Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Ketron

Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 23.04.2012, 22:49   #191
tyros 2
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 16.12.2007
Mjesto: ......
Downloads: 40
Uploads: 0
Rekao HVALA: 13
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: ketron i kurzwaill
Interesi: tezga
tyros 2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
tyros 2 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard pa 50

brate onda sviraj na pa 50 ok ako sam kupio ketrona onda imam vjerovatno love da sviram na njega ili cak ako hocu mogu i da gledam heheheh ali ovde vise pricamo o svim nekim sitnim detljima koji su mozda toliko nebitni u odnosu na stvarnu sliku! Kolega Kasper ima tyros 4 i normalno je da ga hvali kao i ja ketrona ili pre ketrona sam imao tyros 2 i tad mi je bio extra sint sad imam ketrona i on mi je vrh vrhova ne zato sto je to ketron moze na njemu da pise i ........... bilo sta vec mi je bitan kako izlazi i radi !!!! I na kraju samo da kazem ceif nije skup!!!
tyros 2 je offline   Reply With Quote
Star 23.04.2012, 23:12   #192
nikadvisekorg
AJ LAV KORG

nikadvisekorg's Avatar

Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
nikadvisekorg ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Evo ja trenutno nemam nijedan aranžer i gledam sve moguće solucije za kupovinu.... niko još nije odgovorio koliko se kreće cena audya 5 nov i polovan? Ne bi se kolega složio s tobom naravno da se merak plaća ali ako isto dobiješ za manje para čemu skuplja klavijatura? Kako je implementirana kompjuterska tehnika u synth-ove (još jedna deklinacija za čuđenje) poenta je ko ima instrument koji je praktičniji, brži i sa više raspoložive i ISKORISTIVE memorije. Wav sempl na 44000 hz će da zvuči isto na svakoj. Ne računam dodavanje efekata. Znači ponovo se vraćamo na staro, šta drugo nudi audiya više od konkurencije da bi se ja kao potencijalni kupac opredeli za nju a ne npr pa3 ili t4? Direktno vuče lupove sa hdd. Koji će mi to moj, jeste lepa stvar ali kako imam "lepa iskustva" sa hdd u klavijaturama, morao bi da uvek vučem kopiju hdd-a sa sobom....

a sve to uz malo truda može da se spakuje i na aranžer sa manje memorije. Uostalom ko svira baš svaku pesmu kao original, to je već proseravanje, ja hoću da zvučin na svoj način. Da ne dužim..... dajte neki opis funkcionalnosti audiye ne samo demo snimke, ako gledamo samo to, eno onaj Sidži na yt razvalio gem wk6 od 500e... ovde sam čuo samo hvalospeve i par dobrih komentara u vezi sa bugovima u sw....
Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Sinovac, da tebi neko toliko puta gurne i izvadi i ti bi prozujao.
Citat:
Originalno postovano od caka012 Pokaži Post
Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.
nikadvisekorg je offline   Reply With Quote
Star 24.04.2012, 00:48   #193
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Neko se pozalio da niko ne daje cijene Audyje 5. Cijena u Njemackoj, nove Audyje 5 je 3.750 eura, a koristene se krecu oko 3.000 eura. Prednosti nad aranzerima vrhunske klase ostalih konkurentnih firmi, kratko i jasno n e m a, a nedostataka... njih ima. Kao prvo i veoma bitno za sam rad na bini, komande za ritmove se nalaze po sredini klavijature direktno ispod displaya a samim tim daleko od lijeve ruke. Ovdje je Ketron pokusao da izmisli vrucu vodu i... naravno nije uspio. Maloumni konstruktor ili dizajner je potpuno zaboravio da jedan aranzer sluzi za sviranje i da muzicar koji sjedi iza njega mora da bude veoma brz. Audio loopovi su druga velika mana, ama ne sami loopovi, nego njihova upotreba koja nije osmisljena do kraja. Ketron je ovdje pokusao da kopira funkcionalnost zestokih VST instrumenata koji ovo rade bez ikakvih problema i u tome nikako nije uspio. Zinuli a nisu mogli da progutaju. Premalo iskustva imaju a uhvatili se u kostac sa konkurencijom koja na ovom polju radi vec tridesetak godina i to ni manje ni vise, nego u najvisem cjenovnom segmentu. DA konverteri Audyje 5 su slabiji bar za klasu od onih koje u svoje instrumente ugradjuje Yamaha, Roland i Korg. Ovo i nije nikakvo cudo jer i Yamaha i Roland i Korg (a prevashodno prva dva) imaju veliko iskustvo a i rejting u domenu digitalnih miksera pa DA a i AD konvertere iz te svoje palete ugradjuju i u aranzere. Pomenucu samo jos jedan nedostatak u odnosu na konkurenciju, za sada bice dovoljno, a to bi bili efekti koji su iz istog razloga kao i ADDA konverteri bolji kod konkurencije. I Yamaha i Korg i Roland su se oprobali sa pozamasnim uspjehom i na polju digitalnih efekata visoke klase (legendarni Roland SRV-2000 reverb koji je i danas veoma trazen i omiljen u studijskom radu a proizveden jos 1984. godine, pa Yamaha SREV-1 i jos bar desetak vrhunskih efekata istog proizvodjaca, pa recimo Korg AM8000R itd... itd...). Sound chipove ne bih ni pominjao jer je opste poznato koliki broj instrumenata su i Roland i Korg i Yamaha izbacili na trziste u odnosu na Ketron. Iskustvo u domenu elektronskih muzickih instrumenata u svakom pogledu igra ogromnu ulogu a ono je imenzno na strani konkurencije. Zbog svega ovoga u direktnom poredjenju (a napomenuo sam da imam mogucnosti za to) Audyja 5 je jednostavno slabija, ne mnogo slabija ali primjetno. Za Ketron je veliki uspjeh sto je uspio da napravi ovakav instrument koji je nesto ispod renomirane konkurencije ali im nikako ne sluzi na cast pretjerana cijena koja nije opravdana kvalitetom ponudjenog, naprotiv. Ovdje nisam pisao o Bugovima Audyje 5 jer mislim da im treba ostaviti nesto vremena da ih updateima isprave ali je evidentno da ih na trenutnom stadijumu instrumenta ima.

Promijenjeno od tranzit (24.04.2012 u 00:52 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post:
nikadvisekorg (24.04.2012)
Star 24.04.2012, 02:37   #194
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Registrovan/a dana: 15.11.2005
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 1554
Uploads: 56
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 158 puta u 125 Postova
Instrumenti: Korg Pa3xPro , Korg Tr . . .
Interesi: muzika
Marco7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Iskljucio sam se iz ove teme ali bih samo jos dodao na tranzitov post da Audiya ima vocalist nulu,terce i desnu ruku ocaj zivi,estetski dozivljaj nula i kad sve to saberes u jedan kos opravdana zastupljenost u odnosu na konkureniciju . . . Ketron Audiya 00.1% a 99.999 svo ostali . . . Mogu ti reci moj prijatelju da sad ovde izvodis teorije i teoreme ali si u pravu jbg :-))
Postovano sa mobilnog uređaja
Marco7 je offline   Reply With Quote
Star 24.04.2012, 02:43   #195
tranzit
Banovan!

Standard

Hahahaha... teorija ili ne ali kako rece, u pravu sam jer to sve stoji i to ultrastabilno.
Dodato:
To su samo objasnjenja zasto to sto se cuje sa Ketron Audyje nije u ravni sa kvalitetom konkurencije. Nema tu nikakve filozofije, to su cinjenice koje imaju iza sebe argumente. Naravno da ce onaj ko ima ogromno iskustvo u odredjenom domenu da to projektuje i na svoje nove instrumente i naravno da nece za svaki svoj novi instrument da pravi recimo nove DA konvertere vec ce upotrijebiti one koji su se potvrdili u uredjajima kod kojih su bas oni najvaznija karika. Isti slucaj je i sa efektima. Nece ni Korg, ni Roland a ni Yamaha da projektuju novi Effect DSP kad vec imaju odlicne iz svojih efekt uredjaja. To smanjuje troskove a garantuje kvalitet. Prosto i jasno.
Dodato:
Iz istih razloga i ukupni sound Audyje ti Marko ocjenjujes kao dosta los sto on u sustini i jeste jer nedostaje opet ono iskustvo, ovoga puta u izgradnji ozbiljnih sound chipova a nedostaje i profesionalnost i dosljednost u obradi samplova (svasta nesta se tu cuje, kojekakvi artefakti, necisti loopovi...) a i sama sinteza na kojoj bazira Audyja je vrlo jednostrana i prosta. Sa njom se i ne da odraditi nista posebno pa taman da je sample ROM i dva puta kvalitetniji. Ketron se u Audyji u sustini i nije predaleko odmakao od svog SD2 i SD4. Dadato je nekoliko sounda i audio loopova i to je sve. Ovo potvrdjuje i snimak koji je gerag postavio a casper mu pomogao oko toga. Prvo je sam snimak u mono tehnici pa se i ne cuje mnogo sta sto bi bilo potrebno da se cuje da bi se dala neka realna ocjena, pa onda su svi solo soundi toliko razmazani delayom da to vec ide na nerve, onda sve te zujalice su toliko vec izrabljene da se u medjuvremenu mogu cuti sa svakog ubogog instrumenta i na kraju, sa izuzetkom dva-tri sounda, sve ono sto se culo moze se cuti i na Ketronu SD4. Za sta oni traze 3.750 eura ostaje tajna za mene.

Promijenjeno od tranzit (24.04.2012 u 09:57 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post:
nikadvisekorg (24.04.2012)
Star 24.04.2012, 12:10   #196
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Registrovan/a dana: 15.11.2005
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 1554
Uploads: 56
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 158 puta u 125 Postova
Instrumenti: Korg Pa3xPro , Korg Tr . . .
Interesi: muzika
Marco7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Slazem se
Star 24.04.2012, 12:17   #197
tranzit
Banovan!

Standard

Znam.... hahahaha. Nije nikakva sala niti teorija, a ni nagadjanje to u vezi sa soundom Audyje. Ako bude bas trebalo postavicu ovdje audio loopove sa Ketrona SD2, SD4 i Audyije ili jos bolje neka neko od momaka koji imaju Audyju postavi audio loopove sa Audyje, da bi iskljucili sumnju i mogucnost manipulacije. Odmah ce biti jasno da se radi o istom materijalu istog kvaliteta. Argument potpuno pragmatican, nerma lazi, nema prevare. Pisu se citave tirade o necemu sto je sasvim prosjecan instrument kojem je cijena dignuta u nebo bez ikakvog razloga. Sve to treba spustiti na zemlju i na pravo mjesto.
Star 24.04.2012, 12:31   #198
Minicevac
Odomaćeni član

Minicevac's Avatar

Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
Minicevac befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Onaj snimak sto je postavio kolega casper je za svaku pohvalu,e sad da li ono sve i leva i desna ruka izlazi sa ketrona to je pitanje?
Star 24.04.2012, 12:48   #199
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

nista tu nismo culi novo,sve je to vec poznato i odsvirano jako slicno na svim malo kvalitetnijim semplerima.
@casper je postavio snimak od kolege posto ovaj nije znao da postavi neki pleyer koji moze odma da se vidi vec neki link.
Star 24.04.2012, 12:52   #200
tranzit
Banovan!

Standard

@Minicevac
Ama bas taj snimak je vrlo slaba prezentacija Audyje 5. Prvo jer je sniman kao mono a drugo u vrlo jadnoj MP3 rezoluciji i sa onim megalomanskim delayom tako da se tu ama bas nista ne cuje. Nista losije se ne cuju i najeftiniji Yamahini aranzeri od dvije-tri stotine eura.
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 15:02

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije