|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 07.02.2010
Downloads: 668
Uploads: 2
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
trenutno koristim yamahu dx 27 za master
da hocu da stistem dirku i da mi loop krene necu sa aranzerom da ga koristim treba mi nesto kao sto je na extrimu hold opcija Promijenjeno od virtualni (30.09.2011 u 21:46 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
E pa fino. DX27 ima prikljucak za Foot Switch pedalu koju ces naravno da nabavis (FC4 ili FC5 pedale, mada moze da posluzi i bilo koja druga od desetak eura samo da joj polovi odgovaraju Yamahinom standardu). Onda ces u DX27 da podesis Sustain za funkciju Foot Switcha. I V Sampler i Kontakt imaju funkciju u sound editoru da Amp Envelope podesis tako da taj loop ukoliko se aktivira sustain tom pedalom, traje do beskonacnosti ili dok opet ne pritisnes pedalu, to jest moras odabrati Foot Switch (Controller 64) kao modulator za Hold fazu Amp Envelopea. Naravno da taj Wav u sampleru moras prvo besprijekorno tacno da loopujes inace nista od citavog cirkusa. Na ovo obrati posebnu paznju, taj loop (Start i End) mora stvarno da bude bez i najmanje greske.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
hvala tranzit
a reci mi nemam ni jedan soft sempler opciju hold klasicnu |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Taj hold ima svaki i malo ozbiljniji softver sampler i on je uvijek dio Amp Envelopea gdje se ustvari i kod hardver i kod softver muzickih instrumenata odredjuje kako ce se ponasati sampl kroz vrijeme sviranja tona. Nekakvo "dugme" Hold, neces naci ma koliko trazio. Vazno je da ti jos napomenem da kada budes editirao te loopove da obavezno aktiviras "Loop in Release" sto znaci da kada pustis dirku sa klavijature (a aktivirao si pedalom sustan/hold) da ce loop sampla da se ponavlja i dalje. Ukoliko ovo ne aktiviras onog momenta kada pustis dirku, bez obzita sto si aktivirao pedalom tu hold funkciju, sampl ce ubrzo zavrsiti jer mu nisi dao naredjenje da se i dalje ponavlja (od Loop Start do Loop End) i kada ti pustis dirku. Vazno je jos da maksimalno podignes level Release faze Amp Env-a. Ima i drugih nacina da se to sve uradi ali bi prvo trebalo da znam koji bi sampler koristio da bih ti mogao dati objasnjenje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Vredan član društva
![]() |