|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Ne potpisujem i nisam bas ubijedjen u to.
Zasto: Zato sto se ovdje govori o Rolandu,i njegovim aranzerima.Roland jos uvijek nije izbacio aranzer-sampler,tako da opcija diskutovanja o novim solo zvukovima na njemu,ne ide.Korg i Yamaha su tu u velikoj prednosti. Pretpostavljam da je "DjoleBn" postavio ovaj post zato sto aludira na sound(zvuk) pratnje(ritmova) na pomenutim aranzerima.Dakle G 1000 i EM 2000 su po zvuku pratnje(ritmova) usli u legendu i jos uvijek su u masovnoj upotrebi kod muzicara-a za to mora postojati neki dobar razlog-a koji je razlog,to znaju oni koji ih koriste.Mislim da nije besparica.... Roland,nakon G i EM serije ne cini nista sto bi poboljsalo to sto su te serije imale u tom segmentu. Mislim da su i G70 i E80 odlicne masine.E80 je novija a bolja je ona koja je bolje sredjena sa puno truda i muke. Dosta se inace o ovome pisalo i bilo bi pametno samo iznijeti svoj stav bez nekog nepotrebnog nadmudrivanja. Ovo je moje misljenje. Pozdrav svima, |
![]() |
![]() |
#12 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Sejo,znaš šta me zanima...kada bi recimo neki od Rolanda imao sempler,šta bi ti od semplovanih boja koristio...osim recimo harmonika...interesuje me šta po tebi nedostaje Roland aranžerima?
|
![]() |
#13 |
Kao kod kuće
|
![]()
Kako mislis identico,mislis na ritmicki deo ili na ritmicki i zvucni kompletno?
E 80 je bolji od G70, usporedi samo zvucnu sliku E80-G70. G70 je blizi po zvuku VA seriji, Drum Set mu je skoro indentican kao kod VA. E80 ima totalno drugaci ton generator,po meni dosta bolji. Ako se ne varam na G70 ne mozes da dodas efekte u aranzerski deo,recimo distorziju na gitaru ili bilo koji drugi od 84 efekta. Ako usporedjujes G70 i E80 to ti je skoro isto kao i Pa80 i PA1x. |
![]() |
![]() |
#14 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ritmicki me interesuje, koja je najpribliznija g1000
#15 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ako gledas ritmicki G70 i E80 su po meni bolji ali mors da znas da sredis ritam za G ili E ne mozes jednostavno da ubacis ritam od g1000 ili em 2000 i da usporedjujes.
|
![]() |
![]() |
#16 |
Odomaćeni član
|
![]()
Kako god da ga sredi NECE zvucati isto. Nikad. U e 80 se nalaze kompletno izmenjeni setovi bubnjeva, njihov zvuk je totalno drugaciji. Zvuci kao pravi bubanj a ne kao napucani elektronac sa g1000. E 80 moze samo bolje da zvuci od g 1000, ali gore, odnosno kao g 1000 kladim se da ne moze. A sto se tice semplera njega sam pomenuo usuput, kao novu tehnologiju.
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]() Citat:
Ja i ti smo potpuno na istim frekvencijama i isto razmisljamo.Nema razlike. Znaci ja ne kudim Roland aranzere u smislu ritmickog dijela.Ali druze,stvarno ako realno pogledamo,i Korg(PA1X,PA800) i Yamaha(Tyros 2) su ipak ispred,svidjelo se to nama ili ne.Eto ti si kupio Fantoma,i od mene ti uvijek-SRETNO.A Fantom je workstation(solo klavijatura).Solo je solo-aranzer je aranzer.E tu je Roland u zaostatku.Ja nikad ne gazim po onome sto pisem.Evo kada malo pogledamo ko sta svira-ako je Roland aranzer,onda je solo neki LE,Triton,Yamaha,ili neka druga solo masina.A koliko vidim i sa PA1X i PA 800 i Tyros 2 se moze bez drugog sinta. Druze,ja volim Roland slusati,ali neke stvari mu ne idu u prilog. Ne zamjeri mi-to je moje misljenje.Drugarsko.... ![]() @Marco Shvatio sam sta si htio da kazes.Sve je OK. ![]() PS ![]() Pozdrav, Promijenjeno od Sejox (10.07.2008 u 22:26 sati) |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Sejo ti si potpuno u pravu za sve...ja sam davno negde već napisao da celoga života sviram dve kljave,uvek jednu za solo...a kada pričam o aranžerima mislim samo na bubanj bas i po koju pratnju,mada i te pratnje većinom gasim...od aranžera ne očekujem više od po koje boje za tepih u desnoj ruci,to je to...
Svakako je Rolandov aranžer u zaostatku zbog semplera ili makar nekoliko upotrebljivih boja za našu muziku,ali šta je tu je,to je njihova politika i ciljanje na tržište koje njima odgovara...evo sad ćemo videti kako im radi ovaj GW8 koji je navodno namenjen našem tržištu,a nema sempler... |
![]() |
#19 | |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
#20 |
Vredan član društva