|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Po jednom Instrument Banku mozs imatu 4 Auxa i to je i vise nego dovoljno. To su centralni Send efekti koji vaze za sve instrumente (po ugledu na hardver miksere). Stavices u Inserte Auxa u kontakt mikseru jedan Reverb srednje duzine na Aux 1, na Aux 2 postavi Chorus, na Aux 3 postavi Delay i na Aux 4 recimo jedan kraci Reverb (Room ili Ambient). Dodijeli za Aux 1 CC91, za Aux 2 CC93, za Aux 3 CC94 i za Aux 4 CC92. Ovo bi bila neka logicna postavka. EQ, kompresore i ostale efekte koji su ti potrebni za pojedine instrumente ces postaviti u samim instrumentima u njihov Effect Insert. Njih nije potrebno da regulises putem midija mada ni to nije nemoguce jer im takodje mozes dodijeliti midi kontrole. Ako ovo budes radio onda im dodijeli tzv. Undefined Midi Controllere (mozes pronaci koji su to u tabelama za midi kontrolere po internetu) i to zbog tog da ne bi doslo do neocekivane zbrke posto su Midi kontroleri tacno definisani po midi protokolu (na primjer CC07=Volume, CC10=Panorama, CC11=Expresion itd... pa njih nemoj da koristis za svoje "kreacije").
Taj tvoj laptop ce moci da obavi psao jer ne ocekujes previse od njega a u prilog ti ide jer ta masina ima zasebnu graficku kartu i ne "visi" na CPU i radnoj memoriji sto je vrlo dobro za audio. Samo sto ces morati da konfiguriras sistem kako treba. Obavezno instaliraj win 7 64 Bit posto taj tvoj procesor podrzava 64Bit sisteme. Inace je to osrednji CPU koji je u sustini Allrounder pa ce moci da obavi sitnije poslove i u audju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 19.02.2011
Downloads: 128
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 13 puta u 10 Postova
![]() |
![]()
Ok. Igram se sada sa tim pa cu da cackam dok ne podesim sve kako ste rekli.
Jedino mi je za OS problem.. Imam legalnu Vistu pa mi je zao da je ''bacim'' sada i instaliram neki krekovan Win7 a da kupujem legalan mi se ne isplati.. radije bih dio tih para prebacio na zvucnu.. ''Samo sto ces morati da konfiguriras sistem kako treba'' - ne znam bas sta podrazumijevate pod tim.. Ja u sustini pogasim sve sto mi na bilo koji nacin koristi CPU ili RAM, a da ja znam za to, i to je sve sto ja znam da uradim.. I jos ako biste mi mogli preporuciti neku zvucnu, neki best buy bilo bi super.. Hvala vam puno jos jednom, dosta ste mi pomogli. Tek sada vidim koliko je ova moja ideja bila besmislena.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Mozes i Vista ali 64 Bit i ona se da srediti za audio. Pod konfiguracijom operativnog sistema za audio se podrazumijeva detaljna obrada funkcija i servisa OSa.
Best buy bi za tebe recimo bio Presonus AudioBox 22VSL ako ti ne treba veci broj ulaza i izlaza. Ovo je potpuno novi USB interface iz Presonusa koji je veoma brz sa obzirom da je na USBu i sa odlicnim ADDA konverterima i mikrofonskim predpojacalima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 19.02.2011
Downloads: 128
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 13 puta u 10 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav svima!
Nije me bilo ovih dana na forumu, sada je ispitni rok pa se nema vremena, i u medjuvremenu su se izdesavale neke stvari, dobre i lose. Prvo dobre, presao sam na Kontakt 5, i razlika je u tome sto su dodati neki efekti, tvrde da su ovi bolji ali ja ne primjecujem neku razliku. Nisam dobro poznavao ni stare tako da nisam kompetentan. Razlika koju primijetim je to sto kompletan Factory Library zauzima 23-24GB sto je skoro duplo manje nego kod Kontakt 4, takodje svi instrumenti zauzimaju 5-15% manje RAM memorije nego kod K4, sto je u svakom slucaju dobra stvar.. Ovo sto ste mi pricali za outpute sam isprobao povrsno (nisam imao mnogo vremena) i cini mi se da radi kako treba. Bavio sam se malo optimizacijom OS-a za audio, nasao sam po netu dosta stvari i uputstava. Trenutno se bavim time pa cu pisati kada zavrsim i vidim kako je proslo. Mozda i napisem ovde kao neki mali tutorial (u sustini skupljeno sve sto sam nasao na netu i prevedeno sa Engleskog) vezano za optimizaciju pa ako bude kome trebalo neka stoji, i vi sto znate dosta vise o tome ako budete htjeli da ispravite eventualne greske ili dodate jos nesto. Sada lose! Preksinoc sam polomio MIDI kabal(na putu do WC-a, ne pitajte ![]() Zelim da se zahvalim svima koji su pomogli, ja sam rijesio 95% stvari koje su mi trebale i nadam se da ce jos nekome da bude korisna ova tema. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|