|
![]() |
#11 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Ja se pardoniram, jer sam krivo napisao USB iako sam mislio na UPS.
Stari UPS uređaji su imali taj povratni napon jer su radili na principu da su "hranili" server konstantnim naponom, kojeg su automatski stabilizirali da bude u granicama tolerancije za pad i udar naponskih vrijednosti tj osim što je napajao regulirao je konstantu da napon uvijek bude oko 220 V što kod nas nije česti slučaj. Primjerice kod mene u kuči mu je vrijednost 212-215 V, ali nikad 220 V. UPS je tako ispravljao ako je slučano pala vrijednost na 200 V tada je on svoje rezerve nadopunjavao da bude 220 V ili ako je skočio iznad 220 V da ga nivelira na pravu vrijednost. U tim slučajevima je dolazilo često do povratnog napona. No današnji UPS uređaji (novije generacije) ne bi smijeli raditi problema kod čuvanja fiksnih naposnskih vrijednosti iz tog razloga što on konstantno pazi da vrijednost napona bude ista, i jedino u najgorem slučaju što može da nastrada je ispravljač od LE-a koji u ovom slučaju šalje niskonaponske vrijednosti u LE. No i on je također zaštičen od udara struje, a dodatnim napajanjem preko UPS će biti dublo osiguran. Slobodno ti priključi LE-a na UPS. Nemaš beda, radit će ti to. Samo sam htio napomenuti da kod nevremena će ti biti malo od koristi, jer kad nestane struje onda je nema minimum pola sta do sat vremena. Tako da je pametnije i ugasit LE-a. S druge strane prednost UPS-a će ti biti ta da baš u slučajevima nestanka struje kad trafostanice ukapšaju opet stalnu distribucioju napona pa im se zna desit da u u minuti 3-4 puta izbaci i opet nestane struje spriječi šok za LE-a koji bi u takovim situacijama sigurno pretrpio šok jer bi počeo učitavati, pa bi ga opet ugasilo i tako par puta. Mislim da razumiješ što mislim reč. U tom slučaju UPS koristiš isključivo kao stabilizator. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.08.2004
Downloads: 21
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Razumjeo sam sve ,hvala na odgovoru a i sam sam pomislio da si u brzini pisanja zamjenio UPS i USB slicno je a u danasnjoj tehnologiji milion termina i slicnih stvari pa je to normalno.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
A dok se mucimo oko ovoga...sto se samo ne pomirimo sa sudbinom da nema resenja?
Mislite da ce stvarno postojat resenje da se ne loadiraju samplovi u le??? HaHaHaHaHa...
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Šerif
![]() |
![]() ![]() Rješenje postoji ! Treba samo odgonetnut na kom pricipu učitava samplove na Pa800 i to onda pokušat ugradit u LE-a. Samo bojim se da će se morat mjenjat i software. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
PA800 ti je FLASH RAM ugradjen u sami MOTHERBOARD, nema module.
Zato i drzi samplove unutra.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Šerif
![]() |
![]()
To sam skopčo da ima flash na matičnoj ploči, nego kako da takav sistem priheftam na matičnu ploču od LE-a, a da ga ovaj pozna ?
Ima li kakav elektronički nerd ovdje koji bi mogao napraviti takav eksperiment. Ja sam spreman dati svog LE-a kao experimentalni primjerak i nadokupiti potreban flash za akciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Nisam vala elektronicar, svaki put kad otvorim neki sint uvjek ostanu po neki extra
djelovi vani...sint i dalje radi ispravno... Da je programiranje onda druga prica.
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Godfather
|
![]()
To ne bi trebalo da bude neizvodljivo...
Koju memoriju inache LE guta?
![]() |
#19 |
Šerif
![]() |
![]()
Za samplove LE guta 72-pinsku SIMM memoriju od 16 Mb.
Točnije 2 X 16 Mb |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Godfather
|
![]()
Pitanje je koji je tip memorije!
Postoji Flash memorija u obliku SIMM-a. ali je pitanje koji tip ide, pa da vidimo da li bi komtroler mogao da chita taj flash...
![]() |
Favoriti |
Oznake |
napajanje, triton |
|
|