|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
|
![]()
Pozitivne stvari:
-sound,operativnost,gabarit,cena,semplovi odlično izlaze,fabričke boje odlične,terce se brzo prave i dobro zvuče,portamento odličan,mnogo prečica tastera na koje se mogu dodeliti određene funkcije,balans pot odličan,za dirke sam već rekao ko zna da svira njemu je svejedno... Negativne: -fabričke boje nisu nivelisane,ne kompatibilnost ritmova sa starijim Roland aranžerima,ne mogućnost splitovanja uppera 1,2,3,mnogo bagova koji treba da se reše(određene boje koje se pozovu grunu kao da su 300 posto pojačane,nema numeričko biranje internih semplova,kod terci treći upper ne može da se postavi na mono,i portamento,ponekad kada se želi nešto upisati ne pita da li hoćeš na isto mesto ili novo, ne postoji način da lower bude fiksiran na jednoj jačini a upperi da se pojačavaju ili smanjuju istovremeno potrebna je expresion pedala,mnoge boje su zaključane i ne mogu se editovati,semp lista internih je numerička nema imena mora da se skine lista sa Rolandovog sajta da bi se znalo šta je npr. na broju 4326 to je problem pogotovo kada bi neko hteo da pravi bubanj od internih elemenata mnogo vremena bi trebalo)to je za sada što sam ja primetio i što mi smeta ,a nadam se da će se nekim sledećim updateom rešititi problemi. Meni se lično distorzije ne dopadaju nešto posebno,ali treba možda malo vremena sa efektima da se poigram.Više ima negativnih stavki,ali to će rešiti sigurno,ali sam sound je jako prijatan u ritmovima ništa ne mulja sve se lepo odvojeno čuje. Glupo mi je samo da mnogi komentarišu nešto što nisu probali,nije isto uzeti bilo koji stariji Roland i Ea-7,samo bukvalno zbog semplera,to što na prethodnim modelima nije moglo sad može,opet kažem sve svoje elemente iz pa3 sa drum kita sam ubacio i u Roland i radi odlično. PS-manite se ljudi doboša,nije sve valjda u dobošima,nekad i najlošiji doboš na slušanje može u samoj matrici ritma da zvuči kompaktno i odlično. Promijenjeno od svrakan (22.02.2016 u 23:29 sati) |
![]() |
![]() |
Ćlan 4 Vam se zahvalio, svrakan, za koristan post: |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 11.10.2015
Downloads: 23
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Da bi svirali u diskoteci poslije DJ-a morate imati dobro isproduciranu klavijaturu, tj. bez dobrog bubnja i bas gitare nema ni dobrog zvuka ili ritma.
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kao kod kuće
|
![]()
Bobane alteration mod radi ok,mene nervira taj G dur uvek svira oktavu više,stavi se na nearest i onda ga ispegla.
Problem kod zaključanih bubnjeva je taj da se ne vidi koji interni sempl je korišten,kada bih hteo iz nekog zaključanog da iskoristim neki element kako da znam pod kojim je brojem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Probaj sa Degree pa odredi dokle najnize a dokle najvise da ide uz pomoc brojeva.Na taj nacin odredis da ti G dur ne bude najvisi.
Uzasno nervira sto moram za svaku traku posebno.To nije lose imati ali dobro je i kad bi imali precicu da odjednom ubacimo ovaj vazan parametar u trake koje zelimo. Eto posla za Roland tim! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Gdje se nalazi taj Degree?
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Trebalo bi da je u Style composeru u Micro modu u traci za ritam gitaru.Ako nemas taj parametar kada pregledas traku onda ides na Insert event pa odaberes Alteration mod.
Ovaj vrlo koristan parametar mozes da postavljas i u drugim trakama,za bas recimo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Kako funkcioniše taj Alteration mod? Ja sam u Style composeru išao na edit pa transpoze na -12 i onda dobijem debeli bas na e tonu. Medjutim ako hoću recimo da mi svira bas u oktavama recimo neki disco, on mi ne svira oktave kroz sve tonove nego samo jedan dio, ostalo svira isti ton
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Alteration mod ti odredjuje kako ce da svira melodiju u toj traci,odnosno odakle-najnizi ton dokle-najvisi ton.
Moras u Micro modu pregledati bas traku da li ima parametar Nereast ili Degree,pa onda ako je Nereast promeni na degree i postavi prvi parametar 28 a drugi 127 i onda ne bi trebalo da ima problema. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Boban010 za ovaj koristan post: | Skarpa (16.07.2025) |
![]() |
#9 | |
Drugar foruma
![]() |
![]() Citat:
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока Dodato: Našao sam da može na Acc-ompima, ima Alteration Nearest i Degree, medjutim to mi neda na bas traku. Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока Promijenjeno od boomerang (23.02.2016 u 14:33 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Udjes u Micro edit na bas traku pa onda menu pa Create event.Bude obelezeno Note a ti promeni na Alteration mode,pa napravi event(pazi gde kreiras Event da se nalazi na pocetku trake).Onda ce se pojaviti u traci Nereast i dva parametra.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Boban010 za ovaj koristan post: | Skarpa (16.07.2025) |
![]() |
Favoriti |
|
|