|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 23.02.2011
Downloads: 63
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Hvala za ovaj tutorijal,svaka cast.Kod mene ide sa fabrickim bojama dok sa semplovima nece,ali probacemo ponovo.Kad mozemo ocekivati upustvo za harmonijski mol i nize terce?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
mora ti raditi i sa semplovima probaj neki drugi sempl mozda je u samom soundu nesto zeznuto pa ne znas da vratis na default,nesto sam zaboravio,da bi mogli da transponujete terce morate u globalu transpose podesiti na kbd & scale
Dodato: Evo harmonskih terci ![]() https://www.youtube.com/watch?v=9tMaS3sL2ls
Promijenjeno od mimiki (28.04.2015 u 19:01 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Ja i dalje stojim iza tvrdnje da su terce na PA aranzerima bezveze i sviram "na prvu" dok eventualno ne ubace konkretnu user scale opciju, a za to im je potrebno jedno popodne implementiranja vec postojeceg koda iz bilo kog worstation-a u OS PA3Xa.
Ali, to i vrapci vec znaju, da ce tu deceniju staru opciju da nam skupo prodaju u nekom novom modelu |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.04.2015
Mjesto: Kragujevac
Downloads: 0
Rekao HVALA: 10
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Klavijature
Interesi: Sviranje, spavanje, ....nje :D
![]() |
![]()
Ja ne znam u cemu je problem sa tercama, meni na ensemble rade skroz ok (doduse pravio sam samo za prirodni mol, ali mislim da je mala promena potrebna za sve ostale vrste).
Uzgred tu se terce, ustvari, prave preko user skale (jer da bi ensemble pravilno svirao tercu moras da nastelujes user skalu) - i svirao sam TR-a, zato sto su mi svi muzicari rekli da su na njemu mnooogo bolje terce, ali kad sam iste sredio na PA preko ensemble-a ispale su 95% iste i TR je prodat ![]() (pisao sam vec u nekoj temi kako ih pravim, pa probajte) Mozda gresim, ali ponovo kazem imao sam i jednu i drugu klavijaturu i uporedjivao sam.
![]() |
#15 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
meni rade terce bez greske ne zalim se,ovo zadnje uputstvo je preko user scale i ensemble i radi super.A ja sam rekao da su ensemble terce koje sam probao u drugim setovima jer im uvek fale neki tonovi,npr u 90 posto terci nema Gis odradjen u Amol..
![]() |
#16 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.08.2010
Downloads: 282
Uploads: 5
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 58 puta u 51 Postova
![]() |
![]()
User scale terce ne mogu da se naprave na portamento-legato bojama. Sve ostalo radi savršeno. User scale terca može da se napravi za svaku zamislivu pjesmu.
Čak i ensamble terca može da se napravi ako se zna za svaku pjesmu. Ako neko ima poteškoća sa konkretnom pjesmom navedite je u ovoj temi i ja ću objasniti kako da se terca napravi. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
I meni su ove terce koje sam uspio da odradim sasvim ok,i potpisujem gornji post druga mikija upravo sto svi tonovi rade korektno.Jeli ima nacin da odradimo ovako i nize terce?Konkretno bi volio za neka kola uzicko,gocino...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
donju tercu pravis kao prvi video snimak isti princip samo sto sada u sub scale idemo na -99 na dirke gde nam treba velika terca
![]() |
#19 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Miki izvini nisam vidio ovaj novi tutorijal gdje si najavio i nize terce,tek skuzio posto ovo gore napisao,a sad odmah palim i probavam harmonijske,pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
jos jedna stvar ljudi koja nije spomenuta u klipu,kada pravite FIX boju za pravi upper,morate I tu podesiti oscillator,znaci MENU-BASIC-I ovde staviti na OSC 1 obavezno
![]() |
Favoriti |
|
|