Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 13.11.2008, 19:44   #11
vladimir68
Ovaj baš voli da kuca

vladimir68's Avatar

Registrovan/a dana: 26.10.2008
Mjesto: vojvodina
Godina: 57
Downloads: 494
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Instrumenti: nekoliko vrsta instrumenata
Interesi: muzika
vladimir68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Zdravstveni sam radnik.Veđenje krajnika u kasnijim godinama nije preporučljivo ,jedino ako baš nije neophodno.Ako nisi imao problema sa njima u detinjstvu nebi trebalo ni sada.Pevam i ja po svirkama,i promuknem,......ali mora da te prođe od toplih čajeva,strepsils,panthenol,........pastila ili rastvorima za ispiranje grla-hexoral.........Ti si naveo:......˝Stalno imam problema sa krajnicima! Gnojne angine, laringitis, pecenje......˝,mislim da tu nije u pitanju tonsilitis nego nešto drugo.Obrati se ti lepo ortorinolaringologu,ili probaj odgovor potražti na nekim forumima vezanim za zdravlje.POZDRAV.

Promijenjeno od vladimir68 (13.11.2008 u 20:23 sati)
vladimir68 je offline   Reply With Quote
Star 13.11.2008, 19:50   #12
Beethoven
Odomaćeni član

Beethoven's Avatar

Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
Beethoven befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Za sve one koji se ubijaju od pevanja po nekoliko dana najuspesnije pomaze Tantum Verde sprej.Ostale tabletice za sisanje,to je bezveze...Tantum Verde,prsnes na svakih 1-1,5 h i pevas bez prestanka mesec dana... Ja probao...Ne verujem da neko ima vece i upropashtenije krajnike od mene,to je uzas...Otac mi nije dao da operisem,kaze da se polako izgube tj. sushe sa godinama.Stvarno,ja u zadnje vreme malo problema imam sa njima.A Tantum Verde u koferce,pored mikrofona...
Star 13.11.2008, 20:01   #13
vladimir68
Ovaj baš voli da kuca

vladimir68's Avatar

Standard

Care:˝Tantum Verde,prsnes na svakih 1-1,5 h˝.Dali si pročitao primenu i neželjene efekte?Ti ako nastaviš tako čestu upotrebu ,kad prestaneš sa muzikom nećeš moći da pričaš a da ˝neprsneš........˝Bolje uzmi-te u bend još jednog pevača..Ali nebi trebalo na forumu da se bavimo medicinom.
Star 13.11.2008, 20:27   #14
medino
Ovaj baš voli da kuca

medino's Avatar

Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 43
Downloads: 495
Uploads: 25
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: roland g 70 i triton le
medino befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
medino pošalji poruku preko MSN messengera medino pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

ja sam takodje zdravstveni radnik,i imam potpuno iste probleme ko i kolega.
mislim da je on hteo reci da bi ih vadio zbog toga sto je cesto bolestan a ne sto ne moze da peva (pevanje mu samo teze pada,jer ga boli grlo)...drugo,mislim da on nije puno mator da ih ne bi vadio,ja imam 28 god pa se razmisljam da ih maknem,i trece ako su tu ne znaci da ih ne treba ni po koju cenu ne vaditi....i slepo crevo je tu,pa kad se upali,mora napolje i nista,i zub je tu,ali nekad mora napolje,na kraj krajeva neko zivi i sa jednim bubregom i nista...sve je to tu sa razlogom ,normalno,ali kad pocne vise da steti nego da pomaze-NAPOLJE...mozda ne znate,ali gnojna angina (koju i ja sad trenutno imam), ide na srce ,mozak , i bubrege (da se laicki izrazim,da bi me razumeli ostali koji nisu zdravstveni radnici ko ja i kolega)....
eto,toliko
Star 13.11.2008, 20:44   #15
kina
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 11.01.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1359
Uploads: 2
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Roland G70 i Korg PA2Xpro
kina befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Evo da se i ja ukljucim u temu.
Ja sam krajnike 1999te pred zimu operisao a do tad sam imao svaki mjesec barem jednom girpu i anginu a nateknuti su bili maksimalno, kao poveci orasi a i upale su svoje radile, a da nepricam koliko sam ANTIBIOTIKE u to vrijeme morao piti da bi koliko toliko bio zdrav. Dok nisam operisao, jedno dvije i pol godine sam te probleme imao.

Posle operacije i zadnji niz godina najvise jednom godisnje da odlezim gripu ito jesen kad je promjena vremena, a sto se tice ostalih prehlada, sada jesam vise osjetljiviji jer ti krajnici dodju kao neki filter za pluca i jos kojesta, stim da sam pusac (dnevno 10-15 cigareta) i radno mjesto u firmi mi je i ljeti i zimi klimatizirano tako da i to malo utice.
Onaj ko bas ima problema neka proba sve metode i proba bez OP ali ja vise nisam mogao cekati a doktori ovde u Austriji su me isto nonstop odbijali, znaci nije bezveze sto se radjamo sa krajnicima.
Evo jos jedan primjer sa kcerkom mojom, imala je 4-5god. isti slicni problemi kao i kod mene, stim da je rodjena prije vremena i sa kilazom od 1150g na svijet dosla. Isto je morala pod skalpel u vezi krajnika ali joj nisu izvadili nego samo smanjili i polipe malo ocistili. Evo sad ce joj 6 punih a upala i angina bogu hvala vise nema.

Poz
kina je offline   Reply With Quote
Star 13.11.2008, 20:55   #16
vladimir68
Ovaj baš voli da kuca

vladimir68's Avatar

Standard

Medino,niko nije rekao da ih nevadi (pročitaj pažljivije).Nije naveo godine.Pušač-nepušač .(ok nije forum DZ pa da postavljamo dijagnozu i Th.)Uputio sam ga specijalisti za.....Ako ima tih i takvih hroničnih problema sa pevanjem znači ipak bi se trebao ozbiljnije pozabaviti sobom.....a ja lično bi tonsilitis(ako je tonsilitis u pitanju) lečio antibioticima oralno ili i.m. ili tetraciklinima.Može?Pevamo i mi ,promuknemo i ipak bi posle nekog normalnog vremena uz ˝malo pomoći˝trebalo da ˝ti se glas vrati u normalu˝.Čova očito nema probleme akutne promuklosti i .......

Promijenjeno od vladimir68 (13.11.2008 u 21:00 sati)
vladimir68 je offline   Reply With Quote
Star 13.11.2008, 21:05   #17
medino
Ovaj baš voli da kuca

medino's Avatar

Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 43
Downloads: 495
Uploads: 25
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: roland g 70 i triton le
medino befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
medino pošalji poruku preko MSN messengera medino pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

ok,upravo i ja to sad pijem,antibiotik,ali mozda me nisi ukapirao najbolje...ja ga nisam ukapirao da hoce na operaciju zbog pevanja,da bi bolje pevao? ako je to mislio onde,naravno,ne...ja sam ukapirao da je on bas cesto bolestan,pa ga samim tim bolest ometa u pevanju...jer,evo ja,sad ,cim pocnem da pevam,zakasljem se, a da nisam bolestan,pevao bi ,kapiras?
ne znam,kod nas brate,na VMA,cim udjes kod lekara-operacija.
odem na orl zbog grla "da vadis te krajnike,vidi kakvi su ti",odem na ocno da mi daju neku mast,izasao mi cmicak oni "dodji sutra prepodne,recnucemo mi to malo ,ambulantno i to je to" tako da JBG...
Star 13.11.2008, 21:13   #18
klavijaturista
Vredan član društva

klavijaturista's Avatar

Registrovan/a dana: 30.12.2005
Mjesto: Sl.Brod
Godina: 37
Downloads: 803
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: KORG PA4X
Interesi: Sviranje
klavijaturista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

E ovako da se i ja prikljucim!
Kao prvo neznam sta su problemi s krajnicima jer se nesjecam toga,samo se sjecam da sam morao jesti puno sladoleda!

Zbog pjevanja nikako nisam imao problema,jer ja na svirci pijem Crno cisto CRNO vino i to jednu casu cjelo vece...a ako pretjeram opet dobro

E sada Mile,sta puno smrda grlo to je RAKIJA koja daje lažni osjecaj pa te zato malo malo pece grlo,pa se grlo steze tjekom pjevanja itd...

Preporucujem da odes kog svog doktora i neka ti da uputnicu da ides kod specijaliste za grlo, i onda ces ici redovno,naravno po dogovoru!
Star 13.11.2008, 21:43   #19
vladimir68
Ovaj baš voli da kuca

vladimir68's Avatar

Standard

Ma ne,nerazumemo se.Ukapirao sam ja da je nešto hronično u pitanju a ne govorna mana ili operacija zbog lepšeg glasa.
Star 13.11.2008, 21:57   #20
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Reden

Ama vadi ta .... iz usta.
tranzit je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
krajnike, operirati

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 13:22

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije