Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Alati tema Display Modes
Star 03.07.2009, 18:13   #1
zox2003
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
zox2003 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Lächeln Allen & Heath ZED12FX---CUDO OD MIKSETE

Nakon kupovine Yamahe MG166/CX puno sam proveo vremena u testiranju iste i pokusajima da doteram zvuk na "ono" sto se meni svidja.Nedostajao mi je taj odredjen,topao i nezasicen zvuk koji nisam mogao da "izvucem" iz Yamahe.Uputio sam se u 'avanturu' trazenja miksete koja ce da zadovolji moje prohteve.Trziste za muzicku opremu je ,bar ovde u USA, puno razlicitih proizvodjaca i kvaliteta i kako ono narod kaze "koliko para toliko i muzike".Nasa muzika je specificna i zahteva taj poseban "balkanski" prizvuk,specificna je i po efektima..sve sam to hteo da dobijem ali jos uvek da zadrzim mogucnost koristenja miksete i za zabavnjake i da dobijem zvuk koji ja hocu...Nakon istrazivanja i citanja ,poredjenja odabrao sam dve miksete.Prva je Soundcraft EFX12 a druga Allen & Heath 12FX.Meni licno je potrebna mikseta sa 12 kanala.Pevac, ja (sa dva aranzera) i jos par dodatnih extra kanala (da se nadje) i naravno dobar FX procesor.
Prvo sam testirao Soundcraft i mislio da je to-to.Nasao sam miksetu koja ce da zadovolji moje prohteve..MEDJUTIM...Allen & Heath je srusio moje zahteve.Apsolutni pobednik...KOja razlika u zvuku-neverovatno.Covek nikad ne bi pomislio da je mikseta toliki vazan faktor u vasem lancu uredjaja-ali stvarno jeste.Toliko energican zvuk jos nisam cuo.Sve 'izlazi' super izbalancirano,zvuk je topao a u isto vreme toliko energican i cist.EQ sekcija je perfektna...E a sad ono sto svi ocekuju..FX procesor ili efekti...Tu sam bio malo skeptican...Souncraft ima ugradjen Lexicon i prilicno fino zvuci...Allen & Heath ima svoju sopstvenu FX jedinicu...Iznenadjenje...Zvuci fenomenalno...POdesivi parametri,popularni "TAP" taster za podesavanje kasnjenja, efekti besumni,...Neverovatna sprava...Evo dva dana slusam demo sa klavijature i ne mogu da verujem ....Vise ni ne razmisljam o Dynacordu ili Yamahi..LJudi...morate to da cujete....
Inace mikseta je uradjena tako da moze da se koristi i za "live" i u studiju.Ima ugradjen USB izlaz za PC.Uz miksetu dobijate i editing software SONAR LE.....Sve to za $499...
Cak razmisljam da zamenim ovaj manji za 22 kanala i miran sam godinama...

Samo da dodam da sam sve testirao koristeci sledecu opremu:
Mikseta: Allen & Heath ZD 12FX
Aktivni Zvucnici (top): Mackie SRM450v2 (L/R)
Subwoofer: Peavey 18 incha (L/R)
POjacalo za sub zvucnike: Crown XLS602
EQ: Behringer Ultragraph Pro (31-kanal/stereo)
Mikrofon: Shure PG-58 (wireless/bezicni)
Aranzeri: Korg PA800 i Korg PA60

POzdrav
zox2003 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio zox2003 za ovaj koristan post:
dejanraka (04.07.2009)

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 22:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije