|
![]() |
#21 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Sevče malo je ljudi što PRAVILNO znaju odsvirati sevdah...S tim mislim da uz pravi raspored akorda i trilera treba imati i dušu za sevdah...Evo Omer Pobrić nije neki veliki virtuoza ali brate za sevdah je majka...Mnogi kvalitetni muzičari imaju deset puta jaču tehniku svirke ali pravi sevdah nije sa puno muljanja i trilerima već čista i pravilna svirka...A Amza on je ionako malo žešći orientalac ali malo kad da on troši portamento-dakle on preferira čiste i akustične instrumente koliko sam zapazio...A za portamento orientaliste je Seiko Pašovski "the best"...Dakle onaj tačno zna kad će šta drekne u pravo vreme i stvarno ima opasnu ruku s obzorom da svira samo s 3 prsta...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
#22 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.08.2005
Mjesto: Danska
Downloads: 4515
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Alix, ako ces bas, Omer Pobric toliko lose svira sevdah da je to za nepovjerovati.
To je moje mishljenje a ti kako hoces, ja Pobru ne bi ni u hali slusao, onaj sevdah sto on svira bas i nije neki sevdah. Hoces sevdah.......poslusaj momka iz Mostar Sevdah Reunion, kako svira sevdah, npr. Djul-zulejhu......onako Pobro NIKAD nece niti moze odsvirati. |
![]() |
![]() |
#23 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Rasime sa svim poštovanjem ja mislim da Omer Pobrić nije prva harmonika sarajevske filharmonije tek tako...Dakle ipak čova solidno svira jer nebi tamo ni metlom čistio da nema pojam o muzici...On svira onaj starinjski sevdah dakle bez nekih jakih trilera i slično ali nikad solo-dakle sa filharmonijom (violine,itd...) i Safetom Isovićem...Ja ne kažem da nema boljih i da je on the best ali onaj sevdah što on svira to je "čisti" sevdah bez prekomernog muljanja sa trilerima...pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
#24 | |
Vredan član društva
![]() |
![]() Citat:
Sevdah Pobric NE SVIRA dobro, nit' ce kad svirati. Koji je to starinski sevdah? Poslushaj pravi starinski sevdah, uzmi nesto od Ismeta Alajbegovica Sherbe, pa poslusaj sta je sevdah. Da je Pobric tako dobar radio bi sa Safetom stalno, a to nije sluchaj. Safet je samo jedan album cini me s snjim radio, a i to nije bezveze tako ispalo. Otac od Ede Krilica, jedan stariji taksista chini mi se, davno sam ga gledao u Meraklijama, ako se ko sjeca tih emisija, svira sevdah 10 puta bolje od Pobrica. I jos masa drugih ljudi. A to sto Pobrica dizu u nebesa, znas i sam kako je to dole kod nas.....poznanstvo, lova, pozicija, pa taman da nista ne znash, proturices se nekako na vrh :-( |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Cevap lupetas zestoko ,nemoguce price pricas.
|
![]() |
#26 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
KAKO NECE OMER ZNATI SEVDAH SVIRATI DRAGI CEVAP.?
|
![]() |
#27 |
Drugar foruma
|
![]()
Nije rekao da nezna svirati, vec ne svira dobro.
p.s svako ima svoj ukus.
#28 | |
Vredan član društva
![]() |
![]() Citat:
Hajde malo potrazi druge harmonikase koji sviraju sevdah, pa poslusaj! |
|
![]() |
![]() |
#29 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ej dobro je sad ljudi moji...Nemojte sad svađe stvarati...Omer je za mene dobar harmonikaš-nije najbolji ali dosta čisto svira....E sad jel ta njegova čistina zbog neznanja trilera to je druga priča...Sve u svemu meni je bolje sjediti kući i slušati Omerova kola i sevdalinke nego slušati Cortana kako mulja i kenja po tipkama...A za neke je Cortan majka...Dakle svi imamo različite ukuse ali ipak najviše je pristaša Južnog Vetra...Zašto to se krije samo u talentu Perice,Mileta i Save...Aja da vidite kako jedan momak VEJZOVIĆ se preziva svira...Jao ono je stvarno milina slušati...Pozdrav!
![]() |
![]() |
#30 |
Drugar foruma
|
![]()
Nemojte se uzbudjivati oko tog Amze koga i licno znam i zato mogu i da napisem koji red. Svojevremeno dolazio po boje kod mene za CZ101, tada je imao i jos X3 i znam licno da nije mogao nista srpsko da otsviri sa tri prsta. Da napomnem da nemam nista protiv njega.Hteo sam reci da se pravi razlika od prljave svirke i one prave kao sto je da uzmem za primer Sasko Velkov (ima i drugih na balkanu).
Sasko Velkov svira klasiku sa levom rukom.Strasno zvuci kad svira nesto u drustvu na suvom i mogu reci mnogo bolje od sto snima te njegove kasete. Takodje poznaje sve stilove na balkanu pa i orientalne na klavijaturu. Ne zelim da budem pogresno razumjen. To je moje misljenje, ali eto ne mogu dokazati jer nema on tih video snimaka. Neka Amza svira i dalje i pravi pare od nejgove muzike u albaniju, romima na balkanu. Ogranicen vam je on svirac. Zna Amza (ako procita) sto sam hteo da kazem, da sa jednim kolom koje je dugo spremao zbog njegov prstomet ne moze se svirati u srbiju itd. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
amza, tairov |
|
|