Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > Muzički Software

Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum...

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 20.08.2006, 18:54   #21
yu-midi
Otac nacije

yu-midi's Avatar

Registrovan/a dana: 22.10.2003
Mjesto: Austrija
Godina: 51
Downloads: 1117
Uploads: 130
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: KORG Pa2x pro / TRITON Extreme
Interesi: Muzika
yu-midi befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
yu-midi pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

hvala Dejane !
Da ti iskreno kazem ja sam ti davno odustao od proucavanja i zezanja sa tim softverima,jednostavno vrijeme nedozvoljava kao i prece obaveze ali vjerujem za sve one koji imaju interesa za te stvari vjerovatno ce isprobati softver posto su sada nesto vise saznali.
A posto vide da si dobar vjerovatno ce imati i jos pitanja,tu je i Nedim covjek koji stvaro u detalje poznaje mnoge softvere.

Zahvaljujem se svim aktivnim clanovima Yu-Midi Foruma!
yu-midi je offline  
Star 20.08.2006, 20:24   #22
Vaxter
Godfather

Vaxter's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2004
Mjesto: Šimanovci
Downloads: 1061
Uploads: 560
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 290 puta u 214 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR 9000
Interesi: Mnogo toga, i naravno muzika koja je uglavnom hobi
Vaxter befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Vaxter pošalji poruku preko ICQ messengera Vaxter pošalji poruku preko MSN messengera Vaxter pošalji poruku preko Yahoo! messengera Vaxter pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ne brini, ovakve linkove nikad ne skidam.
Shtavishe, podrzavam ih!
Samo napred.
Proshnjicacu malo i ja po tom programu, pa cu javim kako mi se svidja.
Star 20.08.2006, 20:39   #23
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od nikdejan
Ne znam kakav je V-Stack, mozda je i on isto dobar, a mozda je i bolji
Nije bolji niti se moze uopste mjerti sa Forte, kao sto se ne mogu mjeriti ni Chainer, ni Mixing Console a ni ostali manje vazni programi. Jedini koji se moze mjeriti sa Forte je NI Kore koji je za malo ispred po svojim mogucnostima i ne samo zato sto uz njega dolazi i kontroler. Najveci nedostatak Fortea je sto si i sam pomenuo, nacin na koji on tretira multitimbralne samplere a pogotovu kada se radi o pozivanju scena putem PCG. Na primjer kod Kontakta 2 koji radi u Bank modusu ce on uvijek pozvati sve vec loadirane instrumente iznova iako tebi treba samo jedan novi na odredjenom midi kanalu. Ovo se moze blokirati u njegovim preferencama tako da se Kontakt 2 izuzme od PCG po scenama. Inace je Kontakt 2 prilicno spor pri promjeni PCG pa ce to sve da hramlje malo a pogotovo kada se radi o programima sa velikim sample library. Sa Hypersonicom 2 ovakvih problema nema i promjena programa po slanju PCG je momentalna, bez zakasnjenja. Sve ostalo sto si napisao o Forte je skroz na skroz tacno. Koristim taj program od njegove pojave, za zivu svirku i nikad me nije izdao niti ikakvih problema ima da se ovim putem odsvira i vrlo slozeni ritam na OneManBandu i Hypersonicu 2 sa sasvim prosjecnog Laptopa (Centrino 1.73GHz).
tranzit je offline  
Star 20.08.2006, 23:34   #24
nikdejan
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Posto imas mnogo vise iskustva od mene (ja sve sto znam, znam iz user manual-a) molim te da razjasnimo upravo taj problem oko multitimbral samplera.

Jasno je kako se neki modul moze staviti na listu kojom biva izuzet od promene konfiguraicje prilikom promene scene. Da li se onda moze naknadno slanjem pcg komande na odredjeni kanal tog modula menjati samo instrument koji se zeli menjati?

Drugo, kada se otvori konzola za neki vst instrument, pod Tabom Scene Commands postoje sledece opcije:
1. (check box) Do not use per scene configuration data (znaci promena scene ne utice na konfiguraciju modula)
2. (option box ili-ili) a) Load configuration data only if different from previous scene b) always load configuration data
4. (check box) Disconnect this instrument when loading configuration data (verovatno sluzi da se ne bi culo neko krkljanje iz napola ucitanog instrumenta)

E sad ispod toga postoji tabela MIDI Program Changes gde se za svaki od 16 kanala moze zadati po jedna banka i po jedan program u okviru te banke. Sad meni nije bas jasno cemu sluzi ovo poslednje? Cini mi se kao da bi to moglo resiti problem o kome si govorio. Za NI Kontakt2 checkiras "Do not use per scene configuration, a onda podesis promenu samo na kanalu 14 npr." Jos jednom kazem, nemam iskustva sa ovim programom pa ne znam kako se konkretno sve ovo ponasa u konkretnim situacijama, ali mi se cini da bi ovo mozda moglo biti resenje za ono o cemu si pricao. Ako nisam u pravu, molim te objasni mi o cemu se ustvari radi. Inace, verzija Forte-a koju ja imam je 1.5 build85 (model: Ensemble) i u Manualu se hvala kako ova verzija donosi znacajna pobljsanja u odnosu na prethodne upravo po pitanju samplera sa velikim sound libraries. E sto bi sad lepo bilo kad bi se ispostavilo da ti ustvari imas neku stariju verziju Forte-a i da je sve bio samo ruzan san...

Star 21.08.2006, 00:49   #25
tranzit
Banovan!

Standard

Moram da te razocaram iako nerado. Imam najnoviju verziju Fortea i to 1.6.94 no i dalje je to o cemu pises problem.

Pod prvo, nece ici, znaci ne moze se kod multitimbralnih semplera kao sto je Kontakt slanjem PCG mijenjati instrument na jednom Midi kanalu a da se pri tom (nepotrebno) ne loadiraju i instrumenti na ostalim Midi kanalima. Vrlo neugodno ali tako je bar na ovom stadijumu razvoja Fortea.
Kao drugo, ta tabela sa Midi programima za svaki od 16 Midi kanala nece moci posluziti za rjesavanje problema. Ona je smisljena za multitimbralne instrumente koje hocemo da upotrijebimo u preformace modusu to jest da na primjer jedan Hypersonic ne slusa PCG sa naseg masterkeyboarda ili sa OneManBanda vec iskljucivo ove sa scene na svojim Midi kanalima. O svemu ovome smo dosta dugo raspravljali na Brainspawn forumu sa proizvodjacem ali rjesenje jos nije nadjeno. U stvari jedino rjesenje je da taj multitimbralni sampler ogradis od promjene scene ali ne preko Disconnect this instrument when loading configuration data (sto ne sluzi da se ne bi culo neko krkljanje iz napola ucitanog instrumenta vec za to da taj instrument ne dobija nezeljene podatke raznih kontrolera koji se pozivaju novom scenom) vec preko Preferences i Scene Options. Tu onda dodas problematicni instrument. Ovim si zabranio instrumentu da loadira presete pri promjeni scene. Sada mozes loadirati 16 instrumenata u Kontakt pa svakom od njih zadati razliciti Midi kanal a onda napraviti scene tako sto ces u svakoj aktivirati po jedan od njih (naravno da moze i vise u isto vrijeme). Ovo je za sada provjereno jedini nacin za polovicno rjesenje problema sa konstantnim ponovnim punjenjem svih programa Kontakta pri promjeni scene.
tranzit je offline  
Star 21.08.2006, 01:07   #26
nikdejan
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Da, da, mislim da sam te sad razumeo... Steta!

Dakle Kontakt2 se ucita jedamput i vise nema nikakvih ucitavanja. Samo se preko scena menjaju midi kanali na kojima se salju tonovi kontaktu... Zaista polovicno...
Da li mozda postoji neki nacin da se u kombinaciji sa OMB-om zaobidje Forte i da se OMB poveze direktno na K2? U verziji 9 OMB postoji mogucnost da se razliciti kanali salju na razlicite portove, pa bi se recimo dva kanala mogla poslati na K2, koji bi u tom slucaju bio standalone, a ostali u Forte u kome bi bili Hypersonic, Battery itd. Da li ovo pije vodu? Mozda postavljam glupo pitanje, zato sto ne znam kako funkcionise Kontakt, ali mi to cito onako pada na pamet.

Star 21.08.2006, 01:28   #27
tranzit
Banovan!

Standard

Ama nije da pije vodu, nego loce. Moze, sve sto si napisao moze. Kontakt fukcionise kao i bilo koji hardvare sampler s tim sto mozes izabrati da li ces raditi u Performance ili Bank modusu u kome imas po jednom Midi kanalu 128 mogucih programa i u njemu Kontakt razumije PCG. Jedino sto je to jebeno loadiranje vecih programa malo sporije bez obzira na brze diskove, dobar RAM i dobro podeseni DFD . Native Instruments to izgleda ne zna da rijesi kako valja, isti problem imaju i u Bandstandu.
tranzit je offline  
Star 21.08.2006, 01:42   #28
nikdejan
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Ajde da izvucemo neke zakljucke iz ove teme da bi od svega bilo nekakve fajde.

Preporuke za "LIVE":
1. VST HOST
Resenje najpribliznije idealnom - Brainspawn Forte (Izuzimamo NI KORE)

2. ROMPLER
Steinberg Hypersonic 2

3. VIRTUALNI ARRANGER
One Man Band

4. SEMPLER(I)????
Reklismo da NI K2 ima probleme u vezi sa vremenom potrebnim za ucitavanje. Sta je sa EmulatoromX, Halionom, Sample Tankom? Nudi li neki od njih bolje resenje od Kontakta? Sta je sa udaraljkama? Kako se u "Liver Performance" ponasa Battery?

Pozdrav!

Star 21.08.2006, 01:53   #29
tranzit
Banovan!

Standard

Sample Tank je isto tako malo pogodan kao i Kontakt, sto vazi i za Battery (Native Instruments opet), Halion je nesto bolji ali nedovoljno a Emulator X... bez greske.
tranzit je offline  
Star 21.08.2006, 12:24   #30
nikdejan
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

NI Battery 2 dakle ima isti problem kao i Kontakt 2. Da li bi neko resenje (i ovoga puta polovicno) u slucaju Battery moglo da bude ucitavanje samo jednog Drum Kita koji bi svi stylovi OMB-a koristili? To bi bio neki teski "custom" drum kit, ali 88 udaraljki i nije tako malo.

Ako ne Battery sta se onda drugo moze koristiti za udaraljke, posto mi se cini da one ipak zahtevaju poseban program? Koji sampler/rompler za udaraljke ti koristis?

Vidim da koristis OneManBand. Da li si imao prilike da isprobas i Live Styler i jos neki virtuall arranger? Poredjenje?

Pozdrav!

Tema zaključana

Favoriti

Oznake
live, nastup, vst

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 20:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije