Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Alati tema Display Modes
Star 12.04.2012, 12:35   #1
calevh
Ovaj baš voli da kuca

calevh's Avatar

Registrovan/a dana: 28.10.2008
Downloads: 4126
Uploads: 5
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 27 puta u 24 Postova
calevh befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
calevh pošalji poruku preko ICQ messengera calevh pošalji poruku preko AIM messengera calevh pošalji poruku preko Yahoo! messengera calevh pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard Sa Rolanda E2 na GW8 ili E50

Zdravo svima. Imam Rolanda EXR E2, i ovih dana bi pao novi instrument. Posle mnogo preslusanih snimaka sada mi tek nista nije jasno i tek sad sam u dilemi No dobro, zato smo i ovde da razresimo neke dileme. Ovako, kao sto rekoh imam E2, i sredio sam ritmove BAS po mom ukusu, E2 u sustini zvuci jako prirodno, bubnjevi izlaze jako lepo na ozvucenju, bas gitare pogotovo, kontrica tu i tamo, ali da se i ona srediti, e sad ima jedno ali... E to ali su solo boje. Tu nema pomoci ovoj spravi, nisam zadovoljan i to je to. Par boja koje su odlicne i to je to, editing nula, cista nula i to je i glavni razlog zamene klavijature, posto solo klavijaturu nemam, pa bih hteo sve u jednom, ako je moguce.
Slusao sam e 50, svi snimci, osim onih od kolege Morisona zvuce jako "plasticno", tj. bubanj mi zvuci jako plasticno, mozda cu ispasti smesan sto cu ovo reci, ali bubanj na mom Rolandu zvuci daleko punije, prirodnije, masnije od onoga sto sam ja cuo na E50 i meni prijatnije, to je moj ukus. Zamolio bih sve koji poseduju E50 da mi se jave na mail stralemaka@gmail.com, ako mogu da mi posalju snimke sa pedesetice, ne zanimaju me snimci koji su propustani kroz ekvilajzere, dodatne programe, zelim da cujem zvuk klavijature direktno u komp snimano. Dalje, editing na e 50 je strasan, prosto nema sta nemoze da se promeni to mi je jasno i jako mi odgovara i svidja mi se. Usput zelim da naglasim jednu stvar. Uopste nisam lenj sto se tice sredjivanja klavijature, na mom Rolandu znam i po 5, 6 sati da sedim uz komp praveci ritmove, tj. to radim sa zadovoljstvom. Zanima me da li mogu dobiti na e50 razne zujalice dx boje, narodne organice itd. Nadam se da se dobre harmonike, saxofoni, klarineti i trube podrazumevaju kao i akusticni instrumenti?
Druga klav. je gw8, sto se tice boja da li mogu dobiti isto sto sam naveo gore, da li ima neke boje sa g70. Slusao sam g70 od jednog kolege mislim da bese "RadeKOKI", boje koje je on slozio na g70 su strasne, pa me zanima da li mogu dobiti slicne, iste..? Imam neke snimke pomenutog kolege, pa ako smem postaviti da bi Vam bilo lakse da shvatite o cemu pricam. I jos jedno pitanje, sto se tice editinga kod gw8, definitivno da li se moze uraditi isto kao i na e 50, vise, manje...? izvinite na ovaj dugi post, ali mi je stvarno potrebna pomoc da bi ucinio pravi potez. Hvala svima na odgovorima.
calevh je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 22:49

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije