|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 05.05.2008
Downloads: 156
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
sory sto se mesam u ovoj temi,jel ja sam inace narodnjak i juznjak,,ali nebi da dizem nekom pritisak.
koliko sam ja video i doziveo, tesko je LIVE svirati SAM na aranzeru zabavnu muziku bar ova novokomponovana.kao primer ana kokic seka alekisc i tako to.. ima neke pesmice koje imaju jako komplikovani vosrspil cak harmoniju ili cak ne poseduje neki cvrsti vorspil nego nesto ono izmedju kao loopve i neke efekte kao sound pads ili wood wind,,,aj kako to svirati live,,,ne gine vam /nam napraviti style sa pomocnim delovima kao primer intro ili var 1 var 2.ubaciti deo pesme kao playback..cak jedna najaca grupa kao sto je colonia korisit delove matrice uzivo. hocu reci ne sviraju ni 50% live...jel je nemoguce...ne zelim nikom da dizem pritisak... svaka cast za domaci rock..to se moze live svirati bez daljneg ali turbo folk ili zabavni fazon.hmmmm neznam,,,bar ne sve pesme,,, djole sta kazes na to.? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Odomaćeni član
|
![]()
Tema ja na pravo mesto:
Saveti za bolja svirka...za one koji se bave klubskom muzikom. To je Djole fino napisao kako treba da idu postovi... a mi odma bla bla...ovo ono..joj samo se zezamo..uposte nismo ozbilni |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Odomaćeni član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ja smatram da je lakse zabavnjake svirati, npr. na Korg Pa1x mozes tako da iskombinujes ritmova, da sve zvuci fantazija, dok ipak ove nove narodnjake, acu pejovica, ana kokic, itd da ne nabrajam, je malo teze svirati... iskreno ovo me poteglo zato sto zelim da izjednacim kvalitet svirke sa ostalim kolegama, u slucaju da dodjem u situaciju da radim na nekom fensi dobrom mjestu, da se ne obrukam, svaki savjet je dobro dosao.
@maricm kolega je mislio na namjenske ritmove kojih nema bas toliko... Svi oni intro koji su odradjeni, mogu da zvuce extra kad se ubaci poneki sempl. Jer vjeruj mi, malopre sam cuo kako zvuci ana kokic uzivo, prvo ne znam koji je aranzer, drugo ono zvuci bas ko matrica, a nije, cuje se da je svirka uzivo. ![]() Poz ![]()
Korg4Life Promijenjeno od DjoleBn (06.05.2008 u 16:55 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Odomaćeni član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banovan!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Odomaćeni član
|
![]()
ok mpdrzrod ili kako se se vec zoves a mozeli se to na klavijaturi odsvirat i napravit ritam?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Banovan!
![]() |
![]() Citat:
ko sto sam reko..ne gine nam da kuci sednemo i napravimo delove pesme.kao intro i varacije,, i orginal ritam te pesme i pozadine, ili nekih loopva,,ali jedno stavno upaliti korg i piciti sa preset sounds neke pesme od ovi sada novo komp...pesama vrlo tesko..cak sam ja imo licno problema sa pesmom od stoje " starija" ocitito ni jedan aranzer nema taj orginalan ritam.a jednostavna melodija i ritam.ali je nema kao standart stlye na korg ili roland,nisam mogo da verujem,,,kontate sta mislim.??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banovan!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Odomaćeni član
|
![]()
normalno da nema orginal na popisu standardnih ritmova jer se svi ti ritmovi rucno kucaju ili odsviraju a ti mozes samo naci pribliznu zamjenu ili napravit jos priblizniji ritam e za to postoje varijaciji i intro
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
klupska, svirka |
|
|