|
|
Vesti Nova oprema, vesti iz sveta, zemlje (Ne ležati na zemlji, može da bude hladno) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
[quote=Igorčina;42896]Brega... !?
kao najgori klošari su se pojavili i svirali izuzev bassiste Stanka Redžića koji je jedini kvalitetno odradio tezgu, Mala ispravka-basista je Zoran Redzic,a ne Stanko ![]() Iskreno receno,Goran mi se kao covjek a ni kao muzicar(kompozitor,tekstopisac, aranzer) nikad nije nije narocito dopadao.Ali on je od muzike napravio strahovito dobar biznis i jednu dobru stampariju novca.Ako govorimo o ovom malom okupljanju Bijelog dugmeta-to je po meni totalni promasaj u muzickom smislu.Ovdje je novac bio bitan samo clanovima benda,od kojih su neki bili i u velikim dugovima.Menadzeru i organizatoru Raki Maricu je bilo bitno da u svojoj biografiji ima i to da je okupio tu grupu,nakon toliko godina(jer i on je pun love kao brod). A ovo sto je Goran pao sa drveta: Ako je razlog taj sto je on uradio ogroman broj plagijata i krao tudje radove- e onda bi ovdje na forumu svako petnaest dana neko napisao-pao ovaj sa kruske,pala ona sa jabuke,onaj sa oraha....itd-jer se inace toliko krade,da bi bilo padova koliko hoces. I na kraju,ono sto je cinjenica.U zadnjih tridesetak godina,bile su tri pojave na muzickoj sceni koje su u pravom smislu uzdrmale bivsu Yugu: 1.Zdravko Colic 2.Bijelo dugme 3.Lepa Brena Ovo su cinjenice i svi gore navedeni su mogli odrzati koncert gdje su htjeli-otvoreni,zatvoreni-a o broju prodatih nosaca zvuka da ne govorim. Bez obzira sta ja mislio o njima-tako je bilo.... Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Vredan član društva
|
![]()
Bravo Sejo! Zoran je a ne Stanko!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.02.2007
Downloads: 166
Uploads: 0
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
tako je sejoroland. zoran redzic je bio bas gitarista b.dugmeta a brat mu je fadil redzic isto bas gitarista "indexa".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.02.2007
Downloads: 166
Uploads: 0
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
sejorolande, podsjecas me na jednog moga bas gitaristu koji je dobar basista i dobar pjevac a cak je i snimio mislim vec dva albuma pod imenom SENI.(zakljucujem po izrazima koje koristis kao taj moj prijatelj)brez zamjere ako nisi ti taj lik.
lijep pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]() Citat:
![]() I meni se nekad tako nesto ucini poznatim,ali ne bude tako. Da moderatori ne zamjere-malo se tema rasirila. Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
bregovic, goran |
|
|