|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
nema bez korga ništa
![]()
#12 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Mislim da ovo društvo može realno "potopit" samo Rolandov workstation sampler, i novija mašinerija KORG-a kao M3.
Stoga bi majstore Vingulu i Milancheshow-a zamolio da malo usporede svoje "zvijeri" s spomenutim trojkom. Također bi kolega Jeger, Mykeli i Alix (kad se vrati) mogli malo još dosipati soli na ranu u vezi Extrema. Možda je ovo ispalo pristrano, no činjenica je da je od sva tri syntha Extreme bio najbolji za živu svirku. Odavno cijenim i poštujem i Yamahu i Kurzweila. U prethodnim postovima ih kujem i dižem u zvijezde, no činjenica je da su na svim testovima koje sam nad njima paralelno izvršio bili podosta iza starog dobrog Extrema. Činjenica je da sam stari KORG-ovac, no volio bih imati drugačiji engine od workstationa pored KORG-ovog aranžera, al eto, ne paše mi nikako ili se ja ne mogu nikako priviknut na išta drugo osim KORG-a. Vjerojatno je greška u meni ![]() Zato, samo naprjed jer jako me interesiraju vaša mišljenja i dojmovi. Cijenim mišljenja i replike svakog tko dobro obrazloži prednosti i mane. Ima još 15-tak dana do donošenja odluke. Lova čeka, trebam samo dobar argument da se odlučim za jedno od ova 3 modela. I nemojte se čuditi što sam tolko neodlučan, ja sam ipak horoskopski vaga i mjenjam mišljenje često puta 5 do 12. ![]()
#13 |
Nishki
|
![]()
Pa realno Roland FantomG moze "potopiti" pomenute klavijature.........
Nemam vremena sad,jer se spremam za svirku,ali napisacu nesto za neki dan! Ti ces verovatno uzeti Korga ,tako da .......... ![]() ajd na brzinu..........icicu po onim tackama koje si naveo..... 1.Ima dzojstik 2.Nedozvoljava menjanje rom zvukova 3.ima 500 -sto je i vise nego dovoljno 4.Mozes da unosis kako hoces,cak i misem mozes da menjas vrednosti 5.Za njegov ekran nema sta da se prica......i nema potrebe da celu svirku stelujes klavijaturu preko ekrana 6.Koristi kombinaciju 4 zvuka i sa midi kanalima mozes da se igras 7.Ima tap tempo i arpeggiator je odlican 8.Sve mozes da radis sa semplovima......... 9.Mozes menjati polaritet 10.Sto se zvukova tice tu nemas problema,a kontrolisanje vibrato,aftertouch.......mozes kako hoces i preko senzora ako hoces.... Ima tu jos mnogo toga......... Roland FantomG je jedna veoma mocna klavijatura,ali veoma mocna...... Zurim ,ali bi rado uleteo u pricu...... ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Kao kod kuće
|
![]()
Evo jedan realan i demokratski odgovor,sve tri sprave su vrhunske i zvuce tako,samo je stvar ukusa tj. ko sta vise voli,meni iskreno bi bilo svejedno jel svakako sve kad se urade zvuce extra i zanemario bih sve sitnice sto se tice mana kod svih,jel kad poslazes to sto hoces,samo rokaj
|
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
|
![]()
Još da se nadovežem na MILANCHE-ta, al naravno ja govorim o FANTOM X jel su im OS-ovi dosta slični.
Roland FANTOM X6 1.Ko je lijen...uvjek če mu bit kompliciran 2.Iako nema Touch Screen nema puno podmenia i šetanja po klavijaturi,jednostavan i ima logički raspored. 3.U "COMBI" funkciji možeš stavljat do 16 zvuka/semplova da sviraš kao 1 "boju" 4.Ako su ti potrebne terce...tu radiš kakve hočeš 5.PAD funkcija...mi dosta pomaže pri sviranju,Loop-ovi,semplirani bubnje (nekad ih odsviram na tim PAD-ovima tako da na aranžeru i ne stisnem prelaz ![]() 6.Vrlodobra i moćna Sampling opcija,s puno mogučnosti obrade sempla 7.Kao što je MILANCHE rekao u Patch Mode može svirat samo 4 zvuka,nema veze kad možeš napravit u kombinicaiji da ti svira njih 16 i sve ih složiš u FAVORITE,tako da nemoraš puno šetat i vrtit onaj krug. 7.Shortcut funkcija,uslikaš neki dio menua i pomoču PAD tipke boraš sve ono što si zabilježio da ti bude neki prečac (shortuc) do tog menua 8.Već spomenuta FAVORITE funkcija za sve,za terce,za kombinacije,za semplove.... 9.512MB RAM memorije,čak mislim da u G seriju ide do 1 GB...tako da imaš mjesta za semplove i drugi rad sa audio zvukom 10.Semplove može ubacivat iz AKAI formata,recimo ko na Korgu da imaš KMP i KSF...to mnogi još neznaju da je sve slično kao i na Korgu. Cjena je od 8500 do 9500 KN....ovisi o stanju kljave i dodatne opreme,s toga mislim da se nečeš nikako razočarat ako uzmeš neki Rolandov sampler.
1.Mrzim žicaroše i razne oblike žicanja!!! 2. 3.Nemoguće želje ispunjavam odmah,a za čuda mi treba malo vremena. Promijenjeno od vingula (03.04.2009 u 19:55 sati) |
![]() |
![]() |
#16 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
@ Milancheshow i Vingula
Svaka čast na opsežnim i dobrorepliciranim odgovorima Još nisam odlučio za Extrema, upravo mi je Vigula bacio bubu s cijenom za Rolanda. E, sad ![]() ![]()
#17 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Pozdrav .
Vrlo interesantno i opsirno Kreso.... Hteo sam da pitam,zasto Extreme sa ES usporedjujete a ne sa XS....? Jeste da nisu u istoj klassi cijena ali su iste generacije sto se plassiranja modela tice. Ja imam Xs7 i ne tvrdim da je savrsen ali ne vidim navedene tacke kao eventualni ,,manko,, ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Godfather
|
![]()
Da, menu pogotovo...
Chisto subjektivno i stvar navike. Ja na primer nikako ne mogu da svarim korgove menije na aranzerima... Uzasni su mi... ![]()
#19 |
Veteran
Registrovan/a dana: 07.06.2005
Mjesto: Pirot
Godina: 54
Downloads: 218
Uploads: 5
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: sa dirkama...
![]() |
![]()
Javljicu se za par dana sa mojim m3, samo da ga nahranim materijalom...
Dodato: G6 je bio kod mene nekoliko dana i samo da napomenem da je G6 laksi za Editovanje od npr m3..
Procitajte pravilnik! Promijenjeno od mykeli (03.04.2009 u 21:46 sati) |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
|
![]()
Eto Krešo ako se odlučiš za Fantoma...ja sam u ZG u Dubravi pa čemo složit semplove i sve ostalo šta ti bude potrebno.
Favoriti |
|
|