|
![]() |
#21 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.806 puta u 1.354 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Vlažne maramice da, ali moraš znati čime su navlažene.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 26.09.2018
Downloads: 55
Uploads: 2
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 12 puta u 12 Postova
![]() |
![]()
Ja koristim vlaznu maramicu za bebe. Nema alkohola i tim ne steti slovima ni plastici. Ekran tim ipak ne diram. Kupim u lidlu maramice za lcd ekran ili obrisem krpom mikrofiber.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 05.12.2012
Mjesto: Canada
Downloads: 882
Uploads: 3
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 31 puta u 29 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Korg Pa1000, Yamaha S900
Interesi: Klavijatura, Gitara,Razglas, oprema...
![]() |
![]()
Ovakve teme bi trebalo postavljati u savete za pocetnike zbog lakse I brze dostupnosti I pronalazenja informacija,. ovo pitanje nema veze dali je Klavijatura Korg Casio ili Walkman...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.12.2018
Downloads: 30
Uploads: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: korg triton le
![]() |
![]()
Ovako, kupio sam adapter prikacio na zvucnikov jack ukljucio u klavijaturu sve lepo staje kako treba al sad svira samo pola klavijature (desna strana) leva se uopste ne odaziva a oba zvucnika se cuju. I jos neke setove kad ukljucim ne cuje se ono sto bi trebalo recimo umesto bas kontre cuje mi se klavir. Najprvo me zanima zasto mi se pola klavijature ne cuje a zanima me i zasto mi ocitava samo neke (manji broj) boja zvukova a vecinu nista ne svira ili klavir.
Znaci 70% stvari se uopste ne odaziva a ovo drugo samo do pola i to tacno dve oktave se ne odazivaju od leva ka desno. Promijenjeno od kem (26.02.2019 u 21:34 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Odomaćeni član
|
![]()
Momak, kad si kupio klavijaturu, upalio je, jesi li pritisnuo svaku tipku na njoj ili si dao pare i otrcao doma s njom??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Ponudio mi je da sve proverim ali je to bilo povrsno jer nije bilo prilike jer smo se nasli da tako kazem u sred grada, ali me je covek prethodno putem poruke uverio da je pre toga klavijatura uredno odvedena u servis i da nije primecena nikakva greska. Covek je prodao gomilu instrumenata (oko 250 na svom nalogu) i za sve sam video pozitivne ocene 0 negativnih tako da sumnjam da je nesto vezano za to, a i da jeste onda konkretno ne bi radilo par dirki a ostale bi radile a ovde ne rade 2 cele oktave i to jedna do druge. Mislim da ipak nije to. A rekao je covek ako je ista neispravno da imam opciju da se javim nazad.
ISPRAVKA: kod nekih setova mi radi samo leva polovina a kod nekih samo desna. Ovo mi bas u glavu ne ide, negde ne radi samo jedna dirka a radi cela klavijatura a onda prebacim na nesto drugo a ta radi a neka druga ne, nista mi nije jasno, da ne radi valjda celo ne bi radilo. Dodato: Sad sam jos vise zbunjen, neke setove koje sam malopre pustao i radili mi sad se ne odazivaju. Dodato: Svaka dirka radi probao sam sa jednim setom gde mi se svaka odazvala, ali 80% setova se ne odaziva uopste ili se samo klavir cuje. Ne radi mi ni bas kontra sto me najvise smeta. Dodato: Bice da je od seta do seta neki sve rade ali je 20-30% njih upotrebljivo. Imam one piskave steta samo sto nemam bas kontru nju sam hteo vezbati. Dodato: A jel normalno sto su mi 3 oktave boja ta za sviranje kola, pesama itd a druge dve kao gitara Promijenjeno od kem (27.02.2019 u 00:07 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 26.09.2018
Downloads: 55
Uploads: 2
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 12 puta u 12 Postova
![]() |
![]()
Mislim da ti je do setova. Kod mene neke boje uopce me rade. Ucitas li set svaki put kad palis klavijaturu? To moras kod tritona.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Najvjerojatnije je klavijatura splitovana da je u lijevoj ruci namjesten bas i onda ga vodi na druge izlaze. Ubodi jedan od kablova u izlaze 1 ili 2, znači ne L i R, nego ove lijevo od njih.
![]() |
#29 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Mjesto: Čakovec, Međimurje
Godina: 43
Downloads: 178
Uploads: 15
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 19 puta u 18 Postova
Instrumenti: Roland G 70, E-A7, Triton LE
![]() |
![]()
Sad kad klavijatura radi moraš si posložiti set po onome što ti treba....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Kad stavim u individual 1 ili 2 ono svira samo u jedan zvucnik ali svira sve isto. Humu ja samo motam onaj kruzic i on mi pokaze ime seta tipa gajde i ja sviram ne znam o kakvom se ucitavanju radi. Nisam mnogo isao cackati po podesavanjima plasim se obrisacu nesto. Inace mi je uvek gurnut onaj smartmedia unutra ne vadim ga. A najvise mi je krivo sto imam dva seta za bas kontru (BAS-KONTRA i BASiKONTRA KOSMAJAC) ali jedan kad sviram on svira samo klavir i to pola klavijature a ovaj drugi ni ne radi a primarno sam je uzeo zbog bas kontre. Sta mi je ciniti dalje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|