|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
Ako menjas, menjaj glavu za glavu.
Ali ja licno ne bih menjao. To je moje licno subjektivno misljenje na osnovu svojih iskustava sa psr 1500/3000... |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
@makso68
Ja nisam nigde poredio PSR3000 i PA500. Spomenuo sam samo PSR3000 jer sam je svirao, a PA500 sam poredio sa klavijaturom iz naslova threada. Pozdrav
#23 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Otprilike rekli ste mi ono sto sam i sam mislio. kada bi menjao za polovnu, zamenio bi glavu za glavu, a za novu maksimalno 100- 150e. Mislim da je to neko realno stanje. Moram jos da razmislim, a verujem da cu koliko sutra otici u muzicku prodavnicu da vidim kako mi taj korg lezi pod rukom. Ako je kvalitet izrade mnogo los u odnosu na s700 onda nema sanse da menjam.
|
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
Dirke su mozda malo losije, ali mi se svidjaju dugmici.
Uradjeni su od gume, i jaki su. Plastika ti je vise-manje ista kao na PA80, tako da se za to ne brinem. Pozdrav
#25 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Što kaže kolega
@Skoričnik, plastika je plastika, iako evo ja imam PA 500, i mislim da je ipak nešto malo lošije napravljena nego kod PA 80, al Bože moj...... Ja ne idem na sviranje, i da postavim klavijature na stalak, pa da se neko divi ljepoti klavijatura, nego idem svirat, i bitan mi je zvuk i ritmika. A ako instrument čuvaš, ne lupaš ko konjusina po klavijaturi, redovito čistiš i održavaš, onda će ti svaki instrumetn trajati, bez obzira na kvalitet izrade. @edvinh, kako to misliš da PA 500 nema dobru distorzion gitaru? Dobro preslušaj Demo songove i stylove od PA500, ima gitara jako dobrih, i to tvorničkih, ili u Sound ili Perfomance bankama. |
![]() |
![]() |
#26 |
Odomaćeni član
|
![]()
Kad sam prodavao PSR-3000 (4g star) neki lik mi je nudio skoro nov PA500, i još bi mi nadoplatio neku paru, nisam htio menjati jer sam već imao T3.
Da sam na tvom mjestu nebi nadplaćivao za zamjenu, ali bi zamjenio, i svirao PA500, u suprotno bi prodao PA500, dok sa psr serijama prodaja ide vrlo teško..
#27 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 13.05.2010
Mjesto: Chicago, IL
Downloads: 74
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Dallape Organtone, Korg Pa700, Yamaha DX-11, Casio CZ-101
![]() |
![]()
Sto se performansi i trzisne vrednosti tice, ostali su vec odgovorili. Ja cu samo da dodam jedno - nisam probao PSR-S700, ali jesam PSR-S900, a drug ima PA 500. Ako je dirka na S900 istog kvaliteta kao na S700 (odnosno nije bolja), onda je razlika izmedju Yamahe i Korga kao nebo i zemlja! Naravno, Yamaha je u ovom slucaju bolja. Jednostavno nisam mogao da svarim tako losu dirku na PA 500 (iako sam imao PA 50), a Yamahine dirke mi extra leze (valjda zato sto sam harmonikas). Nekome to ne smeta, ali mene strasno nerviraju lose dirke, tako da ti je najbolje da negde probas PA 500 i odlucis sam. Po meni, dzaba i da ima sampler, ako je dirka losa i ako ja ne mogu dobro da odsviram to sto sam hteo... Opet kazem, to je moje misljenje.
Pozdrav, Nemanja. |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
To za dirke sam i ja cuo, pricao mi jedan kolega, kad je probao da svira, da mu se cinilo malo jace da cimne, da ce dirka da ispadne iz lezista. To me odvraca od pomisli za pa500 jel iskreno ni ja ne volim da sviram na losim dirkama, nemas osecaja, nije to to. Dok kod yamahe nikad nisam imao problema dirke su perfekt. Nisam nasao u ovoj radnji u mom mestu pa500, pa cu morati da idem u drugi grad da vidim, i da dam korgu jednu sansu uzivo, da sve probam kako ide, pa ako iole valja sta onda ok, a ako je bas katastrofa, onda nista od menjanja. Pod ovim podrazumevam izradu, posto mi se sound svidja i tu nema reci. Inace u tu radnju sto cu ici sutra cena novog pa 500 je 999e sto i nije tako lose. Ali me zacudio pa 50 koji kod njih kosta novi 495e
![]() P.S: Zaboravih reci, nedavno sam svirao PA800, cak sam ga i imao par dana da ga isprobam, i na njemu mi se bukvalno sve svidja, nema govora po meni da je losa izrada, pa sam sve imao neki trip da je i izrada PA 500 slicna kao i PA800, ali sad vidim po vasoj prici da su te dve klavijature sto se tice izrade nebo i zemlja. Promijenjeno od yamahapassion (30.06.2010 u 12:53 sati) |
![]() |
![]() |
#29 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.03.2009
Mjesto: .at
Downloads: 234
Uploads: 12
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 31 puta u 29 Postova
Instrumenti: keyboard
Interesi: Auta i sve oko auta i muzike
![]() |
![]()
Meni cjena ni jedne nije bitna koliko bi trebalo doplacivati i te stvari, one su u nekom rangu... meni su bitnije funkcije jedne te druge....
Eto npr prednost pa 500 je u tome sto mozes boje bolje srediti za razliku od yamahe(samo dvije boje mozes mjesati eventualno tri u yamahe)... Sad neznam kakva je ritam sekcija kako se ona da srediti... a na psr znam da je masna, imaju dvije trake za bubanj i nemoze se dodati ni jedna vise, a na pa 500 neznam... Terce na yamahi su moguce pomocu midi kabla a na korgu ja mislim dok moze vise boja mjesati da moze i terce na sebi dobre odraditi... Korg prima obicnu sd karticu a yamahu neku koja se skoro pa nemoze nigdje naci... Yamaha ima fenomenalan style editor i jednostavan... E sad cuo sam da i korg ima odlican editor za boje pa bih volio cuti od ljudi koji imaju tog korga da vise malo napisu o onome sto ja neznam( sto sam gore vec pisao)... Ne shvacam ljude i nepriznajem njihovo misljenje koji su jednom u zivotu bili u kontaktu sa klavijaturom da daju ovakve presude.... eto ako jos nekog interesuju neke stvari o yamahi neka pita jer citav zivot se bavim sa njima... e i meni je to kao kolegi yamahapassion-u sto mi je dosadila ova klavijatura a nebih rado nesto losije... eto pozdrav |
![]() |
![]() |
#30 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 01.12.2008
Downloads: 667
Uploads: 4
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
ljudi evo moje misljenje a vi kazi te dal je to tako....za nasu muziku dosta reci korg i znase o cemu se radi da neduzim ja bih ti preporucio korg pa500
prvo- nacices ritmova gde hoces drugo- nije komplicirana trece sta reci kad kazu da je mladji brat korg pa500 misljenje za KORG |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|