|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.806 puta u 1.354 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Dobrodošao na forum.
Za početak pročitaj pravila (ako do sad već nisi), a onda koristi tražilicu foruma kako bi došao do željenih informacija. Tvoj post sam sada prebacio u temu koja se odnosi na yamaha terce. Ne znam po kakvim si uputama radio ali to pokušaj iste nadopuniti podacima iz ove teme pa ti možda nešto pomogne. I kada tražiš savijet, potrebno je više podataka. Recimo, kako si spojio kabl, koje si postavke mijenjao u MIDI, kako si odradio postupak ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 24.02.2017
Downloads: 148
Uploads: 0
Rekao HVALA: 112
Zahvalili mu 29 puta u 28 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x
![]() |
![]()
Casper napravio sam sve kao što si prikazao na youtube-u glede C up midi terci međutim meni ta postavka ispravno svira u F-duru ali ne i u C-duru?!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Provjeri da li je Transpose na 0 (nuli).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Nije problem u Transpose-u.
Pokušao sam opet napravit Song C up terce.Stalno je bio problem u G tonu. Pokušavao sam ga naštimati na 50(+4) i na -50(+3) ali bez uspjeha.Vidio sam na tvom primjeru u MM da stoje i nekakvi Meta eventi na 1. taktu pa sam uzeo midi "Wind of change" izbrisao u MM sve osim Meta eventa i u XGW dodao postavke za D-up midi terce.Na moje zadovoljstvo terce proradile ispravno ali....... Prikačim terce na registraciju,sviram,prebacujem na drugu registraciju u kojoj nema terci i gdje su sva tri uppera aktivna, javlja se problem,čuju se duplirani tonovi.Pomislim stavit ću u tu drugu registraciju Song bez terca postavki ali opet isto.Promjenim postavke na klavijaturi u Function Menu Midi i napravim drugi Midi User gdje sam na Transmit u rubrici Note skinuo kvačice od Right1 do Style Phrase2 i super dupliranih tonova više nema.Hoću prikačit taj Midi User na registraciju ali to se izgleda nemože. Prčkam malo po klavijaturi i skužim da te duplirane tonove mogu skinuti pritiskom na Stop Song jer ako stisnem Play Song, style prestane svirat. Primjetio sam da se i terce mogu aktivirati pritiskom na Stop Song jer desi se da ne budu aktivirane pozivom same registracije u kojoj je smješten Song Midi Terca. PITANJE : Postoji li logičniji način da se pozivaju registracije sa i bez terci a da se izbjegnu nuspojave? Slijedeće sam primjetio da kod puštanja običnih Midi Songova dođe do promjena Tempa ,Tonova,Parametara....... Dešava se i to da Ending1 ne prestaje svirat dok ga ne stisnem drugi put. PITANJE : Postoji li način da se ove nuspojave izbjegnu pa da ovaj meni vrlo interesantan način sviranja terci bude potpuno iskoristiv. Kabel sam spojio u Midi A In-Out Tyros 3 Promijenjeno od Landison (15.11.2017 u 23:24 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Sve ovo što si opisao i problemi koji se javljaju mogu biti zbog krivo postavljenih midi postavki. Daj mi printscreen da vidim što je i kako postavljeno.
Kada kreiraš registracije, koja su ti polja čekirana? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Pretpostavljam da su dovoljne slikice Transmit i Receive.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Super-Moderator
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Jutros sam uspio izvući slikice a sada ne ide.
U svakom slučaju SYSTEM izgleda ovako: 1.Svih 7 je na ON 2.INTERNAL,OF,OF,SONG 3.Sva 4 su na ON |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Postavi SYSTEM na ove postavke. Kabl spojen, pa restart.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | Landison (17.11.2017) |
![]() |
#30 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Evo ipak sam uspio izvuci slikice.