|
![]() |
#271 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.09.2010
Mjesto: Brezicani, Schwäbisch Hall
Godina: 37
Downloads: 231
Uploads: 11
Rekao HVALA: 68
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg PA1000 / VoiceLive
Interesi: Muzika, Film, Sport
![]() |
![]()
Ima li velike razlike između T2 i T3 po kvalitetu zvuka po funkcijama. Inao sam pre T2 bio sam prezadovoljan u kakvoj je sve prednosti T3
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk
![]() |
#272 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Ne bih da palim vatru, al reko da kazem svoje zapazanje. Meni se desavalo, dok sam koristio midi terce, da mi ostane zaglavljen FILL. A i neki put se rastimuju. Ne mogu se vezati za OTS. Probao sam sva moguca podesavanja u midiju, i na kraju napravio semplovane terce. Ima ovde na forumu i objasnjenje kako sr prave. Tranzit je sve to lelo objasnio.
E sad kod mene je T2,ne znam dal ima neke veze |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.09.2010
Mjesto: Brezicani, Schwäbisch Hall
Godina: 37
Downloads: 231
Uploads: 11
Rekao HVALA: 68
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg PA1000 / VoiceLive
Interesi: Muzika, Film, Sport
![]() |
![]()
Koliko mjesta ima na useru za te semplovane terce. Jel to na jednom uperu osnovni ton a na drugom terca ili je to jedan uper po dva tona na jednu tipku rj izmixano? Nekom smjesno al pitam jer neznam
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk
![]() |
#274 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
E upravo to je i bio problem jer si "zloupotrijebio" terce, koje su pravljene za neke druge Yamahine aranzere, a bice najprije, za PSR9000 ili jos ranije. Nebitno koji je aranzer bio u pitanju, terce nisu bile za Tyros 2 i to je bio uzrok svim problemima. Inace, nikakvih poteskoca nema ni na jednom od aranzera ukoliko se imaju terce pravljene bas za njega. Ovo je bitno radi toga jer je Yamaha pravila izvjesne devijacije u Sys Ex protokolu kod svakog od modela, sto je bilo dovoljno da poremeti mnogo toga u radu tih terci, pa je jedini lijek bio raditi terce za svaki od modela posebno.
Promijenjeno od tranzit (17.11.2013 u 13:42 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Meni se isto dogadjalo kao i dmmmacku.
![]() |
#276 | |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]() Citat:
E sad me kopa gde bi nabavio terce za T2. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Tranzite,a kako da "prepoznam" koje su terce za T3?Cini mi se da (mozda je to subjektivni soecaj) su mi nekako melodicnije lepse zvucale na psr3000 nego na T3,a na T3 sam stavio (navodno) od T2.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Vec nekoliko godina koristim vokalist performer "digitech",a sada bih probao sa T3 kako bi to zvucalo.Nisam nikada niti znam prikopcati,ali me kopka.
Znam da su Yamhini "vokoderi" dosta losi,a ja bih voleo kad bi mi neko uporedio ta dva,tako bih imao pravu sliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Digitech Performer je uredjaj koji je opremljen sasvim solidnim harmonizerom koji raspolaze Scala modusom, pa tako nije ovisan o Midi informacijama sa aranzera, vec se moze napraviti prateci glas po cvrsto odredjenim skalama, odnosno harmonskim konfiguracijama, sto kod Yamahinih arazera nije izvodljivo. Samo ta cinjenica je dovoljna da prikaze prednost Digitecha. Osim toga i kvaltet pratecih glasova je na visem nivou, tako da svi poeni idu Performeru.
U vezi sa tvojim pitanjem o "tercama" za T3. Ne mozes ih nikako prepoznati, sem po tome da li rade kako treba ili ne. Neka druga oznaka ne postoji. Radi se, kako sam vec napisao, o izmjenjenim pojedinim Sys Ex podacima kao naredbama u tim "tercama", a koje su uslijedile jer je i Yamaha napravila adekvatne izmjene u pojedinim svojim modelima u pogledu Sys Ex podataka. Bilo je povremeno i drasticnih Yamahinih izmjena, pa sjecam se, negdje s pocetka, "terce" za PSR9000 nisu odgovarale recimo Yamahi PSR1000 ali su potpuno odgovarale PSR2000, dok su one za PSR1000 bile 100% kompatibilne sa PSR1500 i 3000, kao i Tyrosom 1. Kasniji modeli T2, T3 i T4 su uvijek odstupali jedni od drugih jer su i Sys Ex podaci kod svih bili drugaciji. Citavu zbrku i strku je Yamaha napravila izmjenom Sys Ex naredbi kod pojedinih modela. Sys Ex podacima je moguce napraviti silna "cuda" na Yamahinim aranzerima, tako da je sasvim lako dobiti u desnoj ruci cak i 5 ili 6 instrumenata, umjesto 3 (R1; R2; R3) i to tako da svaki od njih ima svoj Volume Level, Panoramu i Levele centralnih efekata, kao i da svaki od njih moze svirati prim, tercu, kvartu ili recimo kvintu. Adekvatno ovome, moze se znaci imati citav odrkestar instrumenata na desnoj strani, od kojih svaki moze svirati drugaciji interval u okviru jedne skale ili harmonske konfiguracije. Iz ovoga je jasno kako je taj Sys Ex protokol, kod Yamahinih XG instrumenata kompleksan, a jos jasnije sta se desava kad Yamaha promijeni i najmanju sitnicu u tom protokolu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Nemaš što izgubiti, probaj pa ti se možda i dopadne. Nisu loši vocoderi nego ljudi koji ih koriste ...
Kreni od ovih par videa gdje lijepo objašnjavanju podešavanja na Tyros(1) http://goo.gl/pZJszV "... princip je isti sve su ostalo nijanse ..." Pogledaj i ovaj demo na Tyros3, zanemari pjevanje, gledaj podešavanja i možeš mnogo naučiti. Obrati pažnju na 3,57, imaš HARMONY VOLUMEN 1, 2 i 3. Ti se "poigraj" tako da staviš na nulu dva od tih tri prateća vokala. Pjeva ti samo jedan glas u pozadini i djeluje mnogo prirodnije. Može se napraviti dobar sound, ovisi o pjevaču (boji glasa) i o postavkama za njega. http://youtu.be/XborDPT0C94 |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|