Prvo da pozdravim sve ljude ovde pošto sam nov

.Muzikom tačnije sviranjem harmonike sam se bavio aktivno nekih 10-12 godina ( KUD-ovi ) ali zbog posla, fakulteta i drugih obaveza evo prošlo je već nekih sigurno par godina kako nisam pipnuo harmoniku mada sam jedno vreme kupio i roland gw8 ali sam ga ubrzo i prodao na žalost.Volim da sviram nešto sa ritmom rumunjake, bugare, jug, makedonija i retko ali vrlo retko dvojku ( kad čujem danijelu i kuće male krečene u belo pesme tog tipa naježim se ) mada ima i tu lepih pesama i melodija mada sam na rolandu svirao i zabavnu i malo tehno muziku.Note me nikada nisu interesovale nisam ih podnosio ( na žalost ) učio sam na pokazivanje ili na sluh.Pošto sam pre ulaska na ovaj sajt pročitao sigurno 90 % tema, postova, i ostalih džidža bidža vidim da ima dosta ljudi koji mogu da daju ozbiljan i pravi savet.Ono što me interesuje je preporuka za neku klavijaturicu čisto da sviram kod kuće za svoju dušu ili kad se okupi društvance da se uz rakijicu i klopicu odsvira i nešto lepo i kvalitetno ( a Boga mi i da se zapeva ).Moji favoriti su Yamaha PSR-E423, Yamaha PSR-S500B, Roland E-09 i Korg PA50SD ( mada nešto mi se baš i ne sviđaju boje i ritam kao da se razliva nekako šuplje zvuči nije da udara kao na yamahi a znam da će upravo ovu da mi predloži većina ljudi ).Takođe pošto sam dobro zaribao zamolio bih i savet za neku literaturu tipa za razgibavanje i vežbe za desnu i levu ruku za klavijature ( našao sam na ovim stranama Lakijevu školu muzike to ću sigurno da prostudiram i neki Hanon ali tamo samo note tako da od tog posla ništa

).Hvala unapred pozz!