaludan vladika

Standard

Probao sam skoro sve efekte ali mi se najvise dopada kombinacija 016-151.Kolege sa kojima radim su dali povoljne ocene za miksetu,e sad ostaje da se isproba koji je vek trajanja.Ako nista drugo ima godinu dana garancije.
Dodato:
Otkrio sam zasto mikseta gubi na basu kad se pojaca.To je zbog lose zalemljenih kablova,moraju svi da budu isti odnosno plus-plus,minus-minus.Inache PMF800 "utepuje" sto bi rekli mi Pirocanci!

Promijenjeno od Boban010 (21.04.2010 u 22:56 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 22.04.2010, 01:20   #36
dominik
Vredan član društva

dominik's Avatar

Registrovan/a dana: 20.07.2007
Downloads: 765
Uploads: 36
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 18 Postova
dominik befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Možda glupo pitanje i nije za ovu temu al rekoh da se nadovežem, koji kablovi moraju biti zalemljeni od instrumenta do miksera ili od miksera do zvučnika?
dominik je offline   Reply With Quote
Star 22.04.2010, 10:01   #37
Boban010
Zaludan vladika

Standard

Naravno od miksera do zvucnika!
Bas smo juce sa kolegama na probi sredjivali kablove i onda smo ustanovili da kada je neki od kablova lose zalemljen sa pojacavanjem miksera svirka gubi na basu.
Star 22.04.2010, 10:21   #38
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Bobane,a šta je sa visokima u tom slučaju,da li se oni pojačavaju ili isto smanjuju?
  Reply With Quote
Star 22.04.2010, 17:28   #39
Boban010
Zaludan vladika

Standard

Nisam bas obratio paznju sto se tice visokih ali mislim da se pojacavaju a bas smanjuje dodavanjem snage odnosno kao da gubi snagu.Ja sam kasnije doneo svoje kablove koji su uredno zalemljeni i tih problema nije vise bilo.Uzgred da dodam kablovi koje ja koristim su spikon-banana 0,75 a od kolege su deblji kablovi i imaju konektore kenon-banana.
Jednostavnim zamenjivanjem kablova smo otkrili neispravne kablove i istima okrenuli polove na banana konektorima(zica koja je na + sada je na - i obrnuto) tako da sada sve funkcionise normalno.Ali sam se preznojio u pocetku,pomislio sam gotova je lepa igra......
Nije tema ali GW8 na istom ozvucenju zvuci kao grom!
p.s.zvucnici su Dynacord FE15/3
Star 23.04.2010, 14:41   #40
Beethoven
Odomaćeni član

Beethoven's Avatar

Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
Beethoven befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

0,75????? Bobi, druze, javi se kad imas vremena da ti demonstriram nesto uzivo, blizu smo, to nije problem...

Zamenio sam odlicne kablove za mnoooogo dobre i sad ne znam sta cu sa basovima... Ima ih kolko oces...

Ima velike veze sta je kako povezano pa vam tu mogu pomoci ako je pomoc potrebna da pretresemo te kablove i resimo problem.

Pozdrav.

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 03:11

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije