Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 04.07.2025, 01:05   #21
flosarka
Vredan član društva

flosarka's Avatar

Registrovan/a dana: 16.11.2006
Downloads: 364
Uploads: 3
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
flosarka befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav prijatelju Oasys
Več jako dugo nisam popravljao tih korgova ali ti jedino mogu reči da nijedan komentar ovdje nije tačan i svi su samo neka predviđanja koja ni na daleko nisu tačna.Prije mnogo godina pomogao sam ljudima ovdje na mnogo načina.
Ja sam pronašao kako se slažu i sređuju Samplovi na Yamahi Psr Pro kojih nitko nije imao pojma srediti.Na kraju kad sam sve objasnio počeo je folk kao mene učiti i svi koji su se time suprostavili bili su banovani odavde jer su neki bili kao administratori i prema njima se nije smelo protiviti.Isto je i sad ali nema problema.Stavljam citat"da bi ponavljao svoje teze koje nemaju previše uporišta."Na to mogu samo,da se nasmejem jer više od godinu dana testirao sam Genos2 i Roland G70.Naravno sa SRX expanzijom i ogromno skrivenih funkcija na G70 koje uopšte nisu navedene nigdje i prokužiš ih nema bolje klavijature na svijetu niti ne može biti od G70.Ali nije bitno naravno svaki hvali svoje.Ali da pokušamo sa tim šta si tražio.LCD kako si opisao i to je tačno nije mogao crknuti.Pošto je klaviatura stala dugo vremena moguče da se izpraznio koji od elektrolita.Zato upali klaviaturu i pusti je upaljeno više sata ili cijelu noč pa če se napuniti.Drugo šta moraš uraditi je kalibracija LCD.Ne sječam se više sasvim tačno ima li taj korg bateriju mada sam siguran da je ima i ona se ispraznila ili crkla jer sam skoro siguran da sam nekad sa tim korgom imao jednaki problem.Ispod klavijature postoji jedan poklopac gdje se mora nalaziti baterija i po mome sječanju baš su ti korgovi imali taj problem sa baterijama ali ne drži me za riječ jer nemam vremena to da provjerim mada sam siguran da je to to.Mogao je i oxidirati potenciometar za jačinu svijetlosti mada sam siguran da je šta sam ti napisao.Proveri oko baterije pa mi javi i garantirano ču ti reči šta je tačan uzrok tvog problema ako i mene neče banovati šta mi je posve svejedno ali moram naravno da proverim po shemama od tog korga.Ne uzimaj drugi LCD jer on nije crko.

Promijenjeno od flosarka (04.07.2025 u 01:12 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
flosarka je offline   Reply With Quote
Star 04.07.2025, 01:15   #22
Tomy
Odomaćeni član

Tomy's Avatar

Registrovan/a dana: 05.06.2005
Mjesto: Cakovec
Downloads: 231
Uploads: 2
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 86 puta u 82 Postova
Instrumenti: Yamaha GENOS2, Motif XS6, Korg PA800, ROYAL STANDARD Silvana II, Boss VE-500...
Interesi: Klavijature, Software, Web, PC...
Tomy befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Tomy pošalji poruku preko ICQ messengera Tomy pošalji poruku preko MSN messengera Tomy pošalji poruku preko Yahoo! messengera Tomy pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Baterija je nova i nema veze sa LCD-om. Baterija je za čuvanje samplova u RAM memoriji. O čemu ti to? Pitao sam za osjetljivost LCD-a a ne o samplovima, G70 i Genos2. Rekao mi je jedan majstor da je otišla samo touch folija a ne LCD. Kalibracija je napravljena. Ima u globalu za kalibraciju. Imam još i PA800. Na njemu se LCD potpuno drugačije ponaša. Reagira odmah čim ga lagano dodirneš, a na PA3X moraš udariti sa prstom ili pritisnuti sa noktom da odreagira. Prijatelju, preko 30 godina sam u tome znam što pitam i govorim.

Banovat će te administratori ako nastaviš pisati o onome što nema veze sa ovim pitanjem i ovom temom.

Promijenjeno od Tomy (04.07.2025 u 01:21 sati)
Tomy je offline   Reply With Quote
Star 04.07.2025, 01:19   #23
flosarka
Vredan član društva

flosarka's Avatar

Standard

Citat:
Originalno postovano od Tomy Pokaži Post
Baterija je nova i nema veze sa LCD-om. Baterija je za čuvanje samplova u RAM memoriji. O čemu ti to? Pitao sam za osjetljivost LCD-a a ne o samplovima, G70 i Genos2. Banovat će te administratori ako nastaviš pisati o onome što nema veze sa ovim pitanjem i ovom temom.
Nisam nameravao tebi da odgovaram nego Oasys.
Ali da ti pojasnim da baterija nije samo za samplove zato nemoj da pišeš ono što neznaš.
I baš mene boli oko banovanja kao da mi je u životu potreban taj portal jadniče sa 30 godina znanja oko tih stvari a ovdje pitaš i tražiš pomoč.Nemoj učiti majstore zanata.hahahahaha.

Promijenjeno od flosarka (04.07.2025 u 01:26 sati)
Star 04.07.2025, 01:23   #24
Tomy
Odomaćeni član

Tomy's Avatar

Instrumenti: Yamaha GENOS2, Motif XS6, Korg PA800, ROYAL STANDARD Silvana II, Boss VE-500...
Tomy pošalji poruku preko ICQ messengera Tomy pošalji poruku preko MSN messengera Tomy pošalji poruku preko Yahoo! messengera Tomy pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Baterija je samo za samplove. Kad je izvadiš klavijatura samo duže podiže sistem jer učitava samplove u RAM i može da radi bez baterije. To nije ona mala CR2032 za držanje postavki i soundova, nego je velika i punjiva sa 4 žice.

Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk

Promijenjeno od Tomy (04.07.2025 u 01:29 sati)
Star 04.07.2025, 01:29   #25
flosarka
Vredan član društva

flosarka's Avatar

Standard

Citat:
Baterija je samo za samplove. Kad je izvadiš klavijatura samo duže podiže sistem jer učitava samplove u RAM i može da radi bez baterije. To nije ona mala CR2032 za držanje postavki i soundova, nego je velika i punjiva sa 4 žice.

Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk
Neka bude po tvome nemam ja interesa praviti debatu o onome što znam.
Ajd bolje idi na spavanje i pozdrav.
Star 04.07.2025, 01:35   #26
Tomy
Odomaćeni član

Tomy's Avatar

Standard

Ja sam samo jasno pitao i želim isto tako jasan i konkretan odgovor. Ako znaš napiši ga jasno i otvoreno. U protivnom, nemoj niti ništa pisati ako ne želiš dati informacije. S time bi se složili i administratori, a i takav je forum.

Laku noć!
Star Danas, 02:17   #27
flosarka
Vredan član društva

flosarka's Avatar

Standard

Citat:
Ja sam samo jasno pitao i želim isto tako jasan i konkretan odgovor. Ako znaš napiši ga jasno i otvoreno. U protivnom, nemoj niti ništa pisati ako ne želiš dati informacije. S time bi se složili i administratori, a i takav je forum.

Laku noć!
Usput sam došao ovamo jermi i na email dolazi pošta za komentare odavde zato ču da ti odgovorim još jednom za kraj.Ja nisam odgovarao tebi nego drugom kolegi koji je stavio pitanje oko LCD.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od flosarka Pokaži Post
Usput sam došao ovamo jermi i na email dolazi pošta za komentare odavde zato ču da ti odgovorim još jednom za kraj.Ja nisam odgovarao tebi nego drugom kolegi koji je stavio pitanje oko LCD.
Dodao sam još puno o tome šta si naveo ali opet nešto pobrkalo komentar koji sam stavio i nema ga.Ali ako če i taj stiči prošli put sam zaboravio ako je pored svega šta sam tada naveo jedino mogla crknuti samo lampica za svjetlost LCD koja se danas mijenja sa običnom trakom lcd lampica a nikakvi Touchfolije i budalaštine.A i o baterijama neču,da navodim jedino znaj da sam ja završio školu u njemačkoj za popravku klaviatura te drugih elektronskih artikala i radio na servisu više od 10 godina dok se nisam vratio.Predhodno sam ti pojasnio i baš ono šta sam pomenuo kad su mene na kraju htjeli svi početi učiti o onome šta sam ja pronašao i objasnio na forumu jer niko nije imao pojma kao ni ti sada i počeo si istim tonom.Prijatelju znaj da se meni jebe za neki portal i ako češ htjeti da ti neko pomogne morat češ se ponašati dostojno a ne bluziti i praviti se pametan ako nemaš pojma o tome šta bi morao imati.Tako ti ostaje idi bezveze na servis pa plati tamo za nešto što uopšte nije bilo krivo sem male sitnice koja košta cirka 2 eura a tamo češ platiti najmanje više od dvjesta zbog ničega.Napisao bi ti svoje mišljenje o tebi pametnjakoviču ali neka.
Ajd pozdrav

Promijenjeno od flosarka (Danas u 03:47 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 04:37

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije