|
|
Vesti Nova oprema, vesti iz sveta, zemlje (Ne ležati na zemlji, može da bude hladno) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Pozdrav svima !
Kako naslov kaze evo da podelimo muku i sramotu sa svim clanovima i simpatizerima ovog foruma ! Naime - u okrugu grada i samom gradu Sremska Mitrovica pokrenuta je akcija policije i inspektora koji posle 01 h. radi sprecavanja narusavanja javnog reda i mira oduzimaju raznu opremu i instrumente muzicarima i uz krivičnu prijavu predaju sudiji za prekrsaje koji posle izrecene novcane kazne i uplate te iste izvrse povracaj oduzete opreme i instrumenata ! U toku petka i subote pojedinim lokalima kao i muzicarima je zaplenjena oprema ali ne samo strujasima nego i akusticnim bendovima tipa ak. gitare... i tamburasima !!! Ima li ovde pravde i zakona ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Da pise kaznu za narusavanje reda i mira ili nepostovanja cega vec pa i da razumem, ali da zapleni opremu to je vec isuvise. Policijska drzava, moze im se.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Jbt, mogli su 'ladno i nama onda na zurci to da urade...
![]() |
#4 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Jbt, sinoc sam svirao u Sr. Mitrovici, al' do 00h, i bas kad smo kretali kuci oko 1h, ispred lokala je prolazio policijski automobil zastajuci pred ulazom.... A, prosli ponedeljak sam bio u Lovackom Domu i svirao do 02h, takodje u Sr. Mitrovici!
![]()
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
Molio bih kolege koje su upucene u zakon, i ako znaju nesto o tim njihovim pravima za plenidbu da nam malo pojasne koliko zapravo policija ima ovlascenje da tako nesto radi , koja su nasa prava muzicara da im nedamo opremu ili sta vec u toj situaciji raditi !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ja smo ne shvatam jel se oni prave da su tako glupi ili su stvarno.
Pa nije problem u muzicarima vec u gazdama lokal. Sto njima ne zatvore lokal i gotovo ako vec ne postuju radno vreme. Ja sam imao slican problem u NS pre 3 godine i na srecu nisu mi uzeli opremu ali su mi pisali prijavu ikao nisam svirao u to vreme vec je muzika isla sa kompjutera lokala i preko njihovog ozvucenja ne preko mog,ali aj ti to objasni njima. Bitno ima je samo da ispune normu da im ne odbijaju od palte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
|
![]()
to je sramota... pa koji je sad to razlog oduzimanja opreme muzicarima koji rade isto kao oni... da zarade... pa covjece kako bi bilo da mi njima oduzimamo oruzje (kad bi ikako to mogli )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 04.06.2011
Mjesto: Osijek
Downloads: 109
Uploads: 0
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Harmonika
![]() |
![]()
u hrvatskoj je zakon ovakav, imaju vam pravo zapljeniti opremu ako niste registrirani glazbenik tj. nemate dozvolu za svirke, nema veze dali se radi o akusticnim insturmentima ili elektricnim, sve vam mogu uzeti ako nemate dozvolu. Dozvolu mozete napraviti u glazbenim udrugama koje ce vas prijaviti kao glazbenike i dobit ce te karticu koja potvrduje da ste glazbenik(to kosta oko 300 kn), i onda vam inspekcija ne moze nista, onda samo gazda moze imat problema jer ne postuje radno vrijeme ili zato sto njegov kafic ometa javni red i mir, glazbenici s tim nemaju nikakve veze. Napravite si dozvole i onda se nemorate bojat nikoga
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Svaki muzicar treba da ima potvrdu da je to sto jeste i da uredno izmiruje obaveze propisane zakonom ako je pravi profesionalac. Dzaba sto neko ume da svira ako nema dokaz crno na belo (mozes da umes da vozis auto ali ako nemas dozvolu sve je dzabe).
Svaki gazda lokala po zakonu treba da ima dozvolu za rad sa muzikom i da postuje radno vreme propisano zakonom. Muzicari i gazde svoje poslovanje treba da zastite ugovorom i time bi obe strane imale pokrice za rad i obavezu da dogovoreno ispostuju. Ovo sve stoji u zakonu a ko ne postuje i treba da ga hapse...dosta je vise nekakvih fajlasa i "vikend muzikanata" koji pravim profesionalcima kvare posao i ubijaju cenu,isto vazi za "instant gazde" sto ne postuju dogovore. Ko smatra da je profesionalac ili zeli to da bude neka lepo uradi dokaz na papiru i nece niko da ga hapsi. Sto se tice svadbi i privatnih veselja po kucama tu jos niko nije hapsen a i tu postoji obaveza domacina da uredno prijavi veselje u policiju i zamoli komsiluk za malo tolerancije. Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio za ovaj koristan post: | Tomo007 (11.07.2011) |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Prvi put cujem za tako nesto. Vecini ljudi je muzika alternativno zanimanje i rade vikendom kad se ne moze radnim danima zbog redovnog posla i sl. Ko moze da mu izda dozvolu ili odobrenje da je bilo sta. To bi bilo isto kao kad bi neko trazio da mu se izda dozvola za kopanje. Mogu da se plate eventualne takse kao sto je komunalna i to je sve. Mislim da se sve dogovorom moze resiti, ako je dogovoreno sa gazdom da se radi do 1h nece biti problema dok se to i postuje. Sto se fajlasa tice, ma koliko nam se gade uvek ce ih biti nazalost. Ko je pravi profesionalac u bilo kom poslu, postovace dogovor i nece imati problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|