|
![]() |
#371 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Hvala puno casperu za objasnjenje oko vokalista.
Cekam jos objasnjenje za terce na boje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Moj savjet je ako si dobar strucnjak za samplovane terce (ja nisam ) onda je to najbolje iz razloga sto imas puno prostora u memoriji(predlazem MUTEC 2gb).
Takodje neogranicen broj Custom voices pruza ogromne mogucnosti kod samplovanih terci. pozdrav |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tyros2 za ovaj koristan post: | jtodorov (24.06.2015) |
![]() |
#373 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Hvala tyros2.
Ja nisam neki strucnjak za semplovanje terce, ali ocigledno moracu da uradim to, koliko i vreme da izgubim. Najgore sto ne znam gde da pocnem traziti semplovane terce harmonike, sax, trube, gajde i slicnih instrumenata. Ako ima negde po internetu molim da mi neko kaze. Zelim da najdem wav fajlove, pa onda od njih da uradim skale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
![]()
tyros2 Kako mislis, sejvati? Bilo koji voice, ili drum set sa kojim radim ili koji hocu da editujem vec imam u Tyrosu, u flash memoriji, ako na to mislis. Ne ubacujem ga tek kao novi, vec se koristi uveliko. Ima jedna stvar koju ne mogu da skontam - odem na Edit voice drum seta koji je napravljen od semplova, i koji je u mom pack-u, obrisem recimo semplovani snare sa D tona, i kada ubacim drugi snare, drugi sample, uopste ne svira kako treba. Kao da se par puta ponovi, ili sta vec. Nisam probao tako spasiti, da ne zeznem vec postojeci set. Inace kad pravim set od nule, svaki se sempl importuje i svira najnormalnije.
jtodorov, dobro nam dosao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Prije svega zaboravio sam nesto veoma vazno da naglasim.
Ukoliko koristis MIDI terce ,da bi YEM pravilno radio moras iskopcati MIDI kablo i MIDI postavku vratiti na ALL parts. Tek onda ce YEM citati sve pravilno sa klavijature. Hajde,prvo ovako uradi ako koristis MIDI terce i probaj pa vidi. Dodato: Mislio sam sve sejvati ,u klavijaturu. Ja kad recimo napravim novi drum kit ili editujem postojeci,onda nista vise neradim nego sve sejvam u klavijaturu da bi vidjeo kako radi to sto sam napravio. Znaci sa cjelokupnim pack-ovima sve sejvas,drugim rijecima onaj ""dugi i mukotrpni"" process ![]() To je jedino sto mi se nesvidja na relaciji YEM-TYROS5. Sve ostalo je super Promijenjeno od tyros2 (24.06.2015 u 23:26 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tyros2 za ovaj koristan post: | jtodorov (28.06.2015) |
![]() |
#376 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Probaj ovo s MIDIjem kao što kaže @tyros2.
Ja ću se nadovezati bez obzira što ne koristim YEM jer je princip upisivanja isti kao i na Voice editoru, a njega dobro poznam. Bez obzira da li krećeš sa izradom potpuno novog zvuka ili koristiš neki postojeći, na kraju edita uvijek moraš pohraniti promjene sa Save. Time u suštini ne pohranjuješ ono što se nalazi u tvom Flash ROM već pohranjuješ postavke koje su tom sadržaju dodijeljene. Da bi bolje shvatio, recimo da u flash ROM imaš uzorak (sample) doboša. Taj doboš možeš obraditi na više različitih načina i svakome od njih dodijeliti novo ime. Dakle, svaka nova obrada se mora spremiti kao novi sound bez obzira što imaju istu bazu (elements). Problem koji ti se javlja s "duplanjem" doboša može biti zbog toga što nisi postavio Receive Note na vrijednost OFF. |
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Da li mozete predloziri najbrzi i najlaksi nacin kako set za PA3x da se konvertuje za Tyros 5?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Ja bih isao sa programima pocev od Style Works xt, pa Mixmaster iz njega otvoris XG works, tu detaljno podesis ceo style., i na kraju u samoj klavijaturi podesis jacinu partova i instrumente na istim.
Da ti ne objasnjavam ceo postupak sve to vec imas ovde na forumu, ako si radio na nekom sekvenceru lako ce biti da sve to povezes. To je sto se tice ritmova, a sto se tice instrumenata (boja) najbolje preko Awave konvertovati. Samo sto ja ne bih skoro nista konvertovao sa Pa3 jer su fabricke boje na Tyrosu bar za 3 klase iznad svih tih i semplovanih a pogotovo fabrickih boja na Pa3. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio dmmacak za ovaj koristan post: | jtodorov (28.06.2015) |
![]() |
#379 | |
Odomaćeni član
![]() |
![]() Citat:
O ovome je vec pisano na forumu. Samplovane boje je najkvalitetnije da usamplujes ponovo.Ovo je zasigurno NAJKVALITETNIJI nacin. pozdrav |
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tyros2 za ovaj koristan post: | jtodorov (28.06.2015) |
![]() |
#380 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Jeste najsigurniji nacin ali ako covek nema kod sebe Pa3 to je nemoguce.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio dmmacak za ovaj koristan post: | jtodorov (28.06.2015) |
![]() |
Favoriti |
|
|