Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 12.02.2014, 09:25   #21
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Acag600,ti bi drug ipak trebao da poslusas koji ketron na razglasu,pa bo posle zaboravio i kako se zove,i sve sto ti ovde naprica o njemu...znaci zvuk je vrhunski,i u to nema sumnje, cak i na ovim ms50-100 koji su sad vec smesno stare i jefrine klavijature, moze se primetiti ta jedinstvenost u zvuku u odnosu na druge brendove, izuzetno dobri kvalitetni fabricki zvukovi, sound vrlo pitom,mekan, nesto nalik rolandu,samo x2....vrlo vrlo kvalitetan zvuk..
Milan$ je offline   Reply With Quote
Star 12.02.2014, 11:50   #22
Va-7
Vredan član društva

Va-7's Avatar

Registrovan/a dana: 14.07.2004
Mjesto: Čakovec, Međimurje
Godina: 43
Downloads: 178
Uploads: 15
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 19 puta u 18 Postova
Instrumenti: Roland G 70, E-A7, Triton LE
Va-7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ketron zvuči bolje i kvalitetnije a onih 16mb memorije za tzv. semplove zaboravi, to je neiskoristivo, imao sam Genesysa s istom količinom pa znam, u današnje vrijeme to je kao da nema nikakve memorije
Va-7 je offline   Reply With Quote
Star 12.02.2014, 12:52   #23
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Opet moze i tih 16MB da se iskoristi, bar za neke sitnice koje nedostaju. Malo jeste i to veoma malo ali bolje ista nego nista. Uvijek ce se naci ponesto sto bi moglo stati u tih 16MB, recimo kojekakve zujalice koje zauzimaju vrlo malo RAM-a, U tih 16MB bi mogao da izredjas kompletni sound Juznog Vetra, ako sviras uopste te umobolne pjesme. Ponekad se mora i to svirati, a sa tih 16MB i adekvatnim editingom, eto ti DX11 u X1. Sta bi vise ?
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 12.02.2014, 13:55   #24
romario
Stvarno kod kuće

romario's Avatar

Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 53
Downloads: 1946
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ja svirao godinama na dss-1 ,
samo par harmonika , zujalica sa jedne diskete .
I bilo dobro ...
romario je offline   Reply With Quote
Star 12.02.2014, 15:04   #25
calevh
Ovaj baš voli da kuca

calevh's Avatar

Registrovan/a dana: 28.10.2008
Downloads: 4126
Uploads: 5
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 27 puta u 24 Postova
calevh befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
calevh pošalji poruku preko ICQ messengera calevh pošalji poruku preko AIM messengera calevh pošalji poruku preko Yahoo! messengera calevh pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

@Maxo
Pomogao si druže, naravno, hvala puno. Pozdrav i svako dobro.

S obzirom da ja nisam nešto zahtevan po pitanju boja, računam da će mi uz fabričke klavire, gitare, ne znam kakvi su duvači, trebati par sempla harmonika, možda klarineta ili tamburica. Ne očekujem ne znam kakav kvalitet jer je ipak to nisko budzetna klavijatura, ali nadam se da u tih 16 Mb, može stati to što mi je potrebno a da bude upotrebljivo. Akcenat ovde bacam na aranzer. Za DX bojama nisam lud, i za "moju" vrstu muzike mi nisu potrebne.
Dodato:
Dodato:
Koliko znam Korg Pa 80, takođe ima 16Mb memorije, pa ljudima završava posao, i imaju sve neophodne boje. Ne znam koliko bi koštao još jedan modul, od 16Mb, da bi se ta memorija proširila. U specifikacijama kaže, da maximalno može 32 Mb. Toliko već ima Korg Pa1x. Ovako kada upoređujem brojke, za moje potrebe to bi završilo posao.

Promijenjeno od calevh (12.02.2014 u 15:18 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
calevh je offline   Reply With Quote
Star 12.02.2014, 16:25   #26
makso68
Odomaćeni član

makso68's Avatar

Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
makso68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Što se tiče duvača,ne trebaju semplovi,posebno su moćni saksofoni,a mogu se napraviti i odlične harmonike.Pozdrav!

Послато са HUAWEI G510-0200 уз помоћ Тапатока
makso68 je offline   Reply With Quote
Star 14.02.2014, 00:13   #27
veselinovicvs
Vredan član društva

veselinovicvs's Avatar

Registrovan/a dana: 06.04.2009
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 202
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Fantom Xa,E-A7,GUERRINI profesional 4
veselinovicvs befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav svim forumasima...Ne mogu a da se ne prikljucim ovoj temi...calevh...KETRON sviram cca 4 godine...Prvo sam imao XD3 modul a sada sam vlasnik SD5.KETRON je vrh po zvuku!!!AcaG600 obavezno cuj KETRON uzivo,ne zelim da vredjam nikoga niti da se uplicem u bilo kakvu polemiku ali odgovorno tvrdim da je KETRON No.1 na listi aranzera i to govorim iz iskustva sa aranzerima koje traje 15 godina.TRANZIT je za sve u pravu sto se tice X1,i definitivno je daleko bolji po zvuku negoli danasnji "top skupi aranzeri" a ta oprema sto ide uz njega je maltene na poklon...E sada...Imao sam,kako sam vec spomenuo gore,XD3 modul sa HD+vokalist+TV video izlaz+flight case pravljen po porudzbini za mene.HD je fabricki ugradjivan u modul dok vokalist,TV izlaz i case je bilo naknadno ulozeno.Znaci oprema je otprilike kostala 350-400e...Sve super medjutim...Najveci je problem kod nas sto su te sprave fakticki neotkrivene i nisu trazene pa kada prodajes ne ide prodaja kao sa korg-om i niko ti ne vrednuje i ne ceni sta sprava poseduje jer niko i ne zna da se to posebno kupovalo...Prvi sam ja kada sam dobio preporuku za SOLTON aranzere pitao druga da li je normalan jer me je to asociralo na one stare miksete i zvucnike koje ih je svaki Dom Kulture imao...Medjutim kada sam cuo uzivo MS-100 pao sam na dupe!!!Ukratko da ne duzim...
calevh...Imaces posla oko sredjivanja ritmova i sve ces morati u STYLE WORKSU ili nekom takvom programu,ako se budes resio uzeti,ali na KETRON-u se svaki trud isplati!E sada moraces naci resenja koje ritmove ubaciti ali da ti svaki ritam ne bude natrpan(intro-i,endig-i...).Ja u SD5 imam trenutno 115-120 pattern-a i jos oko 10% memorije jer si na KETRON-u uslovljen i sa brojem PATTERN-a ali i sa memorijom u %...Ali za sve se nadje resenje,naravno ako zelis zvuk ali ako zelis da imas za svaku pesmu namenski ritam onda to nije sprava za tebe...Ja licno imam 2 zamerke za KETRON firmu a to su:
1.Broj pattern-a
2.Sotver za editovanje ritmova
Naravno ove 2 primedbe ne vaze za AUDYA-u...
Sve u svemu X1 zvuci odlicno samo ces morati da se pomiris da ces zagrejati stolicu i da ga neces lako prodati ...I naravno dobro gledaj da li je sve ispravno...
Ako imas neka pitanja slobodno pitaj rado cu pomoci i tebi i bilo kome oko KETRON-a...Pozzz...
Star 14.02.2014, 00:48   #28
shown
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 18.05.2006
Downloads: 2971
Uploads: 0
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
shown befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
shown pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

ja sam zamjenuo roland g70 za ketron sd-5 i nisam se prevario .zvuk cist i direktan .prije toga sam imao pa 800 .ketron je za moj ukus daleko od ove dvije klavijature ,mada nisu lose ,roland pogotovo

Promijenjeno od shown (14.02.2014 u 00:50 sati)
shown je offline   Reply With Quote
Star 14.02.2014, 18:33   #29
calevh
Ovaj baš voli da kuca

calevh's Avatar

calevh pošalji poruku preko ICQ messengera calevh pošalji poruku preko AIM messengera calevh pošalji poruku preko Yahoo! messengera calevh pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od veselinovicvs Pokaži Post
Pozdrav svim forumasima...Ne mogu a da se ne prikljucim ovoj temi...calevh...KETRON sviram cca 4 godine...Prvo sam imao XD3 modul a sada sam vlasnik SD5.KETRON je vrh po zvuku!!!AcaG600 obavezno cuj KETRON uzivo,ne zelim da vredjam nikoga niti da se uplicem u bilo kakvu polemiku ali odgovorno tvrdim da je KETRON No.1 na listi aranzera i to govorim iz iskustva sa aranzerima koje traje 15 godina.TRANZIT je za sve u pravu sto se tice X1,i definitivno je daleko bolji po zvuku negoli danasnji "top skupi aranzeri" a ta oprema sto ide uz njega je maltene na poklon...E sada...Imao sam,kako sam vec spomenuo gore,XD3 modul sa HD+vokalist+TV video izlaz+flight case pravljen po porudzbini za mene.HD je fabricki ugradjivan u modul dok vokalist,TV izlaz i case je bilo naknadno ulozeno.Znaci oprema je otprilike kostala 350-400e...Sve super medjutim...Najveci je problem kod nas sto su te sprave fakticki neotkrivene i nisu trazene pa kada prodajes ne ide prodaja kao sa korg-om i niko ti ne vrednuje i ne ceni sta sprava poseduje jer niko i ne zna da se to posebno kupovalo...Prvi sam ja kada sam dobio preporuku za SOLTON aranzere pitao druga da li je normalan jer me je to asociralo na one stare miksete i zvucnike koje ih je svaki Dom Kulture imao...Medjutim kada sam cuo uzivo MS-100 pao sam na dupe!!!Ukratko da ne duzim...
calevh...Imaces posla oko sredjivanja ritmova i sve ces morati u STYLE WORKSU ili nekom takvom programu,ako se budes resio uzeti,ali na KETRON-u se svaki trud isplati!E sada moraces naci resenja koje ritmove ubaciti ali da ti svaki ritam ne bude natrpan(intro-i,endig-i...).Ja u SD5 imam trenutno 115-120 pattern-a i jos oko 10% memorije jer si na KETRON-u uslovljen i sa brojem PATTERN-a ali i sa memorijom u %...Ali za sve se nadje resenje,naravno ako zelis zvuk ali ako zelis da imas za svaku pesmu namenski ritam onda to nije sprava za tebe...Ja licno imam 2 zamerke za KETRON firmu a to su:
1.Broj pattern-a
2.Sotver za editovanje ritmova
Naravno ove 2 primedbe ne vaze za AUDYA-u...
Sve u svemu X1 zvuci odlicno samo ces morati da se pomiris da ces zagrejati stolicu i da ga neces lako prodati ...I naravno dobro gledaj da li je sve ispravno...
Ako imas neka pitanja slobodno pitaj rado cu pomoci i tebi i bilo kome oko KETRON-a...Pozzz...
Pozdrav druže, što se tiče sređivanja ritmova, to nije problem, ne bojim se toga, jer sam takav problem imao i do sada sa Rolandom Va7. Ja sam perfekcionista za te stvari, tako da mi ničiji ritam do sada nije odgovarao, morao sam ga preraditi po svom ukusu, ili kucati novi ritam od početka. Postprodaja mi takođe ne igra veliku ulogu, zato što nisam preterano zahtevan što se tiče aranžera, pa nemam potrebe da stalnom menjam klavijature, naravno ako mi završavaju posao. Mislim da je X1 dobra sprava za mene i da ću biti zadovoljan.

Što se tiče ritmova, ja ne koristim namenske ritmove, isključivo univrzalne, i treba mi otprilike 50 ritma, i još toliko maximalno boja da bih odradio svaku vrstu svirke. Za toliko valjda će biti mesta.

Promijenjeno od calevh (14.02.2014 u 18:38 sati)
Star 24.02.2014, 17:29   #30
calevh
Ovaj baš voli da kuca

calevh's Avatar

Standard

Razmena nije izvršena, razlog - Klavijatura u jako lošem stanju, estetski. Nije pao dogovor što se tiče cene. Jedno je sigurno. Ja menjam brend u skorije vreme - KETRON
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 02:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije