|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Probati ću...
Poslano sa mog HTC Desire 620 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 10.03.2017
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Posto sam nov na forumu isto molim za pomoc:Imam TYROS 2 i imam problem kako da podesim tercu.Koristim uputstvo koje mi je dosada pomoglo. Sada sve uradim kako treba ali ne funkcionise.Ne radi upper 3 ,a kad ga stikliram u ALL parts svira prvi glas.Inace da napomenem da sam zbog neznanja pored midi setup reset napravio reset na funktion setup.Nadam se da ste me razumeli i da ce mi neko pomoci.Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Dobrodošao na forum.
Za početak pročitaj pravila (ako do sad već nisi), a onda koristi tražilicu foruma kako bi došao do željenih informacija. Tvoj post sam sada prebacio u temu koja se odnosi na yamaha terce. Ne znam po kakvim si uputama radio ali to pokušaj iste nadopuniti podacima iz ove teme pa ti možda nešto pomogne. I kada tražiš savijet, potrebno je više podataka. Recimo, kako si spojio kabl, koje si postavke mijenjao u MIDI, kako si odradio postupak ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 125 puta u 113 Postova
![]() |
![]()
Znaci opet janjetina, prasetina, sunka itd sve nezdravo haha
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Razmjena iskustva i znanja. To je obrazac koji osigurava napredak zajednice. A usput dolazi janjetina, rakijica i pokoja pivica, a u društvo primamo sve dobronamjerne ljude.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 24.02.2017
Downloads: 148
Rekao HVALA: 112
Zahvalili mu 29 puta u 28 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x
![]() |
![]()
Odčekirao sam kućicu RIGHT3 u MIDI SYSTEM.
Sada zapažam kada upalim klavijaturu, na RIGHT3 uvijek svira klavir bez obzira koji je VOICE postavljen. Tek kad aktiviram određeni TERCA SONG aktivira se i postavljeni VOICE na RIGHT3.Kao što sam u prijašnjem postu naveo,PART3 preuzme VOICE od RIGHT3. Kada hoću postaviti nekakav efekt na RIGHT3 to mi ne uspjeva dok na PART3 uspjeva. Podešavanje VOLUMENA na RIGHT3 također je problematično(tiši je od ostalih rightova). Sve me ovo navodi na razmišljanje da odčekiranjem kućice RIGHT3 u MIDI SYSTEM, RIGHT3 više nije aktivan već igru preuzima PART3. Ako je ovo točno onda bi svaki put kad hoćemo nešto mijenjati na RIGHT3 (PART3),efekt ili nešto drugo,morali sejvati taj TERCA SONG sa pripadajućim parametrima ,tako da ispada da bi skoro svaka pjesma imala svoj posebni TERCA SONG. Za sad čak i ne vidim šta bi loše bilo u tome. @casper,znam da si o ovome pisao na početku TEME,ali možda ne bi bilo loše još jednom je protresti kroz sito. Možda se pridruži @tyros2 i ostala ekipa! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 28.12.2007
Mjesto: Niš
Downloads: 101
Uploads: 2
Rekao HVALA: 20
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: tyros 5
![]() |
![]()
U kom programu bi se najbolje pravile semplovane terce? Da se to uradi kako valja, harmonike u terci, sa mozda dodatim jos po nekim instrumentom, frula, violina, strings. Pa da se sve to izveze kao jedan sempl...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
@Landison - ovo što pišeš jest logično. Kao što rekoh, ne koristim terce pa bi ih morao upogoniti i testirati da dam precizan odgovor. Sad se zanimam s drugim stvarima ali ako jednom i ovo dođe na red, javit ću se.
@palas - YEM aplikacija je najbolji odabir za taj posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Drugar foruma
|
![]()
Pallas
Evo ti moj prijedlog kako bi ja to uradio.( iako na svom Tyros 3 ne koristim terce jer mi ne trebaju pošto koristim Triton Extreme a njemu je to prosto i lako riješeno). Posudi od nekog solo kalvijaturu tipa Triton, Kronos i sl. i skini sa neta odnosno kupi ![]() Povezat ćeš preko midi kabla klavijaturu sa svojom zvučnom od kompjutera i u tom programu sve odraditi. Na klavijaturi ćeš odabrati neku boju sa tercom koaj ti se svidja i isključiti-mutirati osnovnu boju a ostaviti samo 2 ili 3 farbe koje su u stvari terce.Zatim ideš u Extreme sample converter i izvrsit ces sampling na pomenutom softweru, gdje ćeš odabrati npr od C2-C5 tipke da ti sempluje boju. Odabrat ces giga format koji ćeš kasnije učitati u Awave studio i tamo u tom programu ćeš konvertovati u UVN format za Tyrosa i to je to.Tako ja semplujem brdo materijala koje koristim za Tyrosa 3. Kad skineš te programe objasnit ću ti detaljan postupak i vijdet češ da to uopšte nije teško. Pozz ![]()
Sledeći član vam se zahvalio sudbina za ovaj koristan post: | dmmacak (04.12.2017) |
![]() |
Favoriti |
|
|