|
![]() |
#11 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.10.2010
Mjesto: Slavonac
Downloads: 721
Uploads: 17
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 23 puta u 23 Postova
Instrumenti: Korg Pa 900 & Korg le
![]() |
![]()
Probat cu danas pa ti se javim na pp ,ako bude nekih nejasnoca.Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 23.06.2008
Mjesto: Beograd
Downloads: 373
Uploads: 11
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Korg Pa3x
![]() |
![]()
Probao sam sve sto je u postu do sad napisano, ali nikakvog pomaka! Mikseta je potpuno nova, i ocigledno je da postoji neka fora, jer nisam jedini, a klavijatura je radila na drugim miksetama! Kablovi su takodje novi, ali banane mono! Postavio sam sve PAN-ove na sredinu, ali i dalje svetle samo one lampice za desni kanal! Jedino se cuje na dve kutije, kad pored ona dva kanala iz klavijature, koji su mono, dovucem jos dva mono u mikser iz izlaza za slusalice na klavijaturi! Ali na mikseru i dalje ne "svickaju" lampice za oba kanala, vec samo kao da radi desni! Da pojasnim, na klavijaturi su ostavljena dva izlaza za slusalice, pa je moguce ukljuciti dve bananice! Kad ukljucim samo mikrofon, bez klavijature, ili cd takodje "svickaju" one lampice za desni kanal! Ne znam u cemu je fora...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
@sladjans
Ako je tome tako kao što pišeš u zadnjem postu tada je problem u mixeru.Ili ne radi uopšte jedna strana ili ne rade samo lampice za tu stranu.Traži novi mikser!
![]() |
#14 |
Odomaćeni član
|
![]()
U Roland VA7 idu dve mono banane, a drugi kraj je tropolni, i njega ukljucujem u ulaze za mikrofon!
Jer koristis dva zasebna kabla 2xJACK-XLR ili koristis Y-vezu, gde dva JACKa idu u jedan XLR? Nisam ovo dobro razumeo? Zbog oseljivost predpojacala(i jos neke druge stvari,da ne ulazim sad u problematiku), trebalo bi da uvek koristis STEREO-JACK ulaze na mikseru!Nikad u mikrofonska predpojacala!..a parametarski EQ na miskeru se najcesce podesi na 12h(FLAT) Ostalo sve podesis na "general settings" na samoj klavijaturi...bar se tako profesionalno radi.
![]() |
#15 |
Vredan član društva
|
![]()
Sladjane proveri ipak i kablove omski, jer sam jednom imao nesto slicno i bio mi je kabal neispravan.Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
probaj ovako mozda ti pomogne
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
![]() |
![]()
Pozdrav , ja imam istu takvu miksetu i konektujem na sledeci nacin . mik normalno u xlr uticnicu a sin sa dva kabla u dva kanala, znaci lkanal recimo u 3 a r kanal u 4 ulaz u miksetu. pan potenciometri stoje na sredinu extra radi kao pojacalo koristim genius 2.1 zvucnike za komp snage 60 w ukupno . to bi bilo to
![]() |
#18 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 23.06.2008
Mjesto: Beograd
Downloads: 373
Uploads: 11
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Korg Pa3x
![]() |
![]()
Koristim dva zasebna kabla 2xJACK-XLR! Jack mi je mono, a XLR ukljucujem tamo gde idu mikrofoni! To radim jer na stereo ulazima nemam mogucnost finog stelovanja visokih, srednjih i basa! (Zajednicki kanali imaju samo PAN i FX!) Tu malo pojacam bas negde na 2 h! Ako bih koristio 2xJACK-JACK, koji su mono, da li bi trebalo da oba ubodem u zajednicki kanal, npr 5/6 u L i R, ili jedan kabal iz VA7 u 5/6, a drugi Jack 7/8??
Dodato: Interesuje me kad ukljucis samo mikrofon u xlr, bez klavijature, da li ti svickaju one lampice i za levi i desni kanal, ili samo one za desni?? Promijenjeno od sladjans (02.12.2010 u 00:07 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Pa ako koristis jednu klavijaturu spajas se na jedan kanal .Recimo kanal 5/6 L je mono,a L i R je stereo.Znaci trebas dva kabla s bananama.Sto se tice mikrofona sve radi normalno,tj oba kanala svijetle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Vredan član društva
|
![]()
Pozdrav
Hajde prvo ponovo proveri ispravnost kablova i lemova na njima Onda proveri polove kako su povezani i uporedi sa polovima na mikseru jer i ja sam na nekim berindzerima nailazio da su polovi drugaciji i sve ispravno a nece da radi Znaci proveri na ulazim u mikseru polove- vezu i uporedi dali su isti na kablovima !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|