Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Internet škola sviranja > Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš

Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet.

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 07.07.2010, 20:33   #1
ljubaaaaa
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 21.01.2009
Downloads: 752
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
ljubaaaaa befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

tolko se najrazlicitijih skotova nakotilo,pa nije ni cudo da se i pare ne uzimaju na svirkama. a i ovi aranzeri su upropastili ama bas sve! misli se imam aranzer sviracu ja i pevac i necemo morati da delimo mnogo. e pa nije tako u le ima bendova koji ne uzimaju mnogo para ali bre sviraju ko vanzemaljci. mnogo bolje a ne sa aranzerima svi su danas ko klonirani. obicni klonovi i zombiji. nije samo bezparica u pitanju
ljubaaaaa je offline   Reply With Quote
Star 07.07.2010, 21:42   #2
neconix
KRVAVI

neconix's Avatar

Registrovan/a dana: 21.10.2006
Mjesto: Žabalj
Godina: 46
Downloads: 1071
Uploads: 1
Rekao HVALA: 34
Zahvalili mu 42 puta u 38 Postova
Instrumenti: PA2 & XP-30 & Superior 2
neconix befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
neconix pošalji poruku preko MSN messengera neconix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Kolega @ljubaaaaa

obratite paznju na izrazavanje,na ovom forumu ima mnogo clanova koji sviraju aranzer i mnogi od njih su vrhunski muzicari.
Nije na vama da sudite da li je neko ko svira aranzer klon ili zombi.

Pridrzavajte se teme,jer ce svako vase sledece odstupanje od teme biti kaznjeno i sankcionisano.
Star 09.07.2010, 00:08   #3
caka012
Ovaj baš voli da kuca

caka012's Avatar

Registrovan/a dana: 03.12.2006
Mjesto: Pozarevac, Srbija
Godina: 56
Downloads: 388
Uploads: 7
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 30 puta u 26 Postova
Instrumenti: PSR 3000, Triton LE, jedan stari kontrabas i jedna bas gitara
caka012 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
caka012 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ovo nije van teme, obzirom da ima veze sa cenom svirke, mada je vec vise puta pisano o tome. Naime, racunari i elektronika su se uvukli u sve vrste zanimanja. Bilo da je u pitanju proizvodnja, prodaja, umetnost ili bilo sta drugo. Ne vidim zbog cega muzika treba da bude izuzetak. Nisam ja od onih koji zastupaju "robotsku" muziku, ali mora da se prizna da je sviranje aranzera - ipak sviranje, ni taj aranzer ne svira sam, vec neko mora da ga svira. Naravno, izuzimam midi fajlove koji na ovom forumu svakako nisu popularni. Mozda ta svirka nekome nije po volji jer nije bend u pitanju, ali i neki proizvodi koji se serijski proizvode pod nadzorom elektronskih sistema mozda nisu onakvi kakvi bi bili da su pravljeni rucnim radom, ali cesto kvalitetom i funkcionolnoscu ne zaostaju ni malo. I u auto industriji mnogi ljudi izgubise posao zbog uvodjenja kompijuterskih linija u proizvodnju, ali cilj je bio pojeftiniti proizvodnju. Slicnost je mozda surova ali istinita. Ko hoce da plati, kupice "Bentley", kazu da ga jos uvek proizvode kao pre. Ko hoce skuplje da plati, dobice i bend od 7-8 clanova, a ne aranzer. Pa neka uziva, svakako je bolje. I niko nikome nije kriv, cist zakon ponude i potraznje. Ko za sta ima pare, to ce i da dobije.
caka012 je offline   Reply With Quote
Star 14.08.2010, 21:56   #4
Simke
Vredan član društva

Simke's Avatar

Registrovan/a dana: 04.12.2008
Mjesto: Usa
Downloads: 889
Uploads: 34
Rekao HVALA: 55
Zahvalili mu 387 puta u 275 Postova
Instrumenti: magpotIZ
Interesi: magpotIZ
Simke ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Simke pošalji poruku preko ICQ messengera Simke pošalji poruku preko AIM messengera Simke pošalji poruku preko MSN messengera Simke pošalji poruku preko Yahoo! messengera Simke pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Cisto radi statistike pitam,koliko aranzeristi naplacaju i koliko izlaze sa sve baksisom?
Eto ja sam se malo izbezobrazio pa sam digao cenu za moj band 800e...jbg ima nas mnogo(7),podosta posla ima,i uzimamo sa sve baksisom u proseku 150-200e po tezgi!
Star 20.02.2011, 11:50   #5
whaddeva
Početnik forumacije!

whaddeva's Avatar

Registrovan/a dana: 20.11.2006
Mjesto: AUSTRALIA
Downloads: 112
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Yamaha Tyros 2 / Roland Fantom G6 / Fender Stratocaster / Fender Mustang III
Interesi: Muzika / Music / Glazba zovi kako god hoces samo da ima melodiju i harmoniju
whaddeva befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

He, he, he ja zivim u Australiji vec 15 godina i mozda moj odgovor nije relevantan ali evo da se zna.
Standard svirka za noc u restoranu (Baklan music) cista lova sve na crno Ja sam $400, / Duo $200-$250 po clanu.
Krstenje / Svadba (Balkan Music) cista lova sve na crno Ja sam $600 - $ 800 Duo $450-$500 po clanu. Trio ili quartet $350-400 po clanu

Pub (100% Za Australce) Ja sam $260 kroz agenciju (porez se placa extra ) Duo $200 po clanu kroz agenciju.

Krstenje / Svadba (100% Za Australce) Ja sam $380 kroz agenciju (porez se placa extra ) Duo / Trio / Quartet $220 po clanu kroz agenciju (porez se placa extra )
whaddeva je offline   Reply With Quote
Star 13.12.2011, 12:04   #6
zoric
Ovaj baš voli da kuca

zoric's Avatar

Registrovan/a dana: 23.04.2010
Mjesto: Prigrevica
Downloads: 507
Uploads: 1
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 28 puta u 25 Postova
Instrumenti: Pa3X 76 i Korg Triton Le
zoric befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

A sta ako Decko svira u svom mestu i nezivi daleko od lokala,i jos ima i svoje ozvucenje?znaci da mu je lova cista......nebitno kolika ona bila....pozzz Markane.

Sent from my Desire HD using Tapatalk
zoric je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio zoric za ovaj koristan post:
VUNIMRAV (13.12.2011)
Star 13.12.2011, 16:47   #7
smuchac
Kao kod kuće

smuchac's Avatar

Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
smuchac ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Vamo se je kod mene u zadnjih mjesec dana nakotilo bandova da ne povjeruješ,a cijene su im da te Bog sačuva.
Ja i kolega smo svirali prošlu zimu za 120€ a sad zbog konkurencije idemo na 200€ i opet smo skoro pa duplo jeftiniji i opet smo u dva,najviše 3 kafića koji nisu skropz full subotom. Uzeli su konkurenti maha i naplaćuju a glupi gazde plaćaju. Kvaliteta ne prolazi jer te malo tko stvarno sluša. Samo ti daj nešto veselo i brzo da se lomi i kralj si. Ovu subotu sam imao slobodno jer kolega svira samnom i još u jednome drugome bandu i imali su svirku i ja došo s curom da poslušam,popijem koju i zabavim se jer tko zna kad ću opet imati subotu za izlazak...
Čujem priče da je svaku subotu tučnjava i razbijanje i tako smo ovu subotu i ja i cura umalo dobili po ušima kad je krenuo degenek... Ošlo sve u MP3 lagano...
smuchac je offline   Reply With Quote
Star 13.12.2011, 17:01   #8
Dell
Satriani

Dell's Avatar

Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Da kucnem u drvo ja sam se dobro "uvalio". Kako smo ja i gitarist (varijanta ozvucenje, ja klavijatura) trazili pjevaca jer uskoro krecemo svirat svatove, a ja ne mogu to sam iznijeti uz pjevacicu, nasli smo ga na jednoj momackoj u jednom selu blizu mostara i pristao je da radi s nama. Taj isti osim sto dobro pjeva, sredio nam svirku u jednom kaficu u tom selu redovnu. E sad, svi na spomen tog sela odmah cuckaju i masu glavama kao nije dobro, tu odmah nered u kafani i te sheme. Ja kontao kakav ce to bircuz bit, kad tamo sve fino sredjeno, ima cak i bina za nas i sve. Sviramo nas 4 svaki za po 70 maraka (35 eura), malo jeste, ali kako sada radimo i petak i subota redovno, da se izdrzat, a radimo evo vec mjesec i po i gotovo uvijek bude baksisa. Gazda posten, uvijek isplati, dao nam aktivnu kutiju iz kafica da je koristimo ko monitor i nabavio nam bezicni mikrofon. I sto se toga tice, bude skoro uvijek puno ljudi, svira se pravo narodno bez komercijale, osim mozda malo ispocetka i do sada niko ni case nije razbio, niti ruzne rijeci uputio. Ekipa koja se skuplja tu je korektna skroz i do jaja su, osim sto se pjevacica nekad zali da je smaraju, ali to je standard i ne obracam paznju na to

Promijenjeno od Dell (13.12.2011 u 17:02 sati)
Dell je offline   Reply With Quote
Star 13.12.2011, 17:19   #9
harepa50
Banovan!

Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
harepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblick
Standard

Neka je sretno Dell, da se što više para zaradi i bez problema, i svima ostalima isto
Evo ja sam dobio 3 ponude dosad za Novu godinu, i svaku sam odbio, jer mi se ne docekuje Nova na svirci sa kojekakvim gostima, a i dogovorio sam se sa svojim prijateljima za doček već. A ova pjevačica što je radila sa mnom kaže da radi Novu u Stuttgartu za milju eura. Sad dal ona laže ili ne u to neću da ulazim. Kad smo se dogovorili ako bude ponuda za reprize nove godine kod nas, pošto je ona za sebe tražila 250 ojrića, misleći da pjeva ko Aneta, onda i ja za sebe isto 250 misleći da sviram ko Kosmajac Ne uzdižem se u nebesa, ne daj Bože, samo neću da ona uzme više od mene Ipak je Nova godina.

A više ne želim da radim za male pare niti za neku siću... ne da mi se. Naravno, uredu varijanta za redovne svirke kao kod Della i ostalih.
harepa50 je offline   Reply With Quote
Star 13.12.2011, 17:58   #10
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Dell'
to sto kazes je jako lijepo i kamo srece da ima toga vise.Vjeruj mi,koliko sam dugo po kafanama vec sam "odimio",to uopste nije losa cijena,pogotovo za ove danasnje prilike kad kukaju i oni sto su do juce nas kersirali.Na takvim mjstima gde su gazde OK, gde je sredjeno,a gosti uglavnom mirni(mada tu nema pravila)ja bi svirao i za manje para,jer j...s pare kad gledas glavi mjesto i gde gazda u slucaju frke cuti kao da nekazem sta.Zato,samo napred!
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 03:12

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije