|
|
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
@DinO74,dragi kolega,ne bih u polemiku,nije mi tehnika jaka strana a i nije u skladu sa pravilnikom,i u pravu si sve sto si napisao,ali nas kolega Neno_vz kako rece da ima samo jedan zvucnik,pa i da ima dva,necemo pricati o cetiri zvucnika i 4 oma kad on to i nema.Ja licno imam 4 zvucnika,ali 90Posto svirke izvrsavam sa 2 trosistemca 15.3 proline Dinakord 400w, a mikser mi je saundcraft 2x270w,a sta mislis da mi je mikser Dinakord Povermejt 1ooo dvojka!!!??Problem je sto malo ko ima dovoljno para pa da kupi u startu pravu odgovrajucu kombinaciju,vec se vecina skrplja kako umije,pa je zato i logicno osnovno snagas uvijek manji od snage zvucnika.Jos jednom,slazem se i ja sa tobom ali ne u celini,ali to nema ni veze bitno je da se druzimo!Veliki pozdrav svima na forumu!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Odomaćeni član
|
![]()
Slazem se sa kolegom DinO74,
kod profesionalnih sistema su pojacala najmanje za 30% jaci od kutija! Ostalo se resi sa dobro podesenim Limiterom ili kao sto je kolega DinO74 rekao, ulaznog i izlaznog signala pojacala. Sve zbog toga, da bi se postigla najveca efikasnost zvucnika. @Vunimrav Kad bi Proline 15.3 ganjao PM2, imao bi sigurno bolji sound!Ovako mucis kutije sa Soundcraftom i ne dobijas ni minimum od sounda koje kutije mogu reproducirati. @neno_vz Zvucnici su isto kao novo auto,tj motor auta!Do ca.5000Km, max 70% snage...dok masina ne nalegne. Isto kod kutija!U pocetku "stediti" zvucnike i nikad maksimalnom snagom,dok ne "prorade"!
![]() |
#13 |
Odomaćeni član
|
![]()
@aleksandar72
Imam predosjecaj da me cetiri RCF-a mole da pojacam Zeck-a vise od pola ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.05.2009
Mjesto: Vž
Downloads: 37
Uploads: 4
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Roland G800
![]() |
![]()
Evo, ja sam to otvorio i unutra je skretnica, ali nema na sebi namotaj.
Evo slike----> Kad sam otvorio tada sam isprobao na limitu i skužio da je miris od zvučnika ![]() Skretnica i horna se uopšte ne griju, a zvučnik je bio malo topao unutra u centru, di je membrana. I sad zvučnik tjeram ful, radi dobro. Pa dal to može biti jer je novi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 28.07.2021
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Nadovezao bih se na ovu temu.
Imam aktivnu mixetu "m.e.k. sound PPM 12/700" 2 x 300w na 4 Ohm-a. I zvučnike, dve 12-ice 300w RMS-a i 600w u Peak-u na 8 Ohm-a. Problem je u tome što kad uključim mixetu i krene ventilator da duva omah se oseti neki miris kao da je nešto izgorelo. Ne bih rekao da je slaba za zvučnike jer su zvučnici na 8 oma a ona radi i na 4 oma. Uz to što se oseća miris, da napomenem da su i pregorele lampice na VU metrima, samo na desnoj strani, na levoj VU metri rade, takođe sam primetio i da Phantom Power ne radi, najverovatnije je pregoreo. Ne znam da li zbog toga miriše na izgoreno ili je nešto drugo u pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 147 puta u 142 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Ponesi je nekome dok je još živa. Ooisivanje mirisa na forumu ti neće biti od velike pomoći. Čim su počele crkavat stvari i počeo smrad tu nisu dobre prognoze.
Također malo pročitaj o otporima. 8 omha zvučnik na pojačalo od 4 omha nema deklariranu snagu a pojačalo se "muči". Poslano sa mog Redmi Note 8 Pro koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|