|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Odomaćeni član
|
![]()
OOoo da! Menjanje ritmova je takodje i kod nas u bendu zastupljeno
![]() ![]() A sto se tice svadjanja sa gostima tipa "ne ide to tako", onomad sam vratio baksis tipu koji je toliko bio bezobrazan da nije normalno .... Nije ni njemu ni nama bilo toliko do tih para, nego se majstor toliko iznervirao sto mu do kraja veceri nismo hteli NISTA svirati ![]() No, zasluzio je...... Inace, jos uvek se nisam uspeo potuci u lokalu u koji sam dosao raditi, mada je par puta bilo vrlo tesno .... u zadnje vreme mi zivci oslabeli, nemam toliko nerava za pijane drkadzije kao nekada... godine me valjda stigle, sta znam... ![]()
![]() |
#22 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Ooooo, kompa ja sam s jedne svadbe išo ujutro drito u bajbok jer sam izdeveto bezobraznog kuma (dogovor je dogovor), a i bilo je tjesno s mladencom oko plaćanja, kao nema sad pa će platit kad će imat. Mož si mislit kako sam mu odmah naplatio kamate
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Kod nas u SLoveniji ionako muzika je spala na dnevinice od 50-70eur...150-200eur dobija se dnevnica za svadbe i šratnje "velikih" pevača koji imaju i po par hiljada eur...Al nije važno...Važno je da se mora kod nas muzičar odlučiti kako raditi...Ili svirati dvojkice i stare sevdalinke da zaradi bakšiš od starudije i pjanih građevinaca,ili svirati novitete i zabavnjake da bi obdržo mladež i dobar ambient,a kod mladeži zaborevi bakšiš...Kod njih se jedno pivo pije i po 3 sata...A hvala Bogu svako bi da ima punu kafanu a i puno bakšiša...A kod nas spalo na ove 2 mogućnosti...Narod je izgubio uvo za muziku...Slovenija je maćeha što se tiče toga...Kafane i nisu kafane već et onako malo "žive" muzike zbog boljeg prometa...PozdraV!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.01.2008
Godina: 38
Downloads: 9
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
moj bivsi bend je imao jedan super obicaj da kad krene refren da svi grunu... ne u losem smislu samo da hvataju na galamu, nego kad pevam refren pevacica meni drzi tercu a klavijaturista sextu ili kako se to vec zove.. ili gitarista napravi neku foricu da naglasi refren... zvucalo je full...
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
Moram i ja ispricati jedan dogadjaj...On se desio mom caletu kad je pre nekih 20-25 godina svirao po hotelima...
Sviraju oni, gosti zadovoljni, gazde takodje...Ulazi jedan celav lik...Cela sala se ispraznila. Kaze taj lik mom caletu: "Dos'a sam da narucim pjesmu"...moj cale: "Izvolite, koju?" Ovaj kaze: "Jos ne svice rujna zora". I dobro, odsviraju je...I kaze taj lik: "E, ajde sad jos 20 puta"...Moj cale onako kulturno: "Gospodine, ne mozemo svirati istu pesmu 20 puta za redom..." Lik vadi pistolj, prislanja mu na celo i kaze: "Hocete svirati ili ne?!" Krenu oni da sviraju i u medjuvremenu dolazi policija i ne sme da udje...samo vire kroz prozor...znaju da je taj neki lik mnogo za*eban...I odsviraju oni 20x pesmu, taj lik izvadi bunt para i tup na klavijaturu...samo Bog zna koliko je izvadio ![]()
![]() |
#27 |
Odomaćeni član
|
![]()
Hehehehehehe, i mom caletu se desilo slicno, kad je radio, davno, davno
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Vala vi se svi hvalite kako su vam "ćaleti" svirali i imali doživljaje...Moj na žalost nije nikad bio "pravi" muzičar (bio samouk),ali nema veze zato je dobar zidar i tesar...E sad da ja nebi prošo bez doživljaja,moj otac je već 2 put pao sa skele i još je živ...Jednom je slomio nogu a drugi put ljevu ruku...
![]()
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Vredan član društva
|
![]()
Evo i mog iskustva šta znači vežbati.
Kao dečkić-pionir sa svojih 13-14 godina malo sam svirkao harmoniku u seoskom kulturno-umetničkom društvu.Bilo super.Na probe je stalno dolazio jedan dečkić mlađi od mene 5 godina i ne trepćući gledao mene i drugara kako "razbijamo" a ono svirka k`o lupanje po trulim kantama.Mene život posle odvede u profesionalni sport drugar se rano oženio..A onaj mali...? e taj mali je kupio sebi harmoniku i vežbao po ceo dan.Sad on svira svaki vikend ubija pare.Harmoniku ne vadi iz gepeka auta.U N.Sadu ima dva stana u svom selu novu kuću.Ljudi sve od muzike 100%.Kao čoveka ga ne cenim jer je gnjida jer oko samo baca gde ima para nikad za dušu nije svirao ali kao muzičara ga svakako cenim.On samo to radi..Muzika,muzika,muzika,vežba,vežba,vežba.Ni sada nije bolji muzičar od mene ali gde je on a gde sam ja !!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
A šta bi tek rekli
da vam kolega, s kojim ste se igrali cijelo djetinjstvo, do srednje škole, kao momak od 20-tak i nešta godina, dođe na vašu svirku pijan ko guzica, izvadi i repetira pištolj, i iz čista mira opali dva metka između vas i bubnjara,pravo u zid. Sreća da je malter-žbuka na zidu bila debela, pa su meci ostali unutra. Mogli smo poginut od rikošeta. Hebote, ako se onda nisam ukenjao od straha, vala neću nikad! Poslije se izvinjavao, kao ono bilo mu teško, ima čovjek problema u životu.K'o da ih nema niko. Ja bi onda moro bar stotinjak ljudi koknut da mi bude lakše |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
konstruktivna, kritika |
|
|