|
![]() |
#11 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Poslusajte romaria i nece biti problema. Drums i Bass trake obavezno idu sa panoramom u centru a ostale instrumente ritma rasporediti po panorami tako da se odrzi priblizna ravnoteza izmedju desne i lijeve strane zvucne slike. Kao primjer za tu pribliznu ravnotezu moze se uzeti polozaj dobosa i ritam gitare kao bitnih instrumenata ritma. Ako je dobos postavljen u Drum Kitu malo na lijevu stranu onda bi ritam gitaru trebalo pomjeriti nesto nadesno i obrnuto. Padove, to jest "patose" treba stavljati po sredini i naravno smanjiti im level na razumnu mjeru. Ima jedna izreka, onog momenta kada se Pad jasno cuje, tad ga je vec previse. Treba se truditi da se instrumenti ritma koji pokrivaju slicni frekventni spektar, postavljaju na razlicite strane zvucne slike jer u protivnom moze doci do frekventnog potiranja.
Promijenjeno od tranzit (23.06.2012 u 01:03 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
da upadnem k'o padobranac u diskusiju.... ja sam kod stereo povezivanja nameštao timpane od najdubljeg ka višim da idu od L ka R i prilično mi se dopada kako to izlazi na prelazima.... normalno bas bubanj i doboš ne diram, panorame su uvek na centru.....
Promijenjeno od nikadvisekorg (23.06.2012 u 01:14 sati) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banovan!
![]() |
![]()
To sa tomovima i treba tako ali nemoj ici extremno lijevo i desno. Pokusaj da dobos maknes iz sredine ali sasvim malo. Ovo zato sto je u sredini po obicaju dosta instrumenata, a na kraju i vokali, pa onda taj dobos ne dolazi do izrazaja to jest nije diferenciran kako treba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
da, naravno tako i radim, ali nisam detaljno opisao, ako je npr -64 maksimum kod mene je najviše na -25 pa nekad max -30 zavisno od drum kita i jačine i freq prelaza.... Kad ide skroz u kraj nije to to, znam na šta misliš.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banovan!
![]() |
![]()
To je onda kako valja. Probaj ono sa pomjeranjem dobosa i hihata iz sredine ali samo za malo. U tom slucaju ritam instrument (gitara, klavir...) postavljaj na kontra stranu od dobosa. Vazno je da u sredini napravis sto vise mjesta za vokal i solo instrument, to jest da tu izbjednes guzvu. Sve ce odmah da se cuje dosta konkretnije i razumljivije.
Promijenjeno od tranzit (23.06.2012 u 02:38 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | nikadvisekorg (23.06.2012) |
![]() |
#16 |
Vredan član društva
|
![]()
Stvaranje panorame je odlično rješenje da se dobije prostorai da se instrumenti ne "tuku" međusobno, jedina zamjerka je loša kontrola. Moj Korg je podešen tako da je 50 posto instrumenata počev od bubnja panoramski razbacano, ali ponekad jednu stranu čujem slabije i ritmovi za koje znam da zvuče ekstra tad mi zvuče "falično".Naravno, kontrolne monitore nemam i nikada ih ne koristim a oni bi riješili taj mali "problemčić"...
Promijenjeno od ELKO (25.06.2012 u 17:05 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 12.01.2016
Mjesto: Valjevo
Godina: 56
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: korg PA1x
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 100 puta u 94 Postova
![]() |
![]()
Trebas izdvojit na aranzeru na izlaze 1 i 2 ono sto hoces u bin......te izlaze 1 i 2 spojit na posebne kanale u mixeru......i te kanale mixera poslat u binove.
S tim sto nije uredu cijeli drum poslat u basove nego samo kick.....jer dobos fus cinele nemaju sta trazit dole. A i nije uredu poslat kick i bas gitaru samo dole......nego moraju ici i gore i dole....a ostatak samo gorw. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|