|
![]() |
#201 | |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 26.10.2013
Mjesto: Bajina Basta
Downloads: 15
Uploads: 1
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: tyros 5, korg kronos
![]() |
![]() Citat:
![]() Dodato: imam i pdf na nemackom ove objave,imaju i slicie programa ne znam jel smem da postavim link? Promijenjeno od casper (04.06.2014 u 08:36 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
@darko87 - link je sa stranog foruma pa ga je bolje postaviti ovako
|
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Po ovome sto citam po forumima ovo bi trebalo da bude mnogo naprednije nego na tyros 4, samo docekati taj jul...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Isto je to kao na "starom" Voice editoru , samo je što je verzija koja se očekuje mnogo preglednija.
Upravo je na Yamahin web postavljen PDF za novi YEM i na engleskom jeziku. http://download.yamaha.com/api/asset...asset_id=62445 Promijenjeno od casper (04.06.2014 u 13:35 sati) Razlog: PDF - engleski jezik |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Izasao KONACNO Firmware Updater V1.06 i Yamaha Expansion Manager V2.0.0 !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
e izlgeda nema limit na layere bubnja posto sam sad prevukao 20-ak dobosa bez problema...mada me zeza nesto midi veza ne reaguje a sve sam lepo povezao
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ako misliš na layere, može se na svaki ton dodati novi layer. Znači 127 vrsta doboša u jednom kitu.
Jesi li instalirao odgovarajuće drivere (32/64 bit)? Pokušaj i bežično, baš me interesira kako to funkcionira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Drajveri su mi ok,nego nisu midi podesavanja na klavijaturi bila u redu,al sam se snasao...Pa sta znam klavijatura i ne mora da se kaci,boja moze kompletno da se sredi u programu isti ton kakav je u programu bude u klavijaturi kad se prebaci,wireless...Za bubanj je super poveze se klavijatura midijem pustis ritam i u realnom vremenu podesavas sve...A sto se opcija tice ne secam se tacno sta je sve imalo na t4,ako ti nije tesko casper mozes da skines uputstvo od yem-a pa da uporedis :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Napravio sam (površnu) usporedbu Voice editora za starije Tyros modele i novog YEM-a. Primjećujem neke razlike ali to treba uzeti s rezervom jer YEM nije spojen s klavijaturom pa nisam siguran da li je to razlog za neke funkcije koje mu nedostaju. (Stari) Voice editor je spojen s Tyros4.
Editu SOUND-a. Prvenstvena razlika je u sučelju i tu je YEM u velikoj prednosti, s njim se može raditi "na prvu" bez nekog posebnog upoznavanja. Međutim, nedostaju neke funkcije koje postoje u starom Voice Editoru. YEM-a nema mogućnosti podešavanja DSP-a, EQ i Harmony postavki, TOUCH SENSE Panel sustain i PART OCTAVE. Slika1. Sve te postavke se mogu odraditi i na klavijturi pa predpostavljam da su ih zbog toga izostavili. ![]() Kod YEM-a je moguće dodati novi element jednostavnim biranjem waw-a iz neke lokacije na računalu (predpostavljam da može dodati i iz Tyrosa5 samo što to ne mogu probati). Voice Editor ne može "aktivirati" novi element već može samo mijenjati postojeći. Dakle, kod Voice Editora se taj posao mora predhodno odraditi u klavijaturi dok je kod YEM-a taj posao jednostavan, pregledan i brz. Kod YEM-a mogu vidjeti podešavanja samo za jedan element, ali kada želim vidjeti drugi element ne uspjeva mi. ![]() Možda je to zbog toga što nemam spojen Tyros5. @darko87 provjeri jesam li u pravu ili je YEM malo "šupalj". Bitne razlike u editu DRUM-a baš i ne vidim. Kod YEM-a opet nedostaju podešavanja za cijeli kit (isto kao kod sounda) ali to ne igra nikakavu ulogu jer nema mnogo smisla određivati harmony ili part octave za drum sekciju. Kod YEM-a je zbog njegove preglednosti mnogo lakše baratati pojedinim elementima bubnja, pogotovo kada govorimo o manipulaciji layera. Plavo označeno područje na slici. ![]() U svakom slučaju, nadam se da su korisnicima Tyros 5 (konačno) omogućili da prebace materijal koji su imali na predhodnim klavijaturama i da će to funkcionirati bez grešaka. YEM je pregledan editor s dovoljno mogućnosti i siguran sam da će u narednoj verziji koja je najavljena za rujan pokrpati eventualne rupe i dodatno poboljšati ovaj software. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | tyros2 (04.07.2014) |
![]() |
#210 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Mozda se varam ali cini mi se da je ovaj program jos uvjek daleko od onog koji "posjeduju" T3 I T4!
Nisam siguran takodje da je moguce jos uvjek sejvati pojedinacni custom voices/drums u klavijaturu.Ili baar ja jos nisam pronasao koji je nacin! Takodje nisam pronasao nacin kopiranja elementa iz jednog Voices u drugi. Jos uvjek nemogu da odgonetnem kako da mjenjamo octave na pojedinacnim elementima! Ono sto je vec u klavijaturi nemoze se vidjeti u programu direktno,a takodje ni ucitavati , takodje nemoze se ucitavati sa same klavijature wave ili aiff,,,,ili ja jos uvjek nisam pronasao nacin ![]() Cini mi se kolega Casperu da je ovaj YEM ipak malo "supalj" ![]() ![]() I da naravno jos uvjek se NEmoze prebaciti sve iz T3 I T4.To ipak ostaje za Septembar! Sve u svemu trebace vremena da se navikne na ovaj program! A I tebi kolega Casperu je cini mi se vrijeme da predjes na T5 I samim tim da odgonetnes mnoge nedoumice koje su "X" za nas obicne smrtnike.... ![]() ![]() ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|