|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
@Zlatek
Nije zaista bila neka filozofija,ali u svakom slucaju,hvala na odgovoru Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
@gala
Komp ti prikazuje uredno memoriju.To što se ništa bitno nije promijenilo šta se tiče brzine je opet druga priča.XP ako je uredno podešen radi bez problema i sa 256Mb memorije-Btw. meni je radio na nekom starom kompu i sa 64Mb-tako da ne možeš ni očekivati neko drastično poboljšanje u brzini.To šta se priča da što imaš više memorije brže radi moraš uzeti sa rezervom jer se to obično odnosi na granične slučajeve kada je memorije taman toliko da se sve pokrene.I tada windows radi ali koristi hard disc kao virtualnu memoriju koja je puno sporija .Pogledaj koji se sve procesi dižu sa sistemom pogasiš one koje ne trebaš i tu možeš malo ubrzati...
![]() |
#13 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
###Btw. meni je radio na nekom starom kompu i sa 64Mb##
Svaka čast,pa si čeko 3,5min da se naloada jelda... 256 je MINIMUM da ti radi kako treba nevažno koliko dobar je procesor... Procesor ima svoju funkciju ali bolje je imati više RAM-a nego procesor...Jači procesor i ne pravi toliku vidnu razliku nasuprom kad zakurblaš XP sa 256 Rama i onda mu ga uteraš 2GB...E tu se vidi prava razlika...A što se tiče brzine RAM-a,i nema neke drastične razlike...533Mhz ili 667Mzh---NIŠTA...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 43
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]()
alix je upravu bitna ti je kolicina ram memorije (nikad dosta ja imam 4GB i nekad zafali) sam racunar obradjuje sve podatke prvo preko ram memorije znaci kad kliknes prvo odlazi u ram pa dalje procesor radi svoje izdaje nalog sta da se radi a to su milioni informacija u sekundi, pogotovo kad se pokrenu malo vece aplikacije tj. hoces da obradjujes sliku tu bas trazi vidno velik ram, a sto se tice uparivanja memorije po nekom pravilu za dvokanalne (dual chalnel) maticne ploce mozes kupiti da se izrazim bukvalno "blizance" tj. fabricki uparene plocice ram memorije koje su apsolutno identicne i tu nema zamerke radi. Mada ima dosta faktora oko brzine racunara, bitna je i sama maticna ploca da neduzim sve u svemu naj sporiji uredjaj u racunaru je sam HDD (hard disk) posto proizvodjaci nece da predju na digitalne hdd-ove poput flash memorije ili SSD diskova ipak elektronika radi svoje cepa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 15.02.2008
Mjesto: Srbija
Downloads: 249
Uploads: 28
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 13 puta u 11 Postova
![]() |
![]()
@GALA
ja ne znam dal se moze primetiti razlika u vindovsu u memor. ja sam izbacio 512 juce a ubacio 1gb. ne bi ni znao da ne pise u propertisu. tako da u otvaranju aplikac u win nema neke razlike osim ako ne ubacis jos 3gb..onda ne znam.za 512mb se ne vidi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ovaj Zlatek Bas pametan neki decko Hvala ti na odgovoru
|
![]() |
![]() |
![]() |